Ola Amundsgård valgt inn i Hall of Fame

Av | 16. oktober, 2018| Nyheter

Tirsdag kom det en gledelig nyhet fra Norsk Pokerforbund. De har utvidet sin Hall of Fame med et nytt medlem, og valget falt på Ola Amundsgård.

Selv om det er noen år siden Ola Amundsgård preget nyhetsbildet med sine vanvittige resultater ved pokerbordet er det ingen som har glemt hans bragder som pokerspiller. Ola Amundsgård velges inn til Norsk Pokerforbunds Hall of Fame både for sine fremragende prestasjoner som pokerspiller, men også for sine bidrag for poker i Norge.

Lovet bort en million i utfordring

Det som kanskje har skapt flest og størst overskrifter var den såkalte «Millionduellen» i 2013. Lei av debatten om hvorvidt poker var et ferdighetsspill eller i større grad styrt av flaks utfordret Ola Amundsgård alle norske politikere: Slå meg i poker og få en million kroner!

Stortingsrepresentant Erlend Wiborg tok utfordringen, men endte med å gi opp etter bare 1000 av de 10.000 hendene som skulle spilles.

Han lå på det tidspunktet håpløst langt etter, og innså at slaget var tapt. Millionduellen fikk mye oppmerksomhet i både nasjonal og internasjonal presse, og bidro sterkt i den viktige debatten rundt pokerens rolle og posisjon som ferdighetsspill.

Steget til verdenseliten

Det var sommeren 2012 Ola Amundsgård virkelig begynte å bli lagt merke til under nicket Odd_Oddsen. Han tok plass ved de dyreste pokerbordene tilgjengelig på nett, og han feide motstanden til side. De neste årene ble Amundsgård regnet som verdens kanskje beste PLO-spiller online, og det var etterhvert mange av de beste i verden som vegret seg for å ta plass ved bordet om mannen fra Nordreisa i Troms satt der.

I årene som fulgte viste Ola Amundsgård at han ikke bare var en PLO-spiller i verdensklasse, men en komplett pokerspiller som burde fryktes uansett disiplin. Ola hadde allerede flere NM-finalebord i bagasjen da han gikk til topps i en WCOOP-turnering i 2014. WCOOP regnes som verdensmesterskap i nettpoker, og Amundsgård tok tittelen i Fixed Limit Hold’em. Muligens den disiplinen som står lengst unna favorittøvelsen PLO.

Ola Amundsgård fikk prisen Gullhånda Online da denne ble delt ut for første gang i 2015, som et bevis på at han var Norges beste pokerspiller online i det foregående året.

Våren 2017 viste han igjen frem ferdigheter i verdensklasse da han spilte seg frem til det som omtales som kanskje det tøffeste finalebordet i nettpokerens historie. Main Event i turneringsserien SCOOP inkluderte i tillegg til Amundsgård navn som Simon Mattsson, Charlie Carrel, Connor Drinan og Emil Patel. Selv om det ikke ble seier i den turneringen ble alle som trodde Odd_Oddsens tid var fordi minnet på at Ola Amundsgård er et navn å frykte fortsatt.

I godt selskap

Når Ola Amundsgård nå tar plass i Norsk Pokerforbunds Hall of Fame blir han det tiende medlemmet. Han ble stemt inn av de eksisterende medlemmene og styret i Norsk Pokerforbund. Hall of Fame ble opprettet i 2013, og hvert år siden den gang har ett eller flere nye medlemmer motatt diplomet som beviser deres medlemsskap.

Dette er de ti medlemmene i Norsk Pokerforbunds Hall of Fame:

Frode Fagerli (2013)
Thor Hansen (2013)
Annette Obrestad (2013)
Johnny Lodden (2014)
Jan Olav Sjåvik (2014)
Torstein Iversen (2015)
Andreas Høivold (2016)
Henrik Tollefsen (2017)
Bjørn-Erik Glenne (2018)
Ola Amundsgård (2018)

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund