fbpx
Hjem / NM2014 / Saken er biff – Gaffel vant NM

Saken er biff – Gaffel vant NM

Vegard «Gaffel» Nygaard kommer ikke på jobb på Radiumhospitalet tirsdag morgen som planlagt.

På vei inn i en ny uke ble nemlig 39-åringen fra Halden ny norsk mester i poker, etter å ha slått Afshin Alikhani heads up i kampen om den svært prestisjetunge tittelen.

– Jeg har sagt at jeg kommer på jobb i tirsdag morgen, med den reservasjonen at jeg skulle ende på finalebordet, smiler Vegard Nygaard i minuttene etter å ha sikret seg NM-tittelen her på City West Hotel i Dublin.

IT-eksperten jobber til daglig ved Radiumhospitalets Institutt for kreftforskning som programmerer. Dit kom han etter at dotcom-boblen brast ved årtusenskiftet.

– Det føles godt å få sjansen til å gjøre noe bra for andre. Men mandag morgen får de ha meg unnskyldt – jeg kommer ikke på jobb som planlagt, sier Main Event-vinneren, vel vitende om at det kan bli en lang natt her i den irske hovedstaden.

Gratulantene står nemlig i kø for å hylle veteranen. Det er ikke vanskelig å føle gleden mange føler ved at det var en av norsk pokers mest respekterte spillere som tok hjem tittelen.

– Før finalebordet sa Thor Hansen til meg at Nygaard var den klart beste spilleren. Det var ikke vanskelig å se underveis. Jeg tror knapt han gjorde en eneste feil i de ti-tolv timene finalebordet holdt på, sier den Norman Chad, ESPNs svært rutinerte kommentator som var i Dublin for å kommentere NM for Donkr.com.

Norgesmesteren var selv litt mer usikker i forkant. Selvtilliten var trolig større for ti-tolv år siden.

– Da jeg begynte å spille poker på Hasle (legendarisk pokerklubb i Oslo, nå nedlagt, red. anm.) i 2002, trodde jeg nok jeg var verdens beste pokerspiller. Det var jeg ikke, men i kveld føler jeg meg som verdens beste norske pokerspiller.

Seieren innbrakte 102.000 euro, etter at man gjorde en deal fireveis. Alle fikk 80.000 euro, mens 22.000 lå igjen i potten å spille om. Triumfen betyr også at Thor Hansen endelig får tittelen norgesmester, ettersom han sammen med Morten Klein, Sigurd Eskeland og Vegard vant Lag-NM.

– Det er veldig hyggelig at Thor også ble norgesmester. Han har gitt meg mange gode råd og er utrolig hjelpsom overfor mange i det norske pokermiljøet, sier norgesmesteren.

 

 

Om PokerNM

x

Sjekk også

Norge knuste Sverige i poker-VM

Ni titler havnet på norske hender i årets VM i nettpoker. Svenskene måtte nøye seg med tre seire.  I alt ble det spilt 225 turneringer i 75 eventer (tre innkjøpsnivåer ...

Privacy Policy