Langer ut mot Lotteritilsynet

Av | 14. mars, 2014| Nyheter

Pokerforbundets Kjetil Flåten ber politikerne lempe på gamle fordommer når de skal behandle Lotteritilsynets innstilling til regulering av pokermarkedet.

Frem mot NM vil poker.no presentere et knippe profiler fra det norske pokermiljøet, gjennom et sett faste spørsmål om starthender, propbets og sexy pokerspillere. I dag: Kjetil Flåten.

Kjetil har satt sitt umiskjennelige preg på det norske pokermiljøet over en tiårsperiode. Han har reist verden rundt som spiller, journalist, ansatt i gamingselskaper og ikke minst nå som tillitsvalgt. I dette intervjuet reflekterer han spesielt over liberaliseringsprosessen norsk poker nå står midt oppe i.

 

Første hånd i NM. Du er utg; 10-10 eller AKs?
Her svarer sikkert de aller fleste 10-10, så da går jeg for AKs og tar flippen direkte!

 

Hvilken er din favoritthånd?
Vinnerhånda!

Tidligere var jeg svak for AsJh, siden jeg vant min første live OG online-turnering med akkurat den hånda i løpet av et par dager. Det har som for de fleste andre favoritthender blitt et dyrt forhold, og jeg er glad for at jeg valgte å slå opp for et par år siden.

 

Hva er det meste du har tapt på én session?
Hele rullen er jo fasiten her. Summen er vekslepenger for de tøffe gutta selvsagt, men tilsvarte vel en normal månedslønn for en vanlig sivil sliter. Og det svei selvsagt!

 

Hva er det meste du har vunnet på én session?
Ikke noe store summer her heller, men har klart å sope sammen nok på ei økt til at blodpumpa jobba såpass at jeg sleit med å sovne etterpå i det minste.


Hvor mange timer spiller du online per uke nå sammenlignet med 2006-2007?
Før spilte jeg mye. Nå spiller jeg normalt sett 0 timer i uka på grunn av jobb, med noen sjeldne unntak. Main Event i online-NM var ett slikt unntak, selv om det ble en kort gjesteopptreden for min del.

Hvem er Norges beste pokerspiller per nå?
Ola Amundsgård ser ut til å spille flere divisjoner over alle andre innen sin gren om dagen. Samtidig er det Yngve Steen leverte på turneringsfronten både live og online i fjor helt sinnsykt. Og ser man samlet over alle spill og formater vil jeg tro at Thor Hansen fortsatt vasker gulvet med de fleste enda. 


Hvem er verdens beste pokerspiller per nå?
Vrient å svare på. Når det kommer til turneringer synes jeg Daniel Negreanu og kanskje spesielt Vanessa Selbst leverer utrolig bra. Mercier er i samme klasse når han er i humøret.

Jeg er ikke like oppdatert på cash-games, så vanskelig å svare der. Tror ikke det er kjempefeil å svare Ola Amundsgård for PLO her også.

 

Hvem er Norges mest sexy pokerspiller?
Det må være den personen alle norske pokerspillere ser i speilet hver morgen. Vi er en usedvanlig sexy gjeng ;)

 

Regjeringen har signalisert en oppmykning av pokerforbudet. Når tror du vi spiller NM med buy in på hjemmebane?
Jeg håper i det minste det vil hete innkjøp, og ikke buy in når den tid kommer. Jeg trodde de første offentlige turneringene med innkjøp kunne komme allerede i løpet av året om brikkene falt på plass, men er ikke like sikker i dag.

For NM sin del har vi fått signaler om at det antagelig kan la seg gjøre allerede neste år, så det blir spennende å se hva som blir utfallet der. Lotteritilsynets forslag til regler for mesterskapspoker med innsats var skuffende snevert, så det kan vise seg å bli en mer tidkrevende prosess enn vi trodde for noen uker siden.

Det er viktig å huske at dette er en mye mer komplisert sak enn å bare åpne for å arrangere et NM i Norge. Det er fallgruver både for politikere og pokerspillere her som ikke nødvendigvis er like enkle å komme over.

For å ta et par eksempler så er det viktig for pokerspillerne at økonomien rundt en lovliggjøring av turneringspoker er fornuftig. Da tenker jeg på at rake og avgifter er levedyktige for både spillere og arrangør, og ikke settes til Norsk Tippings ca 50 prosent som er det store skrekk-scenarioet.

For politikernes del mener jeg en av de største fellene de kan gå i er å åpne for turneringspoker, men samtidig være alt for strenge slik at det blir et veldig snevert tilbud til spillerne. Da gir de ris til egen bak ved å rett og slett skape en rekrutteringsarena for det illegale markedet. Med det mener jeg at ved å gi tusenvis av mennesker smaken på poker gjennom lovlige kanaler uten å gi de et godt nok tilbud til å fortsette å spille, vil mange søke til andre steder for å fortsette med sin nye hobby, og svaret kan da bli undergrunnsklubbene.

 

Det er akkurat det siste Lotteritilsynet nå har foreslått, så jeg håper politikerne ikke har like lange skyggeluer og tviholder like sterkt på gamle fordommer som Lotteritilsynet helt tydelig gjør.

Det er fullt mulig å finne løsninger alle parter kan være fornøyde med, så vi går uten tvil en spennende tid i møte.


Hvem vil du helst møte HU i Main Event, og hvorfor?
Tenkte først på Petter Northug, bare for å ha muligheten til å bruke hans egne hoveringer mot han om jeg vinner, men det er ikke verdt samme smell om jeg skulle tape. For pokerens beste hadde det vært flott å tapt mot Petter selvsagt, så jeg går for han likevel. Ellers er det ingen jeg nyter mer å slå enn Thomas Udness, så han kunne fått bronsen.

 

Ellers er det ingen jeg nyter mer å slå enn Thomas Udness, så han kunne fått bronsen.

 

Hvilken øvelse savner du på NM-programmet?
Jeg har ønsket meg en mer fornuftig pris på H.O.R.S.E. lenge, og det har kommet nå i år, så da får jeg fortsette kampanjen og ønske at den går over til 8-game for å få inn enda flere spillere.

Forøvrig mener jeg at en annen endring er viktigere enn selve programmet. Gjør som online-NM og sett samme innkjøp på samtlige øvelser, slik at sponsorene kan gjøre slik PokerStars har begynt med i år, og sette opp rene NM-satelitter hvor du selv velger hvilken øvelse du vil spille for billetten du vinner.
På den måten kan alle sponsorer ha satellitter til alle øvelser, og spillere kan bruke sitt beste spill for å kvalifisere seg til alle øvelser. Resultatet blir bedre vilkår for alle: Større startfelt, flere som får prøvd seg og koser seg med NM, og ikke minst flere fisk i side-øvelsene. Større vinn-vinn er det neppe mulig å finne.

 

Hvilke øvelser spiller du i år?
For tidlig å si, men det ser ut til å bare være Main Event som er spikret. Kommer til å være i Dublin hele uken, så spiller Fixed og H.O.R.S.E. også om jeg får tid.


Hvor mye har du i snitt i spill på sidebets under NM?
Jeg er veldig, VELDIG glad i veddemål av ymse typer, men pleier aldri å sette store summer på det. Det har vært nære flere ganger, og jeg er stort sett glad for at det ikke ble noe av når jeg blir edru igjen. Kanskje jeg går i fella til Skjervøy- og Nordreisa-boysen i år. De er helt sjuke på slike bets.

 

Hvor mye skulle du hatt for å gi opp poker helt de neste ti årene?
For å gi opp bare spillingen hadde jeg neppe solgt meg så dyrt, men for å gi opp poker helt i alle former måtte jeg flyttet komma en plass eller to. Poker er både levebrød og hobby, så det hadde ikke blitt lett.

Jeg tror svaret måtte blitt en meget attraktiv jobb utenfor bransjen, samtidig som et heftig veddemål på å holde seg unna spill for motivasjon på den biten.

 

Har du lest pokerlitteratur du vil anbefale nye spillere?
Lenge siden jeg har lest noe nå. Siste var vel Greensteins Ace on the River, og den likte jeg godt. Ikke så hard på ren poker-teori, men heller litt historier og tips til jobben som må gjøres utenfor pokerfilten. Her vet jeg mange gjør en alt for dårlig jobb, inkludert meg selv.

 

Hvilken kjendis ville du helst se komme ut av skapet og fortelle om sin lidenskap for poker?
Tja, det må nesten bli en innbitt motstander det da. Samtidig fremstår flere av disse som komplette naut, så usikker på om jeg ville hatt de på turneringer rundt omkring. Jeg går for krompen! Haakon Magnus kunne helt sikkert blitt en dugelig spiller. Bør ha både tid og penger til å klare seg greit.

Med full legalisering av poker i Norge ville det selvsagt vært stas for økonomien om Rimi-Hagen og John Fredriksen tok en Guy Laliberte. 


Velg fritt; rockestjerne av internasjonalt format, eller vinner av WSOP Main Event?
Ole Brumm? I så fall rockestjerne først, for max PR-effekt for pokerens del. Må jeg velge blir det rockestjerne, helt klart. Jeg tror jeg har en lenger vei å gå for å lære å synge/spille godt nok til å bli rockestjerne enn vinner av WSOP Main Event, og det er etter jeg tar i betraktning hvor lite som tydeligvis skal til for å bli musiker i disse dager.
Tidligere intervjuer i denne serien:
Morten Klein, Johnny Lodden, Gunnar Østebrød, Geir Egholm, Roy Kvatningen, Anders Smådal, Andreas Torbergsen, Andreas Høivold, Bjørn-Erik Glenne, Paul Myklebust, Yngve Steen, Ola Amundsgård, Stian Johannessen og Steinar Klein

 

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund