fbpx
Hjem / NM2017 / Den nye norgesmesteren i poker dro rett fra finalebordet til Las Vegas
Anneli Waleniussen er Ravn1 nærmest "kamera". Hun møtte Fiona Sand, som er rosemarysbb på Unibet, HU i kampen om NM-tittelen.

Den nye norgesmesteren i poker dro rett fra finalebordet til Las Vegas

Anneli Wale­ni­ussen kunne ikke plan­lagt turen til Las Vegas bedre. Kvelden før avreise ble hun norges­mester i poker.

Mandag kveld vant Bodø-jenta HU-matchen mot velkjente Fiona Sand på Unibet, og er årets mester i Ladies Event under online-NM.

Alle­rede tirsdag setter hun og sambo­eren seg på flyet til Las Vegas. Han for å tato­vere på Golden State Tatoo i LA, mens hun … skal spille poker. Selv­sagt skal den nybakte norges­mes­teren i faget det.

- Fra en tidli­gere tur var erfa­ringen at det er mindre aggres­sivt spill så det skal testes ut om all spil­lingen her i Norge og mye øving gir gode resul­tater. Også er det kos i sitte ved poker­bordet å bli kjent med nye fjes, forteller 35-åringen.

Hun gikk aggres­sivt til verks da Ladies Event startet søndag.

- Turne­ringen for min del gikk i vante takter da jeg som oftes ser endel flopper de første nivåene for å prøve å få en over­sikt over bordet. Det var et greit aggres­sivt bord som gjorde at jeg raskt var nede i halv stack. Etter halv­annen times spill var det bare å jobbe på. Og det gikk greit å bygge stack. Tapte et par store potter hvor de dro på runner, runner flush. Dette plas­serte meg litt nedpå lista. Et par flipper og jeg var tilbake, forteller Anneli Wale­ni­ussen.

- Det vil si at jeg var short i forhold til 3–4 av de andre spil­lerne men tålmo­dighet lønner seg. Da vi var 3 igjen var jeg shor­test og var avhengig av dobling og det kom i form av at jeg floppa top par og motspiller hang på drag. Par sto. Da hadde jeg stack til å spille og bygge videre til HU.

Der møtte hun Fiona Sand, som gjennom flere år har bygd seg et navn i det norske poker­mil­jøet.

- HU mot Fiona var en kort kveld. Jeg synte en rais med 34 ruter, flopper en konge og open ended drag. Hadde bestemt meg for å floate hvis bordet tillot dette. Mener det kom en 8 eller 9 på turn , her synte jeg et bet fra Fiona og konge på river. Her ser jeg mulig­heten for å reppe enten straight eller konge. Byr ut i front med 100.000. Og får kast. Dette gir meg over­taket chip messing og da AK suit dukker opp 2 hender senere spiller den seg selv når Fiona går all in. 4 like og stor stas, rappor­terer norges­mes­teren om den avgjø­rende hånda.

Seieren innbringer en pakke fra arran­gøren Unibet til live-NM i Dublin i april – og nesten 2200 euro.

Denne uka har vi fått to nye norges­mes­tere i poker. Magne Andre­assen vant seniore­venten søndag.

Online-NM fort­setter først­kom­mende søndag med Heads Up på Guts.

Det spilles turne­ringer hver søndag kl 20 i hele januar og februar.

Og i midten av februar er det free­roll – både live i Oslo og i online-NM.

Om Poker NM

x

Sjekk også

Neste år kommer vi tidligere – og blir lenger

Cathrine Lea Snildal er som vanlig  uforskammet blid og opplagt. I følge henne og ektemannen er det deiligere å være norsk i Dublin enn i Danmark: - "Neste år kommer vi tidligere - og blir lenger!".