fbpx
Hjem / Nyheter / Ola Amundsgård valgt inn i Hall of Fame
Ola Amundsgård viser fram beviset på at han er innlemmet i Hall of Fame. Foto: Privat.

Ola Amundsgård valgt inn i Hall of Fame

Tirsdag kom det en gledelig nyhet fra Norsk Poker­for­bund. De har utvidet sin Hall of Fame med et nytt medlem, og valget falt på Ola Amunds­gård.

Selv om det er noen år siden Ola Amunds­gård preget nyhets­bildet med sine vanvit­tige resul­tater ved poker­bordet er det ingen som har glemt hans bragder som poker­spiller. Ola Amunds­gård velges inn til Norsk Poker­for­bunds Hall of Fame både for sine frem­ra­gende presta­sjoner som poker­spiller, men også for sine bidrag for poker i Norge.

Lovet bort en million i utfordring

Det som kanskje har skapt flest og størst over­skrifter var den såkalte «Million­du­ellen» i 2013. Lei av debatten om hvor­vidt poker var et ferdig­hets­spill eller i større grad styrt av flaks utfordret Ola Amunds­gård alle norske poli­ti­kere: Slå meg i poker og få en million kroner!

Stor­tings­re­pre­sen­tant Erlend Wiborg tok utford­ringen, men endte med å gi opp etter bare 1000 av de 10.000 hendene som skulle spilles.

Han lå på det tids­punktet håpløst langt etter, og innså at slaget var tapt. Million­du­ellen fikk mye oppmerk­somhet i både nasjonal og inter­na­sjonal presse, og bidro sterkt i den viktige debatten rundt poke­rens rolle og posi­sjon som ferdig­hets­spill.

Steget til verdenseliten

Det var sommeren 2012 Ola Amunds­gård virkelig begynte å bli lagt merke til under nicket Odd_​Oddsen. Han tok plass ved de dyreste poker­bor­dene tilgjen­gelig på nett, og han feide motstanden til side. De neste årene ble Amunds­gård regnet som verdens kanskje beste PLO-spiller online, og det var etter­hvert mange av de beste i verden som vegret seg for å ta plass ved bordet om mannen fra Nord­reisa i Troms satt der.

I årene som fulgte viste Ola Amunds­gård at han ikke bare var en PLO-spiller i verdens­klasse, men en komplett poker­spiller som burde fryktes uansett disi­plin. Ola hadde alle­rede flere NM-finale­bord i baga­sjen da han gikk til topps i en WCOOP-turne­ring i 2014. WCOOP regnes som verdens­mes­ter­skap i nett­poker, og Amunds­gård tok tittelen i Fixed Limit Hold’em. Muli­gens den disi­plinen som står lengst unna favo­ritt­øvelsen PLO.

Ola Amunds­gård fikk prisen Gull­hånda Online da denne ble delt ut for første gang i 2015, som et bevis på at han var Norges beste poker­spiller online i det fore­gå­ende året.

Våren 2017 viste han igjen frem ferdig­heter i verdens­klasse da han spilte seg frem til det som omtales som kanskje det tøffeste finale­bordet i nett­po­ke­rens historie. Main Event i turne­rings­se­rien SCOOP inklu­derte i tillegg til Amunds­gård navn som Simon Mattsson, Charlie Carrel, Connor Drinan og Emil Patel. Selv om det ikke ble seier i den turne­ringen ble alle som trodde Odd_​Oddsens tid var fordi minnet på at Ola Amunds­gård er et navn å frykte fort­satt.

I godt selskap

Når Ola Amunds­gård nå tar plass i Norsk Poker­for­bunds Hall of Fame blir han det tiende medlemmet. Han ble stemt inn av de eksis­te­rende medlem­mene og styret i Norsk Poker­for­bund. Hall of Fame ble opprettet i 2013, og hvert år siden den gang har ett eller flere nye medlemmer motatt diplomet som beviser deres medlems­skap.

Dette er de ti medlemmene i Norsk Pokerforbunds Hall of Fame:

Frode Fagerli (2013)
Thor Hansen (2013)
Annette Obre­stad (2013)
Johnny Lodden (2014)
Jan Olav Sjåvik (2014)
Torstein Iversen (2015)
Andreas Høivold (2016)
Henrik Tollefsen (2017)
Bjørn-Erik Glenne (2018)
Ola Amunds­gård (2018)

Om Kjetil Flåten

x

Sjekk også

Sam Trickett

- En av de mest interessante pokerhendene jeg har sett

Tre av verdens beste spil­lere viste sitt høye nivå i samme hånd. Stephen Chid­wick, Bryn Kenney og Sam Trickett var involvert i en fasci­ne­rende hånd under Triton Super High Roller ...