Hva er det i karsken i Trøndelag?

Av | 21. januar, 2014| Nyheter

Bjørn var sterkest av alle og med det har trønderne gjort det igjen.

Nidaros holdt i sin tid nasjonen med våre aller største konger og vikinger. I moderne tid har Trondheim og Rosenborg  gitt oss fotball en hel nasjon har vært stolt av, og nå har trønderne også herjet i pokermiljøet i en årrekke, både nasjonalt og  internasjonalt.

For en merittliste de har, alle essene i dette pokermiljøet: Odd-Erlend Jensen, Ørjan Skommo og Henrik Tollefsen er alle norgesmestere fra live-delen av NM. Mikal Blomlie har en seier i verdensmesterskapet i online poker (WCCOP), og natt til tirsdag smalt det igjen: Bjørn Leistad (41) feide det rekordstore feltet (1043 spillere) til side og vant Main Event i online-NM.

Mesteren flirer godt når vi stiller ham spørsmålet du ser i tittelen her.

–          Jeg vet ikke hvor mye det har med karsken å gjøre, men vi har et utrolig flott miljø her med både trøndere og ikke minst studenter som har flyttet hit. Mange sier de har kommet til Trondheim nettopp på grunn av pokermiljøet, og det sier jo sitt, reflekterer han.

–          Det går i Lotto i Verdal litt lenger nord og poker i Trondheim?

–          Hæhæ. Det er mange fra Verdal som kjører 12-13 mil for å spille poker hos oss, svarer Bjørn og bekrefter at vi like gjerne kan kalle Verdal Poker-bygda som Lotto-bygda.

 

Finalebord på storskjerm

Det samme miljøet fulgte med da dramatikken pågikk natt til tirsdag. Finalebordet ble vist på storskjerm i klubben Bjørn frekventerer en til to ganger i uka.

 

–          Lot du karsken eller champagnen flyte etter at tittelen var i boks?

–          Jeg driver et lite snekkerfirma og hadde en avtale klokken åtte morgenen etter, så det ble ikke så gæli. Men jeg var var ganske oppspilt og måtte ha et par øller i sofaen mens jeg leste alle de hyggelige meldingene som kom. Og jaggu ble det Jäger også. Natta var over i tretida, men jeg er kjent i Trondheim for å kunne ta igjen feiring, sier tobarnsfaren, som tidligere har vunnet Midt-Norsk Mesterskap (MNM) i poker og «gjort flere hyggelige erfaringer ved cashbordene i NM-sammenheng».

 

Drømmen om Vegas

NM-seieren ga rundt 20.000 euro til familien Leistads reisekasse. Allerede da han satte seg ved finalebordet, ba Bjørn samboeren beskjed om å finne en egnet sydentur i februar. Resten sparer han til en av pokerturene han blir invitert med på av Trøndelags mange pokerspillere.

Las Vegas frister veldig. Alle som har vært med under WSOP har lagt merke til den umiskjennelige summingen av trønderdialekter på Rio og i byens nattklubber. Nå vil Bjørn være med.

–          Det er en drøm å få bli med dit, ja. Kanskje allerede til sommeren?

–          Vinner du tilsvarende i Dublin får du sete.

–          Da snakkes vi igjen etter finalebordet der!

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund