– Håper Felix slår rekorden min

Av | 7. november, 2014| NM2015, Nyheter

Ingen nordmann har vært dypere i WSOP Main Event enn Tormod Røren (56).

Las Vegas, mai 1997. Den levende legenden Stu Ungar er i ferd med gjøre et av pokerhistoriens aller største comeback i det den 28. utgaven av WSOP Main Event nærmer seg et finalebord.

Etter at han 26 år gammel i 1980 vant sin første bracelet i den mest prestisjefylte av alle pokerturneringer, og året etter sensasjonelt gjentok bragden, har livet fart svært hardt med den genierklærte new yorkeren, og han har ikke spilt WSOP-turneringer på årevis. I ukene i forveien ble han observert spillende turneringer med så lave innkjøp som 20 (tyve) dollar, men nå har hans gamle bekjentskap Billy Baxter sponset innkjøpet på 10.000 dollar, og Stu Ungar har store mengder sjetonger i det de 312 startende er i ferd med å bli et finalebord.

Video: Stu Ungar blir verdensmester for tredje gang (saken fortsetter under)

Det er én bigstack til i turneringen denne våren, og han er norsk. Tormod Røren, den gang en kjent skikkelse fra pokermiljøet i Oslo, deltar og spiller i sitt første Main Event etter å ha vunnet en supersatellitt. Og slik han i årevis har herjet nok i private lag hjemme, blomstrer han også her på den internasjonale scenen.

Med en aggressiv stil går han – til forskjell fra mange andre debuterende dette året – respektløst til verks mot store og etablerte navn. Det blir Phil Hellmuths bane, og det bringer nordmannen helt til en syvendeplass i turneringen, ett sete unna det offisielle tv-bordet. Det er lenger enn noen nordmann både før og etter ham har kommet i Main Event.

Inntil nå?

Kommende uke kan nemlig rekorden falle. Felix Stephensen (24) fra Oslo er en av ni gjenværende skal gjøre opp om VM-tittelen for 2014 i Las Vegas. Han har nest flest sjetonger når finalebordet starter og alle muligheter til å skrive seg inn i historien som den første norske Main Event-vinner.

Den nåværende rekordholderen håper det.

– Rekorder står for fall, og jeg håper selvsagt at Felix vinner. Selv gikk jeg lei poker da klubbene i Oslo-området ble utsatt for politirazziaer og ikke minst en ransbølge i 2006-2007, sier Tormod Røren.

Det beste minnet fra eventyret i 1997 er verken syvendeplassen eller de rundt 95.000 dollarene det innbragte. Derimot er måten han både spilte og slo ut Phil Hellmuth på, verdensmester i 1989, det han husker best.

Røren forteller selv:

– De kjente profilene hadde mye større respekt blant de andre spillerne den gang,  og profiterte stort på det. Med tre bord igjen kom Hellmuth til bordet vårt og prøvde tidlig å markere seg. Jeg kontret oppspill fra ham to hender på rad, og det gjorde ham ganske sur. En annen spiller gjorde det samme på hans tredje oppspill, og nå var det virkelig i ferd med å koke over for ham. Kort tid etterpå spilte han opp for fjerde gang, og da jeg så ned på to niere, satte jeg ham all in. Han synte – med to åttere!

Det gikk som det måtte gå. Phil Hellmuth var fra seg av sinne og klaget sin nød over hvordan Øren hadde spilt med to niere. Han forsvant ut av spillokalet i raseri, men kom senere tilbake og tok nordmannen i hånda.

Her kan du se hvordan en annen nordmann skjelles ut av Phil Hellmuth (saken fortsetter under):

Den  hånda som var starten på slutten av Rørens Las Vegas-eventyr, skjedde med tre limpere til ham i lilleblind. Med KJo valgte han selv å limpe(burde kastet meg eller spilt opp), og de var fem som så floppen 44x. Potten ble checket helt til river, da det som kan være en hyggelig J kommer. Jeg checker og en spiller med ca 20 % av min stack byr 80 % av det han har i nest backen, Jeg tar med hans resterende 20 % for om mulig å fjerne en spiller og er oppe mot hullkortene 44. Sett i ettertid sikkert en svak avgjørelse å ikke kaste der mot en veldig forsiktig spiller. Noe jeg burde ha spottet selv om vi ikke hadde sittet så lenge på samme bord

– Jeg hadde fortsatt bra med chips, men da samme spiller  senere slowspilte en AA mot min KQ, og med Q høyt bord endte jeg short , forteller Røren.

– Nå var det selvfølgelig slutt på flaksen og fort over og ut, legger han til.

Den samme sommeren fikk han tilbud om å spille profesjonelt for en investor fra California, men han takket nei da han aldri har følt at det å spille for andres penger gir den samme opplevelsen. Han har aldri vendt tilbake til Las Vegas i WSOP-main event sammenheng.

Etter i noen år fra midten på 80-tallet  å ha levd av poker på klubber i Oslo, har han dyrket et par andre hobby ved å drive en travkiosk på Grünerløkka og  vært tilknyttet Vålerenga Fotball som talentspeider. Nå satser han tungt på bridge og er trippel norgesmester i faget bl.a sammen med fotballprofil Martin Andresen. Det er ingenting ved pokeren han savner og neppe noe som kan få ham til å satse igjen dersom poker ikke blir fullt legalisert i Norge.

– Med mindre Felix straffer min plassering  til uka. Da vurderer jeg et comeback for å ta tilbake rekorden.

Mye tyder på at vi ses i WSOP neste sommer, Tormod!

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund