fbpx
Hjem / Nyheter / Philipp Gruissem i ledelse i gigantturnering

Philipp Gruissem i ledelse i gigantturnering

Med en garan­tert premie­pott på 20 millioner dollar var det knyttet stor spen­ning til party­po­kers MILLIONS online denne uken. Den første dagen satte rekorder, og på toppen finner vi et kjent fjes.

Tyske Philipp Gruissem er mest kjent for sine fantas­tiske resul­tater i live-turne­ringer. Han har i en alder av bare 31 år spilt inn langt over $11 millioner på den scenen. Det er imid­lertid online-spillet hans som har skaffet over­skrif­tene denne gangen. Gruissem leder nemlig etter Dag 1A av party­poker MILLIONS online, og ligger dermed meget godt an for nok et innbrin­gende resultat.

Slo rekorden første dagen

Hele 1574 spil­lere kjøpte seg inn til første del av MILLIONS online på party­poker. Aldri før har party­poker hatt et så stort start­felt i en garanti-turne­ring på én enkelt dag, hverken live eller online. Dermed dekket de opp $7,8 millioner av de garan­terte $20 millio­nene, og det er flere start­dager igjen. Det kan gå mot nok en uventet dekning av en gigan­tisk garanti for party­poker.

Øverst på listene etter den massive første spille­dagen finner vi altså party­po­kers egen ambas­sadør Philipp Gruissem. Han er i godt selskap, for ikke langt bak han på over­sik­tene jakter flere andre tøffe navn. Her er de ti beste etter Dag 1A:

26 865 379 – Phil_​Gruissem (Philipp Gruissem)
24 126 018 – hi_​all
22 549 893 – bfzhang (Ben Farrell)
18 884 694 – M1KE1NBRAZ1L
18 682 688 – CASHEEEGAMEEE
17 276 420 – marcos­mi­nini
16 826 075 – party_​KEKIMISU
16 648 546 – omgits­giraf
15 792 679 – jochee
15 374 484 – Thereal­moorm (Chris Moorman)

Det er kanskje spesielt spil­leren på 10. plass mange kjenner igjen. Chris Moorman er en av verdens mest­vin­nende, om ikke den mest­vin­nende, turne­rings­spil­leren online gjennom tidene. Han har vunnet det meste som er å vinne, og vil være blant de største favo­rit­tene til å vinne denne turne­ringen også etter denne starten.

Fire muligheter igjen

Med 1574 innkjøp på den første dagen ser det mildt sagt lovende ut for fort­set­telsen i MILLIONS online. Fort­satt er det fire start­dager igjen. Den neste spilles torsdag kveld, før Dag 1C spilles søndag og Dag 1D settes i gang mandag. Tirsdag kan du spille en turbo-versjon av Dag 1. Den rekker å bli ferdig i tide til Dag 2 som samler feltet tirsdag kveld.

230 spil­lere gikk videre til Dag 2 fra åpnings­dagen, så det vil bli et massivt felt som samles tirsdag kveld om antallet blir i nærheten av like stort de neste dagene. Turne­ringen åpner for å kjøpe seg inn flere ganger for de som ønsker å det. Ett innkjøp koster $5300, så det skal ikke så mange slike til før det begynner å svi på de fleste lomme­bøker. Dag 1A hadde 1332 unike spil­lere, noe som betyr at det ble gjort hele 242 re-entries alle­rede den første dagen. For de med mer normale bankroller er det natur­ligvis drøssevis med satel­litter på party­poker som gir deg mulig­heten til å komme deg med i MILLIONS online for en langt billi­gere penge.

Garantert fire millionærer

Det som lokker så mange spil­lere er natur­ligvis de enorme premiene. Uansett hvor mange spil­lere det ender med så vil minst fire av de sitte igjen som millio­nærer. I dollar! Dersom garan­tien på $20 millioner ikke overgås vil vinneren få med seg $2 500 000 som tilsvarer over 21,3 millioner kroner med dagens kurs. Fjerde­plassen får én million dollar, ca 8,5 millioner kroner.

Disse premiene vil natur­ligvis bare øke dersom premie­potten blir større enn $20 millioner, og kanskje vil også femte­plassen få med seg over millionen i premie. Fore­løpig er de 400 beste spil­lerne garan­tert en premie på minst $10 000. Først tirsdag kveld vil vi vite de ende­lige tallene. Da vil vi også vite om Philipp Gruissem fort­satt er i ledelse, eller om noen andre har klart å overgå hans fantas­tiske startdag.

Og, bare for å gjøre det skik­kelig så var ikke dette den eneste nett-turne­ringen Gruissem herjet i denne dagen. Vi lar han forklare det selv:

Om Jørgen Hansen

x

Sjekk også

Rangering: De beste Fixed Limit-spillerne i NM-historien

De beste Fixed Limit-spil­lerne i NM-histo­rien er en samling spil­lere som har levert år ut og år inn. Hvert år er det nye spil­lere som står frem i poker-NM og ...