Norsk Pokerforbund legger press i kampen for å legalisere klubber og cashgames

Sigurd Eskeland tror det spilles legale cashgames i Norge innen fem år.

Den mangeårige presidenten i Norsk Pokerforbund ble i dag gjenvalgt ved akklamasjon på årsmøtet her i Dublin. Der redegjorde han for jobben forbundet gjør med å ytterligere liberalisere pokerlovgivningen i Norge.

Norsk Pokerforbund ledet an

Eskeland og Norsk Pokerforbund var en hovedarkitekt i jobben mot det politiske miljøet for overhodet å tillate poker i Norge. Et første resultat kom etter forrige stortingsvalg, da det ble åpnet for regionale og nasjonale mesterskap.

– I dialogen med det politiske miljøet nå får vi aldri gode svar på hvorfor ikke pokerklubber kan være lovlige og drive i ordnede forhold. Noen hevder legalisering av klubber er problematisk med folk med spillproblemer, men det er en argumentasjon vi ikke forstår. Undersøkelser fra Universitetet i Bergen viser at nesten ingen oppgir poker som et problem i sitt spillmønster, sier Eskeland og fortsetter:

– Slik det er i dag har man ingen mulighet til å beskytte eller fange opp de som måtte ha et spillproblem. Med en lisensordning og legalisering av klubber, få vi ting i ordnede forhold. Det vil kunne innføres tapsgrenser og dessuten generere inntekter til veldedige formål, og ikke minst kan pokerspillere få utøve hobbyen sin på lovlig måte!

Mot lisensiering i Sverige

På fredag – samme dag som NM i poker begynte i Dublin – ble det tatt et stort skritt i retning av å åpne for lisensiering av pokerklubber i Sverige. Svenskenes store Spelutredningen ble da presentert.
Det kan du lese mer om her.

Eskeland tror en lignende ordning til komme også i Norge, uavhengig av det politiske flertallet etter høstens stortingsvalg.

– En av Norsk Pokerforbunds viktigste oppgaver er å jobbe for en ytterligere oppmykning av regelverket. Vi må få et større tilbud for å få økt lønnsomhet for arrangør i for eksempel NM på norsk jord, og det har vi også meddelt Lotteritilsynet i vår evaluering av NM på Gardermoen. Dessuten jobber vi kontinuerlig for at klubbene – som uansett er der og besøkes av svært mange – får drive legalt.

– Tror du vi spiller cashgames i Norge innen fem år?

– Ja, lyder det kontante svaret.

Du kan lese mer om årsmøtet i Norsk Pokerforbund på deres hjemmesider.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund