Thor Hansen-filmen kan strande om ikke bankrollen blir større

Av | 12. desember, 2016| Nyheter

Pokerverdenen er svært nære å få en dokumentarfilm om vår egen gudfar, men nå er Thor Hansen-filmen i fare på grunn av manglende finansiering. Har du lyst å bidra?

Mange i Dublin la merke til filmcrewet som fulgte Thor Hansen som en skygge under NM i vår. Linn Therese Amundsen og Kari Wåle i Zacapa Film gjorde opptak til Thor Hansen-filmen “Thor Hansen – The Godfather”. Det er en dokumentarfilm om det eventyrlige livet han har levd i Oslo, Las Vegas og California.

Idéen om Thor Hansen-filmen

– Vi fikk idéen til å lage film om Thor da vi skulle lage informasjonsfilmer for Blodkreftforeningen i forbindelse med NM i poker i 2015. Vi hadde skrevet et manus der to kreftsyke skulle spille poker mot hverandre, og når vi begynte å google var Thor Hansen et navn som dukket opp overalt, i forbindelse med både poker og kreft. Vi var ikke så kjente med poker på den tiden, men vi avtalte å møte han som alle beskrev som “Gudfaren” på en kafé. Vi skravlet og spiste lunsj i over to timer, og ble umiddelbart svært fascinert av både mannen og historiene hans, forteller Amundsen.

Linn Therese Amundsen (t.v.) og Kari Wåle i Zacapa Film var i hælene på Thor Hansen (i bakgrunnen) under hele NM i Dublin våren 2016.

Der og da ble en idé født.

– Fem minutter etter at han gikk sendte vi han en sms og spurte om vi kunne lage dokumentarfilm om han. Svaret var: Hvorfor ikke? Så da satte vi i gang, minnes Amundsen.

Er nære

De skred til verket og har kommet langt i prosessen med opptakene som skal til for å sy det hele sammen til Thor Hansen-filmen.

Her kan du se noen smakebiter av opptakene.

Duoen har lagt ned utallige arbeidstimer gratis i prosjektet, men er nå kommet til et punkt hvor de trenger mer penger. En crowdfunding er satt i gang for å få inn 250.000 kroner. De har fått inn en snau tredjedel. 11 dager gjenstår av perioden hvor de søker finansiering på denne måten.

– Står og faller prosjektet med dette?

– I forhold til crowdfundingen klarer vi med 250 000 å sikre at vi får alle opptakene i havn. Det er umulig å vite hvor lenge Thor er i god nok form til å filme, det kan være alt fra måneder til år. Akkurat nå er vi optimistiske i forhold til den nye behandlingen han får med et nytt antistoff sammen med cellegiften. Selv om den bringer med seg en del bivirkninger, har den en positiv effekt på kreftsvulstene.
Uansett vil det fra vår side ligge mye egeninnsats her utenom crowdfundingen, det har det gjort hele tiden. Totalbudsjett for en slik dokumentar ligger vanligvis mellom en og halvannen million kroner. Vi tenker at hvis vi sikrer oss opptak, så kan vi finne nye metoder for å finansiere klipp og etterarbeid.

For å sette det litt i perspektiv: Zacapa Film mangler tilsvarende to seter i Main Event i WSOP for å lage Thor Hansen-filmen. Har du lyst å bidra med litt fra din egen stack for å sikre at denne filmen faktisk blir ferdig?

Her kan du registrere deg.

Her kan du lese mer om hvordan crowdfunding fungerer.

– En fantastisk mann

– Kan dere si litt om hvordan dere opplever å jobbe med Thor og hvordan han er som type?

– Thor er en fantastisk mann som man fort blir glad i. Han er ekstremt oppmerksom mot alle han møter, og har en utrolig positiv holdning til livet – selv i en alvorlig sykdomstilstand. Han omgir seg med mange venner i alle aldre og sprer mye glede til andre mennesker.
Det er tungt å se, eller prate med Thor når han er i dårlig form. Men han har uante krefter og kommer seg alltid på bena igjen, også når man minst venter det. Det opplevde vi i Dublin da han ble innlagt på sykehus med hjerteflimmer. Thors venn Steinar Klein fulgte ham til sykehuset, og fortalte etterpå at Thor hadde sjarmert alle sykepleierne i senk; selv de mest trassige og sure var smørblide etter å ha hatt Thor som pasient i noen minutter.

Er du norsk og pokerspiller, kan vi opplyse om følgende: Thor Hansen er din gudfar.

Ikke A4

– Dere har jobbet mye gratis her. Hva motiverer dere til å lage filmen og legge ned så mye tid og energi?

– Vi har blitt utrolig glad i Thor, og er fascinert over det livet han har levd. Vi tenker at det har en stor verdi å fortelle historien hans, og høre hans filosofi omkring livet, poker, gambling, verdien av penger, det å ikke velge et A4 liv, men heller leve ut drømmer og eventyr.

– Vi får energi og inspirasjon av å tilbringe tid sammen med Thor og mener bestemt at han fortjener å få laget en film om livet sitt. Vi tror mange kan ha stor glede av den.

Det tror vi også. Registrer deg her og hjelp til så vi får sett Thor Hansen-filmen på kino neste år.

Thor Hansen har en oppfordring til alle pokerspillere.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund