– Veldig positivt for norsk poker

Av | 11. desember, 2014| Norsk Pokerforbund, Nyheter
Norsk Pokerforbund er fornøyd med at poker nå legaliseres i Norge.
Likevel er det mye som gjenstår, mener leder av forbundet Sigurd Eskeland.

– Dette er en viktig dag for norsk poker. Det er gledelig at regjeringen nå legaliserer poker, og med det også avkriminaliserer de titusener av nordmenn som i dag spiller i sosiale lag, sier Sigurd Eskeland, leder av Norsk Pokerforbund.

– Kriminalisering nytter ikke

Norsk Pokerforbund har lenge jobbet for å legalisere poker i Norge, og onsdag 10. desember ble det klart at regjeringen fikk flertall i Stortinget for sitt forslag. Fra nå av kan nordmenn spille poker lovlig i sosiale lag på inntil ti spillere, med innskudd på maksimalt 1000 kroner per spiller.

– Regjeringen foreslo i utgangspunktet maksgrenser på 500 kroner i innskudd og 5000 kroner i maksgevinst. Vi er veldig glade for at de tok inn våre innspill og vårt forslag om å øke denne grensen til 1000 kroner i innskudd og 10 000 i maksgevinst, sier Eskeland.

Eskeland mener lovendringen viser at politikerne har fått øynene opp for populariteten og det folkelige aspektet knyttet til poker, og at det ikke nytter å kriminalisere vanlige nordmenn som spiller.

– En undersøkelse fra 2013 viste at 500 000 nordmenn spilte poker i en eller annen form, og det er ikke utenkelig at det har blitt flere i dag. Det å kriminalisere så mange nordmenn for å spille poker i sosiale lag, nytter ikke. Legalisering og trygge rammer er det eneste som fungerer, og det har politikerne nå skjønt, sier Eskeland.

– Mye gjenstår

Til tross for suksessen under behandlingen i Stortinget onsdag, mener forbundslederen at mye gjenstår før regelverket knyttet til pokerspill i Norge er optimalt.

– Å legalisere poker, slik regjeringen nå går inn for, er veldig viktig. I forlengelsen av dette mener vi det er behov for en bredere legalisering i Norge. Vi ønsker at man skal kunne drive lovlig klubbdrift som er under offentlig regulering og tilsyn, og hvor alle inn- og utbetaling foregår over bank med innsats og tapsgrenser. Slik vil man kunne tilby den store massen vanlige folk et lovlig, trygt og regulert tilbud, sier Eskeland.

Problematikk knyttet til spillavhengighet er et av de viktigste ankepunktene mot å legalisere poker fra opposisjonen. Eskeland mener en bredere legalisering vil være med å forebygge problemet.

– Med en bredere legalisering vil man kunne iverksette tiltak for å fange opp, beskytte og hjelpe de med spillproblemer. Systemet frem til nå har ikke kunnet fange opp de som spiller i tilstrekkelig grad. I tillegg vil man gjennom slik drift kunne gi staten økte skatteinntekter i form av skattepenger og arbeidsgiveravgift, hvorpå en del av inntektene kan gå til veldedige formål, avslutter Eskeland.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund