Superstjernens utrolige forvandling

Av | 5. mars, 2014| Nyheter

I en oppsiktsvekkende TV-dokumentar forteller William Thorson (31) om sitt nye liv som dypt religiøs, fjernt fra stjernehimmelen hvor han funklet tidligere.

Den svenske 31-åringen var gjennom store deler av pokerboomen en av de største stjernene på den internasjonale arenaen. Han herjet på de høyeste kursene online, spilte inn 3,3 millioner dollar i live turneringsgevinster (jfr. TheHendonmob.com) og hadde tilsynelatende få andre bekymringer enn hvordan han skulle få sine beste hender til å stå i konkurranse med de han spilte ut.

Så, etter en 15. plass og drøye 14.000 dollar i premie i Bellagio Cup i Las Vegas sommeren 2012, ble han borte. Siden så ingen noe til ham, før han nå dukker opp i den svenske tv-serien «Dybban flyttar in», et nærgående portrettprogram signert Svenska Spels Simon «Dybban» Lindell.

Her forteller Thorson om hvordan han kom til et punkt hvor han måtte bort fra alt. Han måtte finne en ny mening i tilværelsen, en annen mening enn den som handlet om tung gambling og ville fester. Han søkte mot islam, og lever i dag tilbaketrukket i Varberg med sin kone. Han har gått ned 25 kilo og dyrker en sunn livsstil, stadig med en bankroll som gjør at han ikke trenger bekymre seg for å finne en jobb med det første.

 

William Thorson WSOP

JJ vs KK ble en skjebnesvanger hånd for William Thorson på finalebordet i WSOP Main Event i 2006 (skjermdump fra YouTube/ESPN).

 

I programmet filosoferer Thorson, som har en fjerdeplass fra NM i poker (2003) å slå i bordet med, over mange av livets fasetter. Hånden han røyk i fra finalebordet i WSOPs Main Event i 2006 får sin grundige refleksjon, som også en eventuell anger på sitt tidligere liv gjør det.

–          Om jeg angrer på noe i livet? Det er et godt spørsmål, sier den svenske superstjernen.

–          Det har jeg tenkt mye på. Jeg har gjort mye dumt. Men om jeg ikke hadde gjort det, hadde jeg ikke vært der jeg er i dag med meg selv.

 

Se det vellagede portrettet med William Thorson her:

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund