Aylar Lie troner øverst i Poker-Norge

Av | 17. november, 2018| Nyheter

– Jeg anser ingenting som garantert, sier Aylar Lie, som topper den norske pokerrankingen helt overlegent bare noen uker før 2018 går inn i historiebøkene.

Vi Menn har i årevis kåret den beste pokerspilleren i Norge, basert på spillernes prestasjoner.

Listen over tidligere vinnere inkluderer Thor Hansen, Annette Obrestad og Johnny Lodden, som alle er innlemmet i norsk pokers Hall of Fame.

I fjor vant Preben Stokkan.

Stokkan kjemper i toppen i 2018 også. Han jobbet seg inn i pengene i to turneringer på Bahamas denne uka, men ligger likevel et stykke unna førsteplassen – iallfall før han godtgjøres for poengene fra 124.-plassen i main event i Caribbean Poker Party.

Øverst troner Aylar Lie.

Hun har 2803,50 poeng etter 29 pengeplasseringer, ti finalebord og to titler i 2018.

Topp to i 2017 er topp to i 2018

– Jeg anser ingenting som garantert med maskinen Preben Stokkan i nakken. Han tok innersvingen på meg i fjor, men da var løpet mye tettere. Ledelsen i år er mer avslappende, men jeg har vært litt stressa for å ikke spille som planlagt i høst. Helsen min har skrantet, men jeg er i vater igjen nå og skal mobilisere så jeg holder avstand fra gutta, sier Aylar Lie til poker.no.

Hun ble nummer to på den norske rankinglisten i 2017, bak nettopp Preben Stokkan.

Selv poengterer hun at det er mange dyktige, norske spillere som prioriterer annerledes enn å spille mange liveturneringer.

– Selv om jeg leder rankinglistene, anser jeg ikke meg selv som Norges beste spiller, men den med best resultater for dette året. Jeg mener det er flere spillere som er flinkere enn meg, og for eksempel Preben, som ble fjorårets vinner, er i en egen klasse.

– Vi har også ekstremt gode spillere der enkelte spiller online eller har andre prioriteringer enn å spille live-poker, som henholdvis Odd Oddsen og Johnny Lodden. Og så er det en lang rekke svært teknisk gode pokerspillere, som pokerpresident Sigurd Eskeland, Ørjan Skommo, Torstein Iversen – altså, lista er lang på spillere jeg selv mener er bedre enn meg, understreker Aylar Lie.

– Må studere, ikke bare spille

Blant merittene hennes i 2018 finner vi fem pengeplasseringer i World Series of Poker.

Og hun erkjenner selvfølgelig også at det er gøy å toppe Vi Menn-lista.

– At jeg ble nummer to i fjor og leder i år, er stas, for det viser at jeg har hatt gode resultater. Vi har utrolig mange gode spillere på hobbynivå også, det er faktisk veldig imponerende. Pokermiljøet i Norge er enormt!

– Hvor hardt jobber du for å bli så stabilt god som du er nå?

– Jeg har lært av å spille, spørre og studere. Albert Daher (kjæresten, red.anm.) er en spiller i verdenstoppen og når jeg har reist rundt med han i 2,5 år, skal det godt gjøres om man ikke klarer å bli en bedre spiller underveis, smiler hun.

– Hva er ditt beste tips til andre som ønsker å lykkes innen poker?

– Personlig mener jeg det ikke holder med å bli bedre kun ved å kun spille, man må studere spillet også. Det finnes masse bøker, kurs og videoer på nettet, sier Aylar Lie.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund