Aylar gir bort en halv million om hun vinner

Av | 27. februar, 2015| NM2015, Nyheter

Aylar Lie er klar for årets NM i poker i Dublin. Og dama som har imponert pokermiljøet før, er ikke snauere enn at hun gir bort halve førstepremien om hun sjokkerer igjen og blir norgesmester.

-Jeg er en dyrevenn og vil gledelig gi bort halvparten av pengene til dyrevernsorganisasjoner som jobber uten støtte fra staten og er helt avhengige av pengegaver eller medlemskap for at de kan fortsette det uvurderlige arbeidet de gjør for de stemmeløse vennene våre.

Setter vi ny deltakerrekord i år igjen, blir førstepremien på over en million norske kroner. Så da vet vi at det er en del – både to- og firebeinte – som håper hun går til topps!

-Er målet å vinne?

– Målet er naturligvis å komme så langt som til finalebordet. Jeg sikter alltid høyt når jeg først deltar, men da må jeg jo håpe på litt god gli underveis.

Aylars første turnering var i Riga i 2011. Da var hun i vinden med sin deltakelse i Skal vi danse på TV2, og det var ikke mange som trodde hun kunne føre når pokergutta bød opp til dans. Men hun havnet på en såpass respektabel plassering som 55.

Året etter viste hun at det slett ikke var noe blaff, ved å havne på bobla i Main og bli nummer to i Ladies. I 2013 måtte hun stå over da hun ble hyret som programleder for Norsk Tipping og TV2 i Eurojackpot.

-Er det godt å være tilbake i pokermiljøet?

-Veldig godt! Jeg er så fascinert av spillet og pokermiljøet. Alle er så inkluderende, både guttene og jentene. Til tross for at poker er “konkurransespill” så har jeg enda ikke møtt en eneste spiller som er gjerrig på å dele spilleråd. De er så snille og generøse med å lære bort og hvordan hender bør spilles slik at jeg kan bli flinkere. Aldri møtt noen form for sjalusi eller misunnelse i dette miljøet. Det er unikt! Men dessverre møter jeg på miljøet bare i de periodene rundt NM. Jeg skal prøve å opprettholde kontakten og spille oftere enn hva jeg har gjort til nå. Jeg har lyst til å bli god.

-Hvor ofte spiller du poker?

Dette varierer veldig, men altfor lite! I gjennomsnitt spiller jeg sånne super useriøse 3-20 dollars turneringer for moro skyld maks et par ganger i uken. “Live” spiller jeg et fåtall ganger i året – og det er stort sett bare før NM. Jeg spiller ikke for noe spillselskap og det er nok årsaken til at jeg ikke “satser”, men spiller bare for gøy.

Lærer du stadig noe av din gamle mentor Stephan Kjærstad?

Hvis jeg spør så får jeg hjelp, men jeg har sluttet å plage han etter at jeg gikk til sengs med fienden (Norsk tipping). Derimot plukker jeg opp litt spilleråd fra Myklebassen (Paul Myklebust) og andre venner fra pokermiljøet om det passer seg.

Paul Myklebust

Aylar lytter til råd fra Paul Myklebust, som ble norsk mester i PLO i 2013.

 

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund