Den nye norgesmesteren i poker dro rett fra finalebordet til Las Vegas

Av | 24. januar, 2017| NM2017, Nyheter

Anneli Waleniussen kunne ikke planlagt turen til Las Vegas bedre. Kvelden før avreise ble hun norgesmester i poker.

Mandag kveld vant Bodø-jenta HU-matchen mot velkjente Fiona Sand på Unibet, og er årets mester i Ladies Event under online-NM.

Allerede tirsdag setter hun og samboeren seg på flyet til Las Vegas. Han for å tatovere på Golden State Tatoo i LA, mens hun … skal spille poker. Selvsagt skal den nybakte norgesmesteren i faget det.

– Fra en tidligere tur var erfaringen at det er mindre aggressivt spill så det skal testes ut om all spillingen her i Norge og mye øving gir gode resultater. Også er det kos i sitte ved pokerbordet å bli kjent med nye fjes, forteller 35-åringen.

Hun gikk aggressivt til verks da Ladies Event startet søndag.

– Turneringen for min del gikk i vante takter da jeg som oftes ser endel flopper de første nivåene for å prøve å få en oversikt over bordet. Det var et greit aggressivt bord som gjorde at jeg raskt var nede i halv stack. Etter halvannen times spill var det bare å jobbe på. Og det gikk greit å bygge stack. Tapte et par store potter hvor de dro på runner, runner flush. Dette plasserte meg litt nedpå lista. Et par flipper og jeg var tilbake, forteller Anneli Waleniussen.

– Det vil si at jeg var short i forhold til 3-4 av de andre spillerne men tålmodighet lønner seg. Da vi var 3 igjen var jeg shortest og var avhengig av dobling og det kom i form av at jeg floppa top par og motspiller hang på drag. Par sto. Da hadde jeg stack til å spille og bygge videre til HU.

Der møtte hun Fiona Sand, som gjennom flere år har bygd seg et navn i det norske pokermiljøet.

– HU mot Fiona var en kort kveld. Jeg synte en rais med 34 ruter, flopper en konge og open ended drag. Hadde bestemt meg for å floate hvis bordet tillot dette. Mener det kom en 8 eller 9 på turn , her synte jeg et bet fra Fiona og konge på river. Her ser jeg muligheten for å reppe enten straight eller konge. Byr ut i front med 100.000. Og får kast. Dette gir meg overtaket chip messing og da AK suit dukker opp 2 hender senere spiller den seg selv når Fiona går all in. 4 like og stor stas, rapporterer norgesmesteren om den avgjørende hånda.

Seieren innbringer en pakke fra arrangøren Unibet til live-NM i Dublin i april – og nesten 2200 euro.

Denne uka har vi fått to nye norgesmestere i poker. Magne Andreassen vant senioreventen søndag.

Online-NM fortsetter førstkommende søndag med Heads Up på Guts.

Det spilles turneringer hver søndag kl 20 i hele januar og februar.

Og i midten av februar er det freeroll – både live i Oslo og i online-NM.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund