NM2018 – Tirsdagens matcher: Heads-Up, PLO, Ladies og Seniors

Av | 20. mars, 2018| NM2018, Nyheter

Tirsdagen i NM-uka er en litt underlig dag. Det er dagen for oppstart av noen av de mindre turneringene, som Ladies og Seniors, samtidig som det er dag to i en av de større som PLO og runde tre i Heads-Up. Det betyr ofte at mange som har prøvd seg, for så å ryke ut av de større turneringene, ikke nødvendigvis finner nye NM-øvelser å begynne på, og dermed vil sideøvelsene nok få stort oppmøte i dag. Samtidig er dette dagen andre har ventet på. Vi vet at det kommer en del kvinner til Dublin for å delta i Ladies Event, og at dette er en kjærkommen post på programmet for mange.

Aller først ut på dagens NM-program er Heads-Up-turneringens tredje runde
Det rekordstore feltet er nå nede i 32 deltagere som møtes til 16 matcher. Mange profiler og tidligere vinnere ga bort alle sjetongene sine i går og slipper med det å stille til runde tre kl. 12.00 i dag. Verken Henrik Tollefsen, Øyvind Larsen, Morten Klein, Yngve Hella Sten, Johnny Lodden eller Jonas Gjelstad overlevde den andre runden.

Duellene i dagens runde:
Match1:
Mads Åmot
Steinar Aker

Match 2:
Martin Rasch
Robert Einar Kaggerud

Match 3:
Espen Sandvik
Jonathan Spæren

Match 4:
Trond Aabel
Espen Solaas

Match 5:
Kent Røed
Thomas Syversen

Match 6:
Christian Risøe
Kim-Andre Torsvik

Match 7:
Øystein Stai
Tor Anton Welo

Match 8:
Christian Steinbø
Afshin Alikhani

Match 9:
Kristian Hansen
Øystein Bakke

Match 10:
Roar Aspås
Thomas Fjeldheim

Match 11:
Eirik Indal
Endre Sagstuen

Match 12:
Preben Stokkan
Vegard Melgalvis Andreassen

Match 13:
Bjørn Andre Hovden
Jon Kim Vik

Match 14:
Ove Andre Stenberg
Espen Uhlen Jørstad

Match 15:
Simon Andre Solberg
Johan Bakketeig

Match 16:
Lasse Aastaad Kjøs
Bjørn Erik Glenne

Vi ser for oss at match 7, Øystein Stai mot Tor AntonWelo, kan bli spennende. Det vil nok også være verd å følge med på utfallet av match 2, Martin Rasch mot Robert Einar Kaggerud, da begge disse spillerne kan gå dypt i denne øvelsen.


PLO
Når så støvet har lagt seg fra duellene i Heads-Up, er det kl 14.00 (lokal tid) klart for dag to av PLO. 35 spillere kommer tilbake og de skal spille helt til en av de har kapret alle sjetongene, en pokal og et par tøfler. Aller best an ligger Kevin Larsen med 582.000, men det er mye spill igjen før en vinner kåres. Vi rakk å sprekke pengebobla før vi tok kvelden i går. Den tvilsomme æren av å være best uten penger gikk denne gangen til en innehaver av opptil flere tidligere norgesmestertitler, Torstein Iversen. Dette var Iversens andre pengeboble i NM dette året – vi får håpe at en spiller av hans kaliber ikke mister søvn over at variansen noen ganger ikke er særlig løsningsorientert eller samarbeidsvillig.

Alle som møter opp i dag er garantert minst € 1.355, noe vi gjetter på har gjort madrassen mykere og søvnen søtere i natt. Vi begynner spill på nivå 20 med small blind på 6.000 og big blind på 12.000. I dag spilles det 45 minutters nivåer, så det blir nok noe mer rom for spill for de som har stacker til det. Gjennomsnittet ved oppstart er 242.500 og det er 15 spillere som har mer enn det ved oppstart av dag to.

Full liste med chipcounts kan dere se her.

Tor Gunnar Kise

Tor Gunnar Kise vant seniors i 2017.

Ladies & Seniors
De to eneste eventene med deltakerkrav, foruten penger til innkjøp, begynner begge i dag kl. 14.00. Kvinnenes turnering hadde 111 deltagere i fjor og det var Tone Marthinsen som til sist kunne løfte pokalen etter fjorårets turnering. Hun er påmeldt i år også, så vi får se om hun klarer å forsvare tittelen fra i fjor. Førstepremien var da på € 8.340, og det er jo penger det og. Vi er veldig spente på om det blir ny deltakerrekord i denne øvelsen i år også. Dette er nemlig en av øvelsene som har satt ny rekord hvert eneste år siden oppstarten i 2012.

Seniorøvelsen er den yngste øvelsen på programmet, men må vel sies å ha vært en ubetinget suksess i fjor med sine 67 deltakere. Det er noe poetisk over det faktum at deltakerantallet i seniorøvelsen samsvarte med den generelle pensjonsalderen i Norge. Rapportene fra fjorårets øvelse bar preg av mye uhøytidlig selvironi og ordspill rundt egen alder og geriatriske tendenser. Vi forventer mye av det samme i år. I fjor var det til sist Tor Gunnar Kise som fikk tittel, tøfler og € 5.875 med seg hjem i pensjonsutbetaling fra filten.

Begge disse øvelsene er satt opp som todagers øvelser og vi regner med å spille 11 nivåer i dag. Hvert nivå er på 40 minutter og startstack er 20.000. Vi ønsker GL!

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund