Antiklimaks i verdens største nett-turnering

Av | 6. desember, 2018| Nyheter

MILLIONS Online ble verdens største nett-turnering og var en ren maktdemonstrasjon fra partypokers side, men turneringen endte i et gigantisk antiklimaks for alle som fulgte med.

Mange trodde det var galskap å sette en garantisum for premiepotten på svimlende 170 millioner kroner, men det er partypoker som kan klappe seg velfortjent på skulderen etter å ha nådd garantien og gått et stykke forbi. MILLIONS Online ble en gigantisk fest, men når høydepunktet skulle komme gikk lyset, og festen var brått over.

Knuste rekorden fra 2011

Den gamle rekorden for verdens største nett-turnering (målt i premiepott) var på 12,4 millioner dollar. Den ble satt av PokerStars med en jubileumsutgave av deres velkjente Sunday Million helt tilbake i 2011. Da partypoker bestemte seg for å gå for rekorden hadde de altså klart seg med 12,5 millioner dollar i premiepotten, men de ville ikke bare ta rekorden, de ville knuse rekorden!

– Vi begynte å tenke at det ville vært kult om partypoker hadde den største turneringen noensinne og bestemte oss for å satse på det. Det neste spørsmålet var hvilken garantisum vi burde ha, og 15 millioner føltes ikke helt riktig, av en eller annen grunn, fortalte Tom Waters, daglig leder for pokersatsingen til partypoker.

Dermed ble det 20 millioner dollar i garantisum i MILLIONS Online 2018. Som vanlig når partypoker setter gigantiske garantisummer tror “alle” at det vil bli store mengder gratis penger, eller såkalt “overlay” til spillerne. Kort fortalt må partypoker selv dekke mellomlegget om spillernes innkjøp ikke holder til å oppfylle garantisummen de har satt. Denne gangen var ikke noe unntak, men skeptikerne ble nok en gang gjort til skamme da premiepotten oversteg garantien og enda litt til. Da registreringslukene stengte var det gjort 4367 innkjøp for en total premiepott på $21 385 000.

Les også: partypoker med vellykket verdensrekord

Flere nordmenn deltok

Det var 20 nordmenn som deltok i denne turneringen. Til sammen sørget de for 34 innkjøp, noe som betyr at det var ca 1,5 millioner norske kroner i premiepotten takket være disse spillerne. Noen av disse kronene fant veien tilbake til Norge i form av premier. Fem norske spillere tok seg videre til Dag 2. Da hadde feltet blitt kuttet ned fra 4367 til bare 687 spillere. Av disse var det 500 som fikk betalt, hvor den minste premien var på 93 500 kroner. Tre av de fem norske kom seg på riktig side av topp 500-grensen. Best ble jochee på en 209. plass, noe som ga $21 835 i premie. Nestemann var Senkel92 på en 413. plass for $12 282, og siste nordmann på premielisten ble OnkelSkrue87 på 482. plass for $10 917.

Turneringen endte i gedigent antiklimaks

Finaledagen i turneringen begynte med 29 spillere, og skulle spille ned til en vinner i løpet av natt til torsdag. Selveste Joe Ingram tok på seg jobben med å sette opp en live-sending, og mange fulgte med fra de var 18 spillere igjen. Etterhvert ble det klart for finalebord, og til slutt var det bare to spillere igjen. Så skjedde det noe ingen hadde forventet. Du kan se hva som skjedde i videoen under. Reaksjonen til Joe Ingram sier det meste om situasjonen:
(Om du vil se hele sendingen må du spole tilbake til start. Denne videoen starter når det er to spillere igjen)

Det ble ikke kåret noen vinner! Verdens største nett-turnering, som har blitt hauset opp i et helt år, endte altså i tidenes antiklimaks hvor turneringen bare ble avsluttet da de to siste spillerne ble enige om å dele resten av premiepengene. Spilleren med nicket Sheparentao vil stå igjen som vinneren, fordi han hadde litt flere sjetonger og fikk litt mer premiepenger enn ForMatherRussia som ble nummer to, men de spilte aldri om seieren.

Fra en femtilapp til dollarmillionær

En fin historie fra denne turneringen er Askepott-eventyret som nesten ble oppfylt. Som alltid i slike store turneringer er det noen spillere som har kvalifisert seg inn gjennom billige satellitter på forhånd. Disse har betalt en brøkdel av innkjøpet på $5300 fra egen lomme. En av de var spilleren med nicket Scarmak3r. Han kvalifiserte seg hele veien til hovedturneringen fra et utgangspunkt på bare fem dollar! Dette er snaue 43 kroner med dagens kurs. For denne beskjedne innsatsen endte han til slutt på en tredjeplass i MILLIONS online, og fikk med seg en premie på over $1,3 millioner, tilsvarende nesten 11,7 millioner kroner!

Det var faktisk hele fire spillere som ble dollarmillionærer fra denne turneringen. Her kan du se resultatene fra finalebordet:

  1. Sheparentao (Manuel Ruivo), Nederland – $2 329 944 (etter deal)
  2. ForMatherRussia (Pim de Goede), Malta – $2 309 995 (etter deal)
  3. Scarmak3r, Slovenia – $1 364 688
  4. Maddonaa (Pedro Marques), Nederland – $1 091 750
  5. j2805667, Malta – $818 813
  6. COL_Moutarde, Canada – $655 050
  7. whatforsheep, Mexico – $491 288
  8. orginALUS, Litauen – $327 525
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund