Se hvem som kommer til poker-NM!

Av | 17. januar, 2014| Nyheter

TV-stjernen om Thor Hansen, Phil Hellmuth,  norske drikkevaner og amerikansk våpenkultur.

Det er bare å glede seg (enda mer) til vi atter samles i Dublin for avkast i det som forhåpentlig blir tidenes største og beste norgesmesterskap i poker: Frode Fagerli kan nå stolt fortelle at han har signert selveste Norman Chad (55) til mesterskapet, og med det vil de daglige livesendingene på web-tv nå nye høyder. TV-teamet kompletteres av et team som har levert stødige kommentarer i flere år; Andreas Berge og Stig Moen. I tillegg har vi fått med oss en produsent med bakgrunn fra Farmen og Mesternes Mester.

–          Det var utrolig kult at Norman Chad sa ja til å komme. Han er stor på amerikansk tv, og pokerspillere over hele verden har lært ham å kjenne som et oppkomme av morsomme utfall fra WSOP-sendingene på ESPN. Dette håper og tror jeg folk synes er fett! sier en opprømt NM-general Frode Fagerli.

Chad kommer til byen i det Main Event starter.

 

Video: Høydepunkter fra Norman Chads kommentarer på ESPN

 

Hovedpersonen selv er mer skeptisk til at velkomsten blir veldig varm.

– Jeg gleder meg til å komme til det norske mesterskapet. Jeg har aldri vært i Dublin og har aldri reist utenlands i pokersammenheng, annet enn i forbindelse med WSOP. Men gode nyheter for dere at jeg kommer, sier du? Den slags er jeg ikke vant til. Familien min pleier å sette ut mat på trappa når jeg kommer, i håp om at jeg skal forsvinne etter å ha spist meg mett, melder han i kjent stil når vi snakker med ham på telefon fra Los Angeles.

 

Hyller Thor Hansen

Norge og norske pokerspillere har han ikke veldig god kunnskap om, selv om det er navn han har merket seg etter å ha fulgt det internasjonale pokersirkuset tett de siste 10-11 årene. Ett unntak er Thor Hansen som han kjenner godt, og uten å nøle karakteriserer som «en av de hyggeligste menneskene på jorda».

 

Thor Hansen

 

Avstanden til Norge gjør ham rådvill i det vi spør om han vet hva fornavnet hans betyr på norsk.

–          Betyr Norman noe? «Taper» da, antakelig?

–          Det betyr nordmann (norwegian).

–          Du kødder? Hadde du kunnet se meg nå hadde du trodd jeg var fra verdensrommet. Det er jo helt utrolig, ikke minst det at ingen har fortalt meg det før, sier han lett fortumlet, og ber om en ny forsikring om at vi ikke kødder.

–          Dette forandrer alt. Nå skal jeg begynne å gå på norske kvinners singelbarer. Tenk hvilke åpningsreplikker som er mulige nå!

Forholdet til kvinner generelt og eks-koner spesielt, er blitt et varemerke i hans kommentarer fra WSOP på amerikansk, europeisk og asiatisk jord. Vitsene om hans tidligere ekteskap er tallløse, men reaksjoner har han kun fått ved ett tilfelle. Han bekjentgjorde en gang sin fascinasjon for pokerspilleren og ESPN-kollegaen Kara Scott ved å introdusere henne som «Kara Scott Chad, min fremtidige kone». Det resulterte i verbale rapp fra hans nåværende og tredje kone Toni, som aldri ellers følger pokersendinger på tv.

–          Stormen gikk over, og jeg håper dette er mitt siste ekteskap, sier han.

I jobben som TV-kommentator har han kommet tett inn på livet til de største stjernene i Las Vegas. Flere er blitt hans venner.

 

Få av deg hettegenseren, hodetelefonen og solbrillene når du spiller poker. Denne hobbyen er en enestående mulighet til å sosialisere med andre mennesker.

 

Og enkelte har lagt ham for hat.

–          Ikke alle tåler vitsingen min. Jeg har opplevd å bli skjelt ut på det groveste i full offentlighet av flere profiler. Noen av dem pleide å komme bort til bordet mitt mens jeg selv spilte for å gi meg huden hull.

–          Hvem da?

–          Det er ingen hemmelighet at Mike Matusow og Phil Hellmuth hadde store problemer med kommenteringen min en stund. De var oppriktig forbannet.

–          Ubehagelig å få kjeft i alles påhør?

–          Neida, de var i sin fulle rett til det. Når jeg er morsom med dem på tv, må jeg tåle at de slår tilbake – med publikum til stede. Sinnet har dessuten gått over, og akkurat de to er mine gode venner i dag.

Aksepten for kjeften og nyvunnet vennskap til tross; Norman Chad er meget kritisk til både Matusows og Hellmuths gjentagende tirader ved pokerbordet. De er viden kjent for utskjellinger av andre spillere etter å ha tapt en pott eller blitt slått ut av turneringer.

 

Video: Fem klassiske tv-opptak av Phil Hellmuth på tilt

–          Det gjelder de to og selvsagt veldig mange andre. Jeg har prøvd å fortelle dem at de bør tenke litt på hvor priviligerte de er som lever av å spille kort. De slipper å jobbe ni til åtte og tjener store penger på det de synes er aller best her i livet. At andre, mindre kvalifiserte spillere gjør dårlige spill mot dem, og med flaks ender som vinnere, må de bare akseptere, sier han, tydelige engasjert.

–          Her i Norge har vi ledd godt av Phil Hellmuths utfall mot nordeuropeere.

–          Den situasjonen er helt utrolig. Phil har alltid vært en dårlig taper. Det er helt uakseptabelt å snakke nedsettende om etniske grupper, kjønn eller aldersgrupper.

 

Video: Enda en Hellmuth-tilt – mot nordeuropeere

–          Det handler om å vinne og tape med verdighet. Se på Daniel Negreanu. Han har vært i verdenstoppen siden han var i begynnelsen av tyvårene og selvsagt gått på store smeller underveis. Likevel har han positiv og behandler andre med den største respekt, proffer og amatører. Han er aldri fientlig mot noen. Han promoterer spillet og er pokerens fremste ambassadør, legger han til.

 

Video: Her skjelles Annette Obrestad ut av Phil Hellmuth – før hun tømmer ham for chips

 

Mens Chad er i det kritiske hjørnet, har han mer på lager.

–          Flere burde følge Daniels eksempel, på flere måter: Få av deg hettegenseren, hodetelefonen og solbrillene når du spiller poker. Denne hobbyen er en enestående mulighet til å sosialisere med andre mennesker; prate og vitse om livet. By på deg selv. Enkelte fra nettgenerasjonen ser ut som de er ute av gutterommet for første gang på 15 år!

 

Elsker Europa

En uke i Europa like før påske, passer tv-humoristen godt. Han sier han gleder seg til å komme seg ut av huset, og ut av USA.

–          Alle utlendinger er mye hyggeligere enn amerikanere. Hvis du spør noen om veien til hotellet ditt i Boston, får du med stor sannsynlighet meningsløse og omtrentlige svar før de haster videre. Spør du om det samme i en storby i Europa, kan du oppleve at vedkommende følger deg til døren, illustrerer han.

Han understreker budskapet sitt med harselere mot den amerikanske våpenlovgivningen.

–          Det er tøffere her. Folk er mer voldelige. I vårt land er hver tredje person bevæpnet. Hva slags samfunn er egentlig det?

 

Drikkehistorier

I euforien over å skulle til Dublin for å møte det han mener er veldig hyggelige nordmenn, føler vi for å gi ham en liten advarsel. Vi har nemlig latt oss fortelle at Norman Chad ikke er veldig glad i å feste, og bekrefter at vi nok er hyggelige, men at vi også er glade i å ta en drink når vi møtes til NM.

Da overrasker han med inngående kunnskap om Norge. Ryktet går nemlig foran oss.

– Haha, det vet jeg alt om. Noen har faktisk gitt meg et tall for hvilke kvanta alkohol som ble publisert under NM i fjor. Helt sant. Jeg er sjokkert. Og redd. Men jeg har også hørt at det ikke er verken krangling, slossing eller dårlig stemning der. Jeg gleder meg. Hils alle sammen!

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund