Stopper all loggføring av resultater i cashlag på nett

Av | 30. september, 2019| Nyheter

Både idrettskjendiser og folk som taper litt for mye i nettpoker kan senke skuldrene et hakk. Nå blir det ikke lenger resultater fra cashgames i nettpokerklienter loggført og gjort søkbare.

Highstakesdb.com har i over ett tiår fått med seg hver eneste hånd som er spilt online på Full Tilt og Pokerstars i highstakes cashgames.  Og det er i hovedsak de klientene som frem til nå har vært åsted for noen av pokerslagene med de aller største pengene involvert. Frem til The Black Friday i 2011 – kjent som “den mørkeste dagen i pokerens historie” – foregikk så og si alt av highstakes action på Full Tilt. Etter at den klienten ble stengt gjenoppsto mange av lagene på Pokerstars. Men nå som også de blir færre, stopper også loggføringen av resultatene.

Derfor slutter de

Mandag morgen publiserte highstakesdb.com en begrunnelse på hvorfor de midlertidig stopper overvåkingen av pengestrømmene i nettpokeren. Der heter det at to viktige beslutninger hos gigantene Pokerstars og Partypoker stopper dem. Pokerstars skapte opprør i egne rekker da de skrotet VIP-programmene SuperNova og SuperNovaElite. De fratok sine beste kunder en rekke fordeler og fikk boikott og harde angrep i internasjonal pokerpresse i retur. Så mye som halvparten av action på de høyeste kursene ble borte. Det åpnet for Partypoker som en ny gigantisk aktør i dette markedet.

Partypoker har tatt en beslutning om ikke å dele data fra sine pokerlag for å beskytte sine spillere. Dermed svinner grunnlaget for higstakesdb.com sin innsamling av hendelser.

Nettstedet presiserer at trackingen av resultater er midlertidig. Det er tatt initiativ for å gjenskape en arena for highstakes-action på andre klienter. Da vil man vurdere å gjenoppta praksisen.

Norske stjerner

Overvåkingen av nettpokeren var en gullgruve for media også her hjemme. Petter Northug er blant dem som har slått godt fra seg både live og i nettpoker. Han spilte en periode på kurser (fra $25-$50 og oppover) som ble plukket opp av highstakesdb.com og senere omtalt av aviser. Media hadde ofte en negativ innfallsvinkel til Northugs interesse for poker, men det var også eksempler på saker der man på en objektiv måte forsøkte å forklare noe av interessen hans.

Sånn som denne om Petter Northug og Phil Ivey i Dagbladets papirutgave:

Dagbladet var i Riga under NM i 2011 og laget denne saken om Petter Northug og Phil Ivey.

 

Norge har hatt og har flere profiler som ypper seg i de aller dyreste pokerlagene online. Nylig kom både Andreas «Skjervøy» Torbergsen og «Odd_Oddsen» på det samme finalebordet i WCOOP PLO Main Event (anerkjent som VM i nettpoker). De to har begge bygd kraftige bankruller gjennom innsatser highstakes gjennom flere år.

De som har tjent mest i nettpoker 

Phil Ivey tar ferie på toppen av listen over de som har tjent mest penger på nettpoker mens denne settes på hold. Han hadde en ekstrem profitt hos Full Tilt poker frem til nedstengningen i 2011. Ivey var selv medeier i den svært populære pokerklienten. Han skal ha fått utbetalt 950 000 dollar månedlig for marketingrettigheter knyttet til navnet hans. På toppen av dette hadde han 19,2 millioner dollar i gevinster fra cashlagene hos Full Tilt. Det er over 170 millioner kroner etter dagens kurs.

Årene etter Full Tilt-eventyret har bydd på litt andre utfordringer for superstjernen, noe du kan lese mer om i denne artikkelen. Han sluttet seg til det virtuelle feltet under navnet RaiseOnce hos Pokerstars, men hadde ikke like lenger like god kontroll på pottene. Fra desember 2011 til oktober 2015 – som er det siste loggførte resultatet på siten – har han kun marginale perioder med plussresultater. Samlet bokfører Ivey et tap på nesten 2,5 millioner dollar i perioden.

Phil Iveys statistikk hos Pokerstars er helt annerledes enn den han hadde hos Full Tilt.

Patrick Antonius og Dan “Jungleman” Cates følger på plassene bak Ivey. De hadde et overskudd på henholdsvis 11,3 millioner og 10,2 milllioner dollar hos Full Tilt.  Hele listen kan du se her.

 

 

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund