-NM er like stort som WSOP

Av | 16. februar, 2015| NM2015, Nyheter

Bare en seier i WSOP Main Event henger høyere enn en NM-tittel for Sigurd Eskeland.

Noen dager før det braker løs med gratis-NM i Posthallen i Oslo (18.-21 februar), oppfordrer lederen i Norsk Pokerforbund flere profilerte spillere til å både spille og gi sitt ytterste for å sikre seg et norgesmesterskap.

Selv har Eskeland vunnet en meget prestisjefylt tittel i WSOP (i 2010) og vært nære både i WPT- og EPT-sammenheng. Noen NM-tittel har han ikke. Ennå.

Jeg vet ikke om jeg noen gang vil klare det, men det er noe jeg har veldig, veldig lyst på. For meg, og mange andre, er det fire store: WSOP, EPT, WPT og NM. Ingenting kan sammenlignes med WSOP Main Event, men de andre anser jeg for å være like store.

Også freerollen i Posthallen?

Også den, ja. Om jeg fikk velge ville jeg kanskje valgt Main Event i Dublin, eller Main Event i Oslo til høsten, men en seier i gratis-NM er helt på linje med de andre NM-titlene, svarer Eskeland uten å mukke.

Det betyr at han lader opp til gratis-NM og spiller underveis som han gjør i en hvilken som helst annen, stor turnering. Forberedelser med nok søvn er viktig, men at han i år er med og arrangere, betyr noen forstyrrelser.

-Jeg får litt mer å tenke på underveis, men skal gjøre alt jeg kan for å vinne.

Sigurd tror vinneren blir en spiller vi har hørt om før.

-Selv om det er en mye brattere struktur enn for eksempel under Main Event i Dublin, er  ferdigheter veldig viktig her. Det gjelder ikke minst når man kommer så langt som til finalebord, hvor det er å spille med færre og færre spillere endrer dynamikken. Har man vært i liknende situasjoner før, er det en fordel, sier han.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund