Det blir poker-NM i Norge i november

Av | 24. mars, 2015| NM2015, Nyheter

Nå er datoen satt for det første norgesmesterskapet i poker på norsk jord: I perioden 21.-29. november spilles tre historiske turneringer, etter at Lotteritilsynet mandag ga tillatelse til at det første Norgesmesterskapet i poker vil bli avholdt i Norge.

Og til alle dere som er redd det nå blir slutt på de årlige utenlandsturene for å spille poker: Helt rolig. Frode Fagerli har lovet å fortsette med sine NM, slik at det fra nå av blir to mesterskap årlig. Og han får full støtte av Sigurd Eskeland, leder i Norsk Pokerforbund.

Det kan du lese mer om her.

Global Poker Tours vil stå for selve arrangementet nå i november i samarbeid med Norsk Pokerforbund. Blodkreftforeningen vil få inntekter som veldedig organisasjon.

– Vi er stolte og glade over å kunne samarbeide med verdens største og beste pokerarrangør, Global Poker Tours, om å arrangere det første lovlige Norgesmesterskapet i poker på norsk jord. Vi jobber for det vi mener er det beste for norske pokerspillere og det at Global Poker Tours er med gjør at vi kan tilby et arrangement i verdensklasse for norske pokerspillere til høsten. Vi gleder oss nå til en turnering av internasjonalt kaliber, samtidig som det bringer inn penger til et veldig godt formål. Poker er en tankesport på høyde med bridge og sjakk og de beste spillerne har mange tusen timers trening bak seg, så vi håper å få se mye god poker på norsk jord til høsten, sier leder i Norsk Pokerforbund, Sigurd Eskeland.

Tillatelsen som er gitt av Lotteritilsynet sørger for at Blodkreftforeningen er sikret 5 prosent av innkjøpsprisen til Norgesmesterskapet. Det betyr at foreningen er sikret økonomisk inntekter fra Norgesmesterskapet i poker i perioden 2015 til 2017.

Norgesmesterskapet vil bli arrangert gjennom fem regionale mesterskap som fungerer som kvalifiseringer til Norgesmesterskapet i poker 2015 i Oslo i 21-29 november. Her skal det konkurreres i Main Event (No Limit Texas Hold `em), Pot Limit Omaha samt en No Limit Texas Hold’em turbo-turnering.

Norges aller første lovlige pokerturnering vil bli arrangert gjennom kvalifiseringsturneringen for Østlandet som arrangeres på Holmenkollen Park Hotell i Oslo 10.-11. oktober. Videre går turen til Kristiansand 17.-18. oktober, Bodø 24.-25. oktober, Trondheim 31. oktober-1. november, og Bergen 7.-8. november.

I NM-uka i Oslo vil det bli konkurrert i Main Event som er en No Limit Texas Hold `em-turnering, en Pot Limit Omaha samt en No Limit Texas Hold’em turbo-turnering.

Buy in til disse turneringene vil være hhv 5000, 3000 og 2000. Alt i norske kroner, selvsagt.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund