Hackere angriper høyprofilerte pokerspillere

Av | 25. mai, 2017| Nyheter

Flere kjente pokernavn har slått alarm i sosiale medier om hvordan hackere tok over dropboxer, telefoner og konti på Facebook og Twitter.

Pokerspilleren og youtuberen Doug Polk publiserte onsdag en video på sin Youtube-kanal som for alvor satte fart på nyhetsstrømmen om hackerskandalen som er under oppseiling: Kjente navn som Vanessa Selbst, Vanessa Rousso og Dan Smith har alle lagt ut fortvilte Twitter-meldinger og fortalt at de har mistet kontrollen over telefoner og internett-konti.

Kort fortalt er de digitale innbruddene gjort ved at uvedkommende har kontaktet telefonselskaper og utgitt seg for å være pokerspillerne som er rammet. De har da – ifølge Doug Polks video og de rammede selv – klart å få pinkoder utlevert og dermed fått kontroll over ofrenes telefonabonnementer. Fra dem er veien kort til å overta konti på Dropbox, Gmail og Twitter.

Polk – med svært gode forbindelser i highstakesmiljøet – sier han vet om flere som er utsatt for hackerangrepene, uten å ha gått offentlig med det. Han går systematisk gjennom hvordan det er utført i sin video, og kommer også med tips til hvordan man kan sikre seg mot lignende angrep.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund