Klar for å forsvare tittelen

Av | 18. februar, 2015| NM2015, Nyheter

For ett år siden ble Erik Bjørdal Norgesmester i poker i Posthallen i Oslo. Om noen få dager kan du vippe han av tronen, og han gir deg til og med noen gode råd på veien!
I fjor møtte utrolige 1256 spillere opp i Posthallen i løpet av de tre første spilledagene. Så mange har aldri deltatt i en live gratisturnering i poker noen gang. Noe sted. Verdens største gratis live pokerturnering, og den ble vunnet av en blid kar med rød topplue. Ikke Olav Thon, men den 67 år yngre Erik Bjørdal. Og han er klar for å gjøre det en gang til.
«Jeg skal selvsagt gjøre mitt beste for å forsvare tittelen, men det ville vært rimelig sjukt å vinne en så stor turnering to år på rad, så jeg regner med å måte gi stafettpinnen videre til noen andre.» sier Bjørdal dagen før årets utgave av gratis-NM settes i gang.

Over 1000 spillere har registrert seg til å spille årets turnering, så det blir nok en gang folksomt i Posthallen i Oslo. Første spilledag er i morgen, onsdag, men først på lørdag vil vi stå igjen med en vinner. Og for å vinne over et så enormt deltakerfelt bør man ha en plan. Planen til Erik Bjørdal fungerte i fjor, og hans råd til de som spiller i år er å være tøff:

«Først og fremst er det viktig å ikke bli for passiv i spillestilen i slike turneringer. Strukturen er brattere enn i mange andre turneringer, så det er viktig å skaffe seg sjetonger og holde seg levende. Derfor må du være villig til å ta litt flere flips en normalt også. Du må tørre å spille med høy risiko for å klare å gå hele veien, men også klare å holde hodet kaldt om du får noen smeller. Velg situasjonene dine godt, og pass på å ha litt flaks!»

Og flaks må Bjørdal innrømme at han hadde litt av på veien til seieren i fjor: «Ja, det gikk ganske greit hele veien. Jeg var heldig på den måten at jeg slapp å få smellen når jeg var inne med best hånd, og jeg sto aldri i fare for å ryke ut fordi jeg rota meg inn i noe tull.»

Premien til Erik var, i tillegg til pokal og tittel, innkjøp i Main Event under NM i Dublin et par måneder senere på året. Også der gjorde han en god figur, selv om det ikke ble noen ny tittel. Han ble nummer 76 av 1263 spillere, og fulte opp med en 37. plass i Turbo-øvelsen dagen etter. Det må sies å være god avkastning fra en gratisturnering. Er det din tur i år? Kom til Posthallen i Oslo en av de tre neste dagene og finn det ut!

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund