Han har tjent 94 millioner kroner på livepoker – bare i 2018

Av | 4. oktober, 2018| Nyheter

– Jeg har hatt flaks i avgjørende potter på slutten av viktige turneringer, forklarer Jason Koon (33).

33 år gamle Jason Koon fra West-Virginia har spilt inn nesten 200 millioner kroner i livepoker siden 2008. Halvparten av disse inntektene har kommet nå i 2018.

Hittil i år har han spilt seg til 14 finalebord og tre titler. Det har gitt ham 11,5 millioner dollar i prispenger, noe som tilsvarer 94 millioner kroner.

– Jeg er definitivt i toppform og det er selvsagt en stor faktor her. Jeg er også i en posisjon i livet hvor jeg kan reise og spille de rette turneringene. Det har vært det beste året i min karriere, men mye av årsaken er at jeg har hatt flaks i avgjørende potter på slutten av viktige turneringer, sier Koon i et intervju med CardPlayer.

Amerikaneren poengterer at et essensielt poeng er at han har råd til å spille turneringer med dyre innkjøp. Han spilte for eksempel $300.000 No Limit Hold’em-eventet i Super High Roller Bowl i Las Vegas i mai, hvor han ble nummer tre og dro inn 2,1 millioner dollar.

Jason Koon gjorde det mildt sagt bra også i et cashgame-event i Montenegro i mai.

I dette eventet stakk Jason Koon av med hele 3,5 millioner dollar.

Koon beskriver veien fra å spille turneringer med innkjøp på rundt fem tusen dollar til highroller-turneringer som veldig lang.

– Jeg begynte å spille noen highrollers i 2012, og måtte være veldig selektiv med hvilke eventer jeg spilte, fordi spillet mitt den gang ikke var sterkt nok til å konkurrere mot de aller beste. Jeg begynte å omgi meg med de rette menneskene og jobbet veldig hardt med å forbedre meg på alle mulige måter. Det tok flere år, men nå er highrollers primærinntektskilden min. Det har kommet til det punkt hvor det økonomisk ikke gir særlig mening å spille i mindre turneringer, sier Koon.

Koon har tidligere fortalt at han vokste opp i en familie som hadde dårlig råd. Det gjør at dagens situasjon tidvis kan oppleves som absurd.

– Jeg hadde et øyeblikk for fire eller fem år siden, mens jeg spilte cashgame med $200-$400 i blinder i Bobby’s Room hos Bellagio. Etter dette har jeg spilt i høyere lag, opptil ti ganger høyere, men den gang var dette et av de største lagene jeg hadde spilt i. Da jeg kastet ut fire svarte sjetonger for å poste storeblind, hadde jeg et øyeblikk hvor jeg tenkte på stefaren min, som tok hånd om meg i et tiår da jeg var barn. Han tjente 400 dollar i uka, gjennom å gjøre knallhardt fysisk anleggsarbeid. Jeg fikk litt tårer i øynene akkurat da, av tanken på hvordan livet mitt har forandret seg.

Han ser heller ikke for seg å spille poker på aller høyeste nivå resten av livet.

– Jeg tror virkelig ikke at jeg kan klare det, for det kreves så mye dedikasjon. Selv om det er tilfredsstillende å være på dette nivået, kan det være utmattende på andre måter. Du er gift med jobben og hvis du forsøker å leve et balansert liv, kan «edgen» din forsvinne.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund