NM2018 – Oppdatert chipcount og Norske Pokerjenter

Av | 23. mars, 2018| NM2018, Nyheter

To nye timer er unnagjort i main event og vi er nå nede i 238 spillere. Christian Kay Steinbo er ny chipleader med 560.000 ved andre pause.

Topp 10 ser slik ut ved andre pause:

# NAVN CHIPCOUNT BORD SETE
1 Christian Kay Steinbo 560000 21 8
2 Bjørn-Erik Glenne 500000 27 1
3 Svein Petter Nielsen 460000 8 2
4 Daniel Straume 442000 19 6
5 Oddgeir Skøelv 430000 19 2
6 Nils Otto Eliassen 400000 27 5
7 Rune Ulvatne 395000 17 1
8 Thomas Harnes 385000 22 2
9 Kjetil Berget 367000 24 6
10 Ole Martin Roulund 335000 23 2

Se full chipcount her.
 

Vivi Sæthren

Vivi Sæthren leder an blant de gjenværende kvinnene i Main Event

Det er mye testosteron i pokermiljøet, men vi finner en og annen dame innimellom alle mannfolka. Blant de 1254 spillerne som stilte til start i main event var det 81 damer. 10 av disse kjemper fortsatt om norgesmestertittelen. Her er det Vivi Sæthren som ligger best an på 38. plass med 255.000 sjetonger.
 
Det er gledelig at andelen jenter blant pokerfilten bare øker og øker. Fiona Sand som grunnla Norske Pokerjenter skal ha en stor del av æren for denne økningen. I tillegg til å jobbe 100 % som lærer og være småbarnsmor er Fiona veldig dedikert i jobben med å drive Norske Pokerjenter. Det startet med et ønske om å samle pokerjenter. Fiona laget en Facebookgruppe med fokus på rekruttering, positivitet, trygghet, vennskap og samhold. Etter hvert har også utvikling blitt en del av visjonen. Norske Pokerjenter har arrangert pokerskole både live og på nett slik at jentene kan jobbe sammen for å bli bedre pokerspillere. Vi har ennå ikke hatt en kvinnelig norgesmester i en liveturnering foruten Ladies event, men så bra som Norske Pokerjenter jobber er det nok bare spørsmål om tid før dette skjer. Det som startet som en liten Facebookgruppe er nå et samfunn med over 700 pokerglade jenter.
 
Fiona Sand, NM2018
 
I tillegg til å drive Norske Pokerjenter er Fiona selv en rutinert pokerspiller. Hun spilte en knakende god dag i main event i går og kunne starte dag 2 som kvinnen med flest sjetonger. Det gikk dessverre ikke like bra i dag og hun måtte forlate turneringen etter rundt tre timers spill. Vi tok en prat med Fiona etter at hun hadde røket ut av turneringen.
 
Hvor mange ganger har du deltatt i Norgesmesterskapet i poker?
– Siden jeg jobber som lærer er det ikke like lett å kombinere med å spille NM, men jeg har prøvd å få med meg minst en turnering hvert NM siden 2012.
 
Hvis du vant en stor turnering, hva ville du brukt pengene på?
– Jeg er veldig fornuftig så jeg ville betalt ned gjeld i Lånekassen. Hvis det er snakk om en veldig stor premie kunne jeg dessuten tenkt meg å jobbe kun med poker og Norske Pokerjenter et helt år.
 
Hvem hadde vært deiligst å slå ut av en turnering?
– Åååå, den var vanskelig. Det er så mange fantastiske mennesker i pokermiljøet og til tross for at det er en del av gamet er det aldri moro å slå ut noen av en turnering.
 
Hva er din guilty pleasure?
– Jeg elsker å synge. Gi meg noen øl og jeg fremfører «Hit me baby one more time» med Britney Spears.
 
Pokerloffen
Avslutningsvis lurer vi på om Fiona har noe annet spennende på gang. Hun går også under kallenavnet Pokerloffen etter å ha reist Europa rundt på jakt etter steder å spille poker. Nå skal Pokerloffen ut på nye eventyr på sykkel i hjemlandet. I sommer kan du få besøk av Fiona og to andre jenter som ønsker å sette fokus på det gode pokermiljøet vi har her i Norge. Ikke alle detaljer er klare, men damene skal komme seg rundt med sykkel (evt få hjelp til annen transport) i ti dager og besøke homegames. Det er som kjent tillatt å samles 10 venner for å spille poker hjemme. Planen er at turen skal avsluttes med gratisturnering under Skralfestivalen i Grimstad. Vi gleder oss til å følge Pokerloffen i sosiale medier på denne pokerferden. Stay tuned …

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund