fbpx
Hjem / Nyheter / Han har tjent 94 millioner kroner på livepoker – bare i 2018
Jason Koon i aksjon i Montenegro. Foto: YouTube.

Han har tjent 94 millioner kroner på livepoker – bare i 2018

- Jeg har hatt flaks i avgjø­rende potter på slutten av viktige turne­ringer, forklarer Jason Koon (33).

33 år gamle Jason Koon fra West-Virginia har spilt inn nesten 200 millioner kroner i livepoker siden 2008. Halv­parten av disse inntek­tene har kommet nå i 2018.

Hittil i år har han spilt seg til 14 finale­bord og tre titler. Det har gitt ham 11,5 millioner dollar i pris­penger, noe som tilsvarer 94 millioner kroner.

- Jeg er defi­ni­tivt i topp­form og det er selv­sagt en stor faktor her. Jeg er også i en posi­sjon i livet hvor jeg kan reise og spille de rette turne­rin­gene. Det har vært det beste året i min karriere, men mye av årsaken er at jeg har hatt flaks i avgjø­rende potter på slutten av viktige turne­ringer, sier Koon i et intervju med Card­Player.

Ameri­ka­neren poeng­terer at et essen­sielt poeng er at han har råd til å spille turne­ringer med dyre innkjøp. Han spilte for eksempel $300.000 No Limit Hold’em-eventet i Super High Roller Bowl i Las Vegas i mai, hvor han ble nummer tre og dro inn 2,1 millioner dollar.

Jason Koon gjorde det mildt sagt bra også i et cash­game-event i Monte­negro i mai.

I dette eventet stakk Jason Koon av med hele 3,5 millioner dollar.

Koon beskriver veien fra å spille turne­ringer med innkjøp på rundt fem tusen dollar til highroller-turne­ringer som veldig lang.

- Jeg begynte å spille noen highrol­lers i 2012, og måtte være veldig selektiv med hvilke eventer jeg spilte, fordi spillet mitt den gang ikke var sterkt nok til å konkur­rere mot de aller beste. Jeg begynte å omgi meg med de rette mennes­kene og jobbet veldig hardt med å forbedre meg på alle mulige måter. Det tok flere år, men nå er highrol­lers primær­inn­tekts­kilden min. Det har kommet til det punkt hvor det økono­misk ikke gir særlig mening å spille i mindre turne­ringer, sier Koon.

Koon har tidli­gere fortalt at han vokste opp i en familie som hadde dårlig råd. Det gjør at dagens situa­sjon tidvis kan oppleves som absurd.

- Jeg hadde et øyeblikk for fire eller fem år siden, mens jeg spilte cash­game med $200-$400 i blinder i Bobby’s Room hos Bellagio. Etter dette har jeg spilt i høyere lag, opptil ti ganger høyere, men den gang var dette et av de største lagene jeg hadde spilt i. Da jeg kastet ut fire svarte sjetonger for å poste store­blind, hadde jeg et øyeblikk hvor jeg tenkte på stefaren min, som tok hånd om meg i et tiår da jeg var barn. Han tjente 400 dollar i uka, gjennom å gjøre knall­hardt fysisk anleggs­ar­beid. Jeg fikk litt tårer i øynene akkurat da, av tanken på hvordan livet mitt har forandret seg.

Han ser heller ikke for seg å spille poker på aller høyeste nivå resten av livet.

- Jeg tror virkelig ikke at jeg kan klare det, for det kreves så mye dedi­ka­sjon. Selv om det er tilfreds­stil­lende å være på dette nivået, kan det være utmat­tende på andre måter. Du er gift med jobben og hvis du forsøker å leve et balan­sert liv, kan «edgen» din forsvinne.

Om PokerNM

x

Sjekk også

To nordmenn i pengene i Millionaire Maker i WSOP

Ingen av dem ble millio­nærer, men en penge­plas­se­ring i World Series of Poker er likevel sterkt. Millionaire Maker er et popu­lært event under WSOP og trakk denne gang til seg ...