NFL og NHL vil tjene milliarder på gambling"/>
Hjem / Nyheter / NFL og NHL vil tjene milliarder på gambling
NHL vil kunne tjene gode penger på sportsbetting, konkluderer rapport. Foto: NHL.com

NFL og NHL vil tjene milliarder på gambling

En rapport fra kasi­no­in­du­strien i USA konklu­derer med at lega­li­se­ring av gambling vil føre til store inntekter for de ameri­kanske sports­ligaene.

National Hockey League (NHL) vil kunne tjene 216 millioner dollar i året – drøyt 1,7 milli­arder norske kroner – dersom sports­bet­ting blir lovlig i USA.

National Foot­ball League (NFL), som er en bety­delig større liga både i popu­la­ritet og omset­ning, vil kunne dra i land 19 milli­arder kroner i året.

Dette er konklu­sjo­nene i en rapport som Nielsen Sports har gjort på oppdrag fra American Gaming Associa­tion. Rapporten mener også at kasi­no­in­du­strien vil kunne omsette for 122 milli­arder kroner i året dersom alle 50 delstater i USA lega­li­serer sports­bet­ting.

I dag antas det at ameri­ka­nere satser 1200 milli­arder kroner i året på ulovlig sports­bet­ting, skriver Card​Player​.com.

Poli­ti­kerne i Wash­ington vurderer nå om de skal innføre føde­rale lover på dette området. Kasi­no­in­du­strien ønsker ikke å bli under­lagt et føde­ralt over­oppsyn, men sports­ligaene er posi­tive til dette.

- Denne rapporten bekrefter at lovlig, regu­lert sports­bet­ting vil skape bety­de­lige nye inntekts­mu­lig­heter for sports­ligaene, sier presse­tals­kvinne Sara Slane i American Gaming Associa­tion.

Kommentarer

Kommenter

Om PokerNM

x

Sjekk også

Ola Amundsgård valgt inn i Hall of Fame

Tirsdag kom det en gledelig nyhet fra Norsk Poker­for­bund. De har utvidet sin Hall of Fame med et nytt medlem, og valget falt på Ola Amunds­gård. Selv om det er noen år siden Ola Amunds­gård preget nyhets­bildet med sine vanvit­tige resul­tater ved poker­bordet er det ingen som har glemt hans bragder som poker­spiller. Ola Amunds­gård velges inn til Norsk Poker­for­bunds ...