Hvor mye bør du gi i tips?

Av | 27. mars, 2015| NM2015, Nyheter

Spørsmål: Du får én million kroner som vinner av Main Event i NM i poker. Hvor mye gir du i tips? Spørsmålet om hvor stor andel bør gi dealerne diskuteres heftig blant både vinnere og de som håper å bli det. Nå vil vi gjerne vite hva du mener er fornuftig. I kommentarfeltet her eller på Facebook hører vi gjerne hvor stor prosentandel du mener er fornuftig.

I mellomtiden har vi spurt noen som både har vunnet og tipset noen ganger før. Her er hva noen av ringrevene i norsk poker sier om å tipse etter turneringsseire:

Thor Hansen, bl.a. 2xvinner av WSOP-bracelet:

-I gamle dager tipset de fleste 5 til 10 %, men raken var lav. De fleste proffer i dag gir 0 til 3%.

Sigurd Eskeland, bl.a. vinner av WSOP-bracelet og leder i forbundet:
Som utgangspunkt synes jeg at dealerne skal lønnes godt nok slik at det ikke blir spillerens ansvar å lønne dem. Dessverre er det veldig forskjellig praksis på dette fra sted til sted. Jo høyere rake det tas i turneringen jo mindre tipser jeg.

Jan Olav Sjåvik, norgesmester, EPT- og WSOP-veteran, medlem av Norges Poker Hall of Fame:
Jeg pleier å tipse dealere 1-2 % av en turneringsgevinst. Ved mindre gevinster (som i satelitter), mener jeg det er riktig å øke prosentdelen noe. Dessverre er det slik at dealere i turneringer ofte får veldig dårlig betalt, og er helt avhengige av tips for at det skal bli en brukbar lønn. I noen turneringer blir det oppgitt at det allerede er trukket f eks 3 % til dealerne, og da er det ikke nødvendig å tipse etter min mening.

Frode Fagerli, NM-general og medlem av Norges Poker Hall of Fame:

1-2% er normalt hva spillere tipser, men det er helt opp til hver enkelt. Normalt i alle større eventer så er det allerede tatt ut tips til dealerne fra prizepoolen. Her i Dublin gjør vi det slik: I alle side-eventene er det tatt ut 2,5% til dealerne, mens det i NM-eventene ikke er tatt ut noe.


JP Mc Cann, turneringsleder under NM

– De fleste pokereventer tar 3 prosent ut av prizepoolen og så kan vinnere tipse om de ønsker, men det er ikke forventet. Vi tar ut 2,5 prosent av sideeventene under NM, men tar ingenting ut av Main Event.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund