Vil ha NM i Norge – og i utlandet

Av | 8. januar, 2014| Nyheter

Sigurd Eskeland og Frode Fagerli håper det nye politiske landskapet kan åpne for et norgesmesterskap i poker i Oslo Spektrum.

Regjeringen skal utrede både en lisensordning for utenlandske spillselskaper og organisert livepoker på norsk jord. Dét er en formidabel fremgang for det norske pokermiljøet i deres bestrebelser på å få dyrke sin hobby i lovlige former. Leder Sigurd Eskeland i Norsk Pokerforbund gjorde en henvendelse til Lotteritilsynet før jul, der han ba om å bli involvert i en utredning om hvordan pokerturneringer skal kunne organiseres legalt.

–          Vi fikk til svar at de ville komme tilbake om det ble aktuelt. Vi får se hva det blir til, sier Eskeland, glad for det politske «tøværet», men langt fra overbevist om at det nå blir fritt frem for ansvarlig spill slik pokerspillere flest ønsker.

–          Det er mye uvitenhet overalt om poker. Jeg tror for eksempel ikke cashgames blir tillatt i inneværende stortingsperiode, men at vi først må gjennom en periode hvor turneringspoker er legalt. Så kan vi kanskje håpe på et fortsatt blått eller blågrønt stortingsflertall og en videre oppmykning.

 

Klubber

Forbundlederen ser også skjær i sjøen for eiere av pokerklubber i en fremtid med legalisert poker.

– Om de krever en fordelingsnøkkel overfor idrett og kultur på linje med den Norsk Tipping har, kan det bli vanskelig å drive pokerklubb. Det er vanskelig å få økonomi i det om man skal ha ansatte, leie lokaler og gi halvparten av overskuddet bort. Overskuddet fra turneringer er simpelthen ikke stort nok, da det er cashgames som gir volum. Målet må være å legge til rette for et lovlig og attraktivt tilbud, og ikke åpne for at ulovlige klubber kan gi et bedre tilbud, sier han.

–          Du har signalisert at en fordeling til idrett og kultur er naturlig. Hvor stor del kan dere leve med?

–          Vi synes det er naturlig at deler av overskudd fra poker går til kultur og idrett. Men for å få til dette bør det være en full legalisering hvor også cashgames er lov. Først da vil det være mulig å tjene penger som arrangør og dermed gi av overskudd til andre formål.

 

10.000 til NM?

På sikt håper både Eskeland og Frode Fagerli, arrangøren av NM i Dublin i april, at det skal bli mulig å spille NM på hjemmebane. Et deltakerantall på hele 10.000 blir nevnt.

 

–          Det drar 1200-1500 nordmenn til utlandet hvert år for å spille, og om de får muligheten til å spille på hjemmebane, kommer det fort åtte-ti ganger så mange, sier Sigurd Eskeland.

–          Det hadde vært stas å fylle Oslo Spektrum?

–          Det hadde vært noe, ja, svarer han.

 

De to er enige om at det kan bli behov for to mesterskap, både her hjemme og i utlandet.

–          For mange er det mer enn bare poker, selve turen er like mye av opplevelsen. I Dublin varer mesterskapet i mange dager, og det sosiale aspektet er veldig viktig for mange, sier Frode Fagerli.

–          Vi vil helst arrangere to mesterskap, begge i samarbeid med Frode som har erfaringen og kompetansen. Cashgamene som er en så viktig del av mesterskapene i Dublin nå, er det tvilsomt om blir mulig i Norge. Jeg håper at vi i fremtiden spiller NM både i Norge og i utlandet, slik også WSOP (VM, red. anm.) spilles både i Europa, USA og Asia, legger Eskeland til.

 

NM i gratispoker

27. og 28. februar åpner Frode Fagerli dørene til NM i gratispoker i Oslo sentrum. Freerollen danner et godt utgangspunkt for en fremtidig modell for et fullskala NM på norsk jord.

– Jeg er klar for å arrangere det sammen med forbundet. Det kan fort bli kostnadskrevende å arrangere for 10.000, om det kommer så mange som Sigurd håper på, men det hadde vært veldig morsomt, og bør være mulig med sponsorer på laget, sier NM-generalen.

 

Slik blir du medlem av Norsk Pokerforbund:
1. Overfør 249 kroner til 1503 35 18762 (Norsk Pokerforbund) skriv navnet ditt i KID feltet.
2. Gå inn på www.NorskPokerforbund.no og fyll ut skjemaet.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund