Derfor ser du sjelden norske pokerspillere på internasjonale finalebord

Av | 24. november, 2018| Nyheter

Hvis du følger med på internasjonale pokerturneringer, savner du kanskje å se norske spillere komme helt til finalebordene? Det har en naturlig forklaring.

Listen over nordmenn som har kommet til et internasjonalt finalebord (definert som topp åtte) i en turnering som er så stor at alle på finalebordet får minst 10.000 dollar eller euro i premiepenger, er ikke lang i 2018.

Espen Solaas, Preben Stokkan, Felix Stephensen, Andreas Wiborg, Kjell Ove Dyb, Espen Uhlen Jørstad, Børge Dypvik og Steven Iglesias Årsne er alle navnene der. De tre sistnevnte gjorde det under main event i The Malta Poker Festival nå i november, da de ble henholdsvis nummer seks, sju og åtte.

Åtte norske spillere.

Det er alt.

Bare åtte norske spillere har i løpet av 2018 spilt seg til finalebord i en internasjonal turnering hvor åttendeplassen gir minst 10.000 euro eller dollar i prispenger.

Betyr dette at norsk poker ikke holder det høye nivået mange påstår?

– Jeg tror hovedsakelig at dette skyldes skatteproblematikk. For å ta en naturlig sammenligning, så er det for eksempel skattefritt å vinne penger i pokerturneringer innad i EU for svensker, og dermed sier det seg selv at det er mye mere attraktivt for dem å delta også, sier president Sigurd Eskeland i Norsk Pokerforbund til poker.no.

– Når vi i tillegg er et lite land, så blir det ikke mange nordmenn som deltar i de store turneringene internasjonalt i forhold til resten av verden, legger han til.

Eskeland står fjellstøtt på den eksisterende holdningen: Norsk poker holder høyt nivå.

– Nivået på de beste nordmennene er fortsatt skyhøyt, men konkurransen internasjonalt er hard. Likevel tror jeg ikke det er lenge til vi får se nordmenn i toppen av en stor turnering, sier Eskeland, som selv kan skilte med en seier i World Series of Poker på merittlisten.

Eskeland vant sin VM-tittel under $2500 Mixed 8 Game i Las Vegas i 2010.

 

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund