fbpx
Hjem / NM2015 / Det blir poker-NM i Norge i november

Det blir poker-NM i Norge i november

Nå er datoen satt for det første norges­mes­ter­skapet i poker på norsk jord: I peri­oden 21.–29. november spilles tre histo­riske turne­ringer, etter at Lotteri­til­synet mandag ga tilla­telse til at det første Norges­mes­ter­skapet i poker vil bli avholdt i Norge.

Og til alle dere som er redd det nå blir slutt på de årlige uten­lands­tu­rene for å spille poker: Helt rolig. Frode Fagerli har lovet å fort­sette med sine NM, slik at det fra nå av blir to mester­skap årlig. Og han får full støtte av Sigurd Eske­land, leder i Norsk Poker­for­bund.

Det kan du lese mer om her.

Global Poker Tours vil stå for selve arran­ge­mentet nå i november i samar­beid med Norsk Poker­for­bund. Blod­kreft­for­eningen vil få inntekter som veldedig orga­ni­sa­sjon.

– Vi er stolte og glade over å kunne samar­beide med verdens største og beste poker­ar­rangør, Global Poker Tours, om å arran­gere det første lovlige Norges­mes­ter­skapet i poker på norsk jord. Vi jobber for det vi mener er det beste for norske poker­spil­lere og det at Global Poker Tours er med gjør at vi kan tilby et arran­ge­ment i verdens­klasse for norske poker­spil­lere til høsten. Vi gleder oss nå til en turne­ring av inter­na­sjo­nalt kaliber, samtidig som det bringer inn penger til et veldig godt formål. Poker er en tanke­sport på høyde med bridge og sjakk og de beste spil­lerne har mange tusen timers trening bak seg, så vi håper å få se mye god poker på norsk jord til høsten, sier leder i Norsk Poker­for­bund, Sigurd Eske­land.

Tilla­telsen som er gitt av Lotteri­til­synet sørger for at Blod­kreft­for­eningen er sikret 5 prosent av innkjøps­prisen til Norges­mes­ter­skapet. Det betyr at foreningen er sikret økono­misk inntekter fra Norges­mes­ter­skapet i poker i peri­oden 2015 til 2017.

Norges­mes­ter­skapet vil bli arran­gert gjennom fem regio­nale mester­skap som fungerer som kvali­fi­se­ringer til Norges­mes­ter­skapet i poker 2015 i Oslo i 21–29 november. Her skal det konkur­reres i Main Event (No Limit Texas Hold ‘em), Pot Limit Omaha samt en No Limit Texas Hold’em turbo-turne­ring.

Norges aller første lovlige poker­tur­ne­ring vil bli arran­gert gjennom kvali­fi­se­rings­tur­ne­ringen for Østlandet som arran­geres på Holmen­kollen Park Hotell i Oslo 10.–11. oktober. Videre går turen til Kris­tian­sand 17.–18. oktober, Bodø 24.–25. oktober, Trond­heim 31. oktober‑1. november, og Bergen 7.–8. november.

I NM-uka i Oslo vil det bli konkur­rert i Main Event som er en No Limit Texas Hold ‘em-turne­ring, en Pot Limit Omaha samt en No Limit Texas Hold’em turbo-turne­ring.

Buy in til disse turne­rin­gene vil være hhv 5000, 3000 og 2000. Alt i norske kroner, selv­sagt.

Om Poker NM

x

Sjekk også

De beste pokerspillerne i NM-historien: Heads up-rangering

Morten Klein er utvil­somt en av de norske poker­spil­lerne som har hatt størst suksess i sin sivile karriere. Han er også blant de som har gjort det best i poker-NM ...