NM Dublin Q&A

Av | 26. januar, 2018| Blogg: Jevakim, NM2018, Nyheter

Nå er det bare uker igjen før NM braker løs. Eller slik føles det hvertfall for min del. 

Litt fordi det er Freeroll NM på Posthallen om 3 uker, og jeg stikker til Filippinene etter Freeroll NM på ferie i 2 uker. Så da føles tiden til NM Dublin som mye kortere enn de 7 ukene det egentlig er.. Uansett, så lenge vi har bikket overstått NM Gardermoen, er vel den eneste snakkisen rundt filten oftest om hvorvidt folk skal eller ei til NM Dublin. Og med det følger det ofte spørsmål, ti tusenvis av spørsmål. Jeg får ganske mange spørsmål. Uten å greie så mye inn på at den store internetten finnes der ute, og at man som regel kan google seg frem til de fleste svar, så har jeg samlet opp de oftest stilte spørsmålene i en Q&A :)

Freeroll NM på Posthallen?

Freeroll NM har blitt arrangert i Norge siden 2012. FB-eventet hvor all info finnes heter: Norgesmesterskapet i gratispoker. I tillegg kan man gå direkte inn på Poker.no sine sider og bla ned til fanen Freeroll-NM – Påmelding. Det er bare å registrere og betale for medlemskap i Norsk Pokerforbund og melde seg på ønsket startdag 1a/b 16/17 februar. Link her: https://mobile.poker.no/freeroll.asp

Foreløpig er det 128 påmeldte 1a og 441 påmeldte 1b. Fredagen vil bli full, og folk vil bli alternates. Utifra min erfaring i regg desken, har alle som har møtt opp på spillerdagen fått plasser, dog siden fredagen er så populær, så har mange måtte vente som alternates. Alle som møter opp på torsdagen vil jeg gjette at garantert får plass, kanskje fra start.

 

Vimenn Gallaturneringen?

Gallaturneringen har blitt et årlig event i pokernorge. De som er på Vimenn lista topp 50 i 2017 kan melde seg på til mail direkte til vimenn. Litt usikker på om den fristen er utløpt nå. Ellers arrangeres det flere konkurranser fremover for å vinne plasser. Eller man kan bidra med premier. Dette er årets store sosiale event i Norge. Priser for beste spillere deles ut og det er egentlig bare en stor fest på Posthallen. Selvom man ikke får plass i turneringen, så går den samtidig som dag 2 av Freeroll NM spilles. Hallen er åpen for alle. Det arrangeres gratis Sitngoes for alle som er tilstede, med premier. Så det er bare å møte opp for ivrige pokerentusiaster som liker en fest.

Vimenn lista 2017: https://vimennpoker.no/den-komplette-vi-menn-lista-2017

 

Fra fjorårets Gallaturnering. Foto: Geir Egholm

Jeg vil reise nå, men har enda ikke booket hotell, er det umulig å få plass på Citywest?

Nei. Selvom det kanskje er stengt for reservasjon online, så er det bare å søke opp Citywest og ringe hotellet på dagtid (Tlf: +35314010500). Over telefon kan man fortsatt få tak i rom. Selvom de ikke har for alle nettene, er det bare å booke de som er åpne, og be hotellet sette dere opp på de dagene som åpner seg opp. Det pleier som regel åpne seg opp en del netter, da mange rom blir avbestilt, eller er holdt av til irish open, riverdance etc.

Finnes det noen andre bra alternativer utover Citywest?

Vel ja, det bør det. Dublin er en stor by og hotellet ligger avsides utenfor sentrum. Veldig sjelden jeg faktisk har tatt turen inn til sentrum, men jeg vet det er flere som setter pris på å bo “off campus” og faktisk oppleve litt andre ting enn kun kort kort kort. Jeg har aldri bodd noen andre steder enn på Citywest, så akkurat på dette området er jeg litt grønn.

Er det noe poeng å reise hvis man ikke skal spille main event? 

Mange synes main event er for dyrt å spille. Det fine med NM Dublin er at det er en 10 dager festival med en haug av turneringer utover bare de offisielle NM-øvelsene. Link til full schedule irish open og NM Dublin her.

Det går en daily 150€ deepstack turbo kl.20.00 hver dag, i tillegg til en bråte med andre turneringer i alle prisklasser fra 150€ og oppover. Flere “main event” turneringer utover selve NM Main, blant annet Irish open 1150€ med siste stardag 1b torsdag 15/3 og lateregg frem til dag 2 starter fredag 16/3 kl.14.00 (tror jeg), JP Masters 500€ 2-dagers turnering som starter fredag 16/3 kl.16.00 og dag 2 lør 17/3, Mini Irish open 250€ dag 1 søndag 18/3 og dag 2 mandag 19/3. Osv.. Sjekk link for full schedule.

Så det finnes mye annet å spille utover bare de offisielle NM-øvelsene og turneringer for alle lommebøker og nivåer av pokerskills. I tillegg går det CG hele døgnet. Virkelig, hele døgnet. For de som liker sånt.

Edit: https://www.poker.no/nm2018-turneringsprogram/ – Her ligger hele turneringsprogrammet (kun leselig på pc) – kommet 3 stk 100€ på programmet (mandag, onsdag og fredag kveld)!

Hvordan er maten?

Vel, jeg bryr meg om slikt. Når man skal være fanget på et reservat i nesten 2 uker og det eneste jeg skal gjøre er å spille eller drikke 24/7, så er det viktig med gode muligheter for tilgang på proviant. Det er en frokostbuffet som er åpen fra ca 07-11. Tilpasset pokerspilleres døgnrytme. Den er helt fin og inngår i romprisen.

I tillegg er det på dagtid mulighet for å kjøpe enkel lunsj i lobbybaren. På selve hotellet, mellom resepsjonen og spillelokalet er det en buffetvariant av en restaurant som selger kjappe middager. Utenfor spillelokalet er det flere foodtrucks som er åpne sent. Og rusler man ut av hotellet og 5 min til høyre, så har du Lemongrass, som er en absolutt helt grei asiatisk restaurant for litt finere dining. Her har jeg vel spist 99% av alle måltidene mine utover frokosten i alle år.

Lemongrass har også roomservice og levering til pokerbordet! De har en liten bod i lobbyen ved spillelokalet som tar imot bestilling av mat og leverer til ditt bordnr.

I tillegg er det en matbutikk i landsbyen. Rusler man ut av reservatet, ned til veien, til høyre. Og fun fact, det tar nøyaktig 7 min med kappgang, eller 10 min vanlig gange å gå til matbutikken. Hvordan kan jeg være så presis? Jo da,  resultatet av et dumt veddemål det ene året jeg standhaftig diskuterte ved frokosten at det tok maks 5 min å gå til matbutikken. Jeg tapte veddemålet ;)

Det finnes dog ingen kjøleskap tilgjengelig på noen av hotellrommene. Og ja, det er lov å ta med seg medbrakt ikke alkoholholdig drikke og snacks fra matbutikken inn i spillelokalet. (Tror jeg..)

Finnes det muligheter for å trene?

Yes. For de sunne friske sjeler, så er det treningsstudio og svømmebasseng i et av byggene tilhørende Citywest. Her er det også frisørsalong, neglesjappe og massasjemuligheter. I tillegg er Citywest et stort golfreservat, for de som liker slikt.

Hvor mye penger bør jeg ta med?

Dette er et veldig individuelt spørsmål. Jeg pleier å kjøpe meg inn i så mange øvelser som mulig på forhånd. Jeg spiller som regel kun NM-øvelsene og en og annen JP Masters eller koseturre på slutten av uka. Så for min del er det å kjøpe seg inn via diverse klienter en smart måte å fikse en del av cashflowen som trengs. Grensen for hva du kan ta med er egentlig ikke så viktig, men tar du med mer enn 25k i cash ut av Norge må du fortolle cashen på Gardermoen. Det er en ATM på hotellet, men den kan gå tom.

Hvis du har planer om å være på Citywest lenge, og som så mange av oss, lett kan bli revet med in the heat of the moment. Så kan det være smart å feks gi en del av budsjettet ditt til noen du stoler på som kan passe på cashen for deg. Det er kjedelig å brenne alt man har med dag 1. I tillegg er hotellet insane stort, så det kan være en fin buffer å legge igjen mye av cashen på rommet, slik at gåturen fra spillelokalet tilbake til rommet for å hente refill, kanskje kjølner sinnet litt og man innser at det kan være smartere å legge seg og spille på nytt dagen etter istedet ;)

Hvordan kan de hjemme følge med på oppdateringer og tv-sendinger fra NM? 

I de senere år har TV2 sendt det meste fra NM-uka. Jeg tror faktisk TV2 sportskanalen sendte live allerede fra første øvelse, fixed limit, som i år begynner lørdag 17/3 kl.14.00. Litt usikker om alt sendes på sportskanalen i år, eller om noe er på sumo.

https://www.poker.no/ – her legges det ut daglig nyhetsbrev med info om alt som skjer i løpet av dagen, oppdateringer på chipcounts og bordtrekninger for øvelser dag 2++

https://live.tv2.no/ – Her pleier det å dukke opp en fane for Poker NM mens det pågår, også med oppdateringer underveis og bordtrekninger.

NM i Dublin Fantasy Drafting 2018 – Kan jeg bli med?

Ifjor var vel årets snakkis NM fantasy liga. Tobias Leknes og Martin Iversen sto for gjennomføringen. Søk opp gruppen på FB: NM i Dublin Fantasy Drafting 2018

Dette er beskrivelsen:

Ser ut til at vi kjører på igjen mye mye av det samme opplegget som fra ifjor. Prisen blir 5000,- per lag, hvilke betalingsmuligheter vi kjører ifjor er litt usikkert, men forhåpentligvis får vi til et par alternativer. Draften blir trolig 11.03. Åpner i år for minimum 15 lag, forhåndspåmeldingen vil starte 1. februar, så mer informasjon kommer da. Hvis 15 lag eller færre er påmeldt 17. februar vil alle påmeldte lag ha garantert plass, hvis vi får flere lag vil ligaen kan muligens bli utvidet, men maksimalt 18 lag vil få plass. Om det blir flere enn 18 plasser blir det loddtrekning om plassene. Etter 17. februar vil resterende plasser fylles opp etter første mann til mølla-prinsippet.

Kun åpne eventer (les: ikke ladies/seniors) vil telle i år, men mer praktisk info om regler vil som sagt komme senere.

Når den offisielle draften er gjort, vil listen over alle spillerne som er kjøpt bli offisiell, og den er ofte grunnlaget mange sidedrafter legger seg på for videre spill.

Hvilke klienter bør jeg kjøpe meg inn via?

I år er jeg litt usikker på hva de forskjellige klientene har som LL-betts for sine spillere. Last Longer betts for spillere som har kjøpt seg inn/kvallet seg via klientene er ofte trekkplasteret for valg av klienter. Dog skal det sies at disse LL-bettsa ofte innebærer å nå FT i main eller andre øvelser, da det er tøff konkurranse om å nå lengst. Jeg har ennå ikke sett de offisielle LL-bettsa til de forskjellige sidene for i år.

Andre ting å tenke på er at hvert bettingselskap som sponser NM har sin egen lounge. Mange er i NM for det sosiale og da er loungene fine plasser å henge på. Her får man goodiebags, representanter fra selskapene som hjelper deg med å regge og flere arrangerer sosiale ting utover selve pokeren. Kan røpe at en av loungene har tappetårn, og hvem vet hva nykommeren i år stiller med. Jeg er ihvertfall spent, da mye av den sosiale tiden min tilbringes i loungene.

Hvordan kommer jeg meg fra flyplassen til hotellet?

De fleste tar taxi. Det fine er at flyvningene fra Norge til Dublin kommer i løpet av NM-uka til å flomme over av nordmenn som skal spille poker. Det er snakk om 1500-2000 personer som reiser over i forbindelse med NM. Så du vil neppe være alene på et fly. Og entusiastiske pokerspillere på vei til NM, er ofte ganske enkle å spotte. Så sjansene burde være store for at man kan huke tak i noen man kan dele taxi med. Jeg tror en taxi koster 35-40€ fra flyplassen til Citywest. Dette er kanskje noe jeg burde ha husket, men jeg glemmer alltid hvor lang tid det tar og nøyaktig sum. Men det er innafor å ta taxi.

 

Og til sist et par praktiske reisetips: 

Siden det er i Dublin, så må man ha adapter. Da de fleste har en million devices som skal lade i løpet av natten, så trenger man bare 1 adapter og 1 skjøteledning for å dekke det behovet.

I tillegg koster det litt å drikke alkohol i løpet av turen. Det er ingen tvil om at det blir mange tunge dagen derpå. Jeg pleier å ta med et par flasker med litt ekstra brennevin til å ha på lur på rommet. Så når alt går galt og man ryker ut av alt, så er det perfekt å stikke på rommet og ta seg en trøstejæger med noen venner.

Utover dette kan jeg ikke komme på så mye mer. Det viktigste er at man koser seg på tur og så får disse tøflene og pokalene komme hvis de kommer ;)

I år blir mitt 12 år med NM i utlandet. Hvem vet, kanskje alle gode ting er 12 forsøk.

For de som vil er det bare å følge med på snapchat:

Vi spilles!

 

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund