NM-TILBAKEBLIKK: FIXED LIMIT HOLD’EM

Av | 17. mars, 2015| NM2015, Nyheter

Hele denne uken frem mot NM i Dublin vil gi dere flere tilbakeblikk mot de tretten årene som har gått siden den første Norgesmesteren i poker ble kåret. Vi starter med Fixed Limit Hold’em.

Fixed Limit Hold’em var ikke med på programmet det første året NM i poker ble arrangert, men kom inn allerede i 2003, og var i flere år den eneste øvelsen i tillegg til Main Event.

Og allerede fra første turnering var det en ting som preget denne øvelsen: Dominansen fra Bodø. Tolv ganger har pokal og tittel blitt delt ut, og halvparten av gangene har de havnet i Bodø. I tillegg har to av fem seiere i online-utgaven også funnet veien dit.

2003 var på mange måter Odd-Erlend Jensens år. Han var nær å klare det utrolige, nemlig å vinne begge øvelsene det året. Seieren i Fixed Limit Hold’em ble fulgt opp av en andreplass i hovedøvelsen, og tittelen som årets spiller var udiskutabel. Jensen har beholdt posisjonen i toppen av NMs adelskalender siden den gang, og har senere tatt sin andre NM-tittel. I 2014 var han også nær å vinne sin andre tittel i nettopp Fixed Limit Hold’em, når han endte på andreplass bak Tor-Arne Fenes.

Bodø-dominansen fortsatte i flere år etter Odd-Erlend Jensens seier. I både 2004 og 2005 var det Jørn Stian «Max» Müller som satt igjen som vinner. Han ble dermed den første til både å vinne to NM-titler i poker, og den første og foreløpig eneste som har klart å forsvare en NM-tittel. Jørn Stian Müller gikk beklageligvis bort i 2010, og vil for alltid bli husket som en av de beste pokerspillerne Norge har hatt.

I 2006 ble Norgesmesterskapet i poker for første gang spilt utenfor landets grenser, men en ting forble ved det vante: tittelen gikk til Bodø. Kjetil Stensland holdt tradisjonen ved like.

Ove Lerbrekk ble mannen som klarte å bryte rekken når han i 2007 tok med pokalen til Stavanger. Der ble den i ett år, frem til Daniel Hersvik hentet den til Bergen i 2008. Deretter bar det tilbake til Bodø etter at Truls Ekran Hansen vant i 2009.

Jan Olav Sjåvik reiste til Riga i 2010 for å hente pokalen til østlandet for første gang, før den igjen vandret nordover. Først til Trondheim og Morten Klein (2011) før ferden gikk hele veien til Tromsø og peishyllen til Marius Høgtun i 2012.

I 2013 ble det en ny tur til hovedstaden når Torstein Iversen vant sin tredje NM-tittel totalt, før det i fjor ble retur «hjem» for pokalen når vi fikk en ren Bodø-duell til slutt mellom Odd-Erlend Jensen og Tor-Arne Fenes. Det var Fenes, som hadde vunnet online-utgaven av samme turnering året før som trakk det lengste strået.

Hvem som vinner i år vet vi ikke, men en ting er ganske sikkert: er du fra Bodø har du 50% sjanse ;) Hvilken by tror du årets vinner kommer fra?

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund