fbpx
Hjem / Nyheter / Antiklimaks i verdens største nett-turnering
MILLIONS online finalebord

Antiklimaks i verdens største nett-turnering

MILLIONS Online ble verdens største nett-turne­ring og var en ren makt­de­mon­stra­sjon fra party­po­kers side, men turne­ringen endte i et gigan­tisk anti­kli­maks for alle som fulgte med.

Mange trodde det var galskap å sette en garan­tisum for premie­potten på svim­lende 170 millioner kroner, men det er party­poker som kan klappe seg velfor­tjent på skul­deren etter å ha nådd garan­tien og gått et stykke forbi. MILLIONS Online ble en gigan­tisk fest, men når høyde­punktet skulle komme gikk lyset, og festen var brått over.

Knuste rekorden fra 2011

Den gamle rekorden for verdens største nett-turne­ring (målt i premie­pott) var på 12,4 millioner dollar. Den ble satt av Poker­Stars med en jubi­le­ums­ut­gave av deres velkjente Sunday Million helt tilbake i 2011. Da party­poker bestemte seg for å gå for rekorden hadde de altså klart seg med 12,5 millioner dollar i premie­potten, men de ville ikke bare ta rekorden, de ville knuse rekorden!

- Vi begynte å tenke at det ville vært kult om party­poker hadde den største turne­ringen noen­sinne og bestemte oss for å satse på det. Det neste spørs­målet var hvilken garan­tisum vi burde ha, og 15 millioner føltes ikke helt riktig, av en eller annen grunn, fortalte Tom Waters, daglig leder for poker­sat­singen til party­poker.

Dermed ble det 20 millioner dollar i garan­tisum i MILLIONS Online 2018. Som vanlig når party­poker setter gigan­tiske garan­ti­summer tror «alle» at det vil bli store mengder gratis penger, eller såkalt «overlay» til spil­lerne. Kort fortalt må party­poker selv dekke mellom­legget om spil­lernes innkjøp ikke holder til å oppfylle garan­ti­summen de har satt. Denne gangen var ikke noe unntak, men skep­ti­kerne ble nok en gang gjort til skamme da premie­potten over­steg garan­tien og enda litt til. Da regist­re­rings­lu­kene stengte var det gjort 4367 innkjøp for en total premie­pott på $21 385 000.

Les også: party­poker med vellykket verdens­re­kord

Flere nordmenn deltok

Det var 20 nord­menn som deltok i denne turne­ringen. Til sammen sørget de for 34 innkjøp, noe som betyr at det var ca 1,5 millioner norske kroner i premie­potten takket være disse spil­lerne. Noen av disse kronene fant veien tilbake til Norge i form av premier. Fem norske spil­lere tok seg videre til Dag 2. Da hadde feltet blitt kuttet ned fra 4367 til bare 687 spil­lere. Av disse var det 500 som fikk betalt, hvor den minste premien var på 93 500 kroner. Tre av de fem norske kom seg på riktig side av topp 500-grensen. Best ble jochee på en 209. plass, noe som ga $21 835 i premie. Neste­mann var Senkel92 på en 413. plass for $12 282, og siste nord­mann på premie­listen ble OnkelSkrue87 på 482. plass for $10 917.

Turneringen endte i gedigent antiklimaks

Finale­dagen i turne­ringen begynte med 29 spil­lere, og skulle spille ned til en vinner i løpet av natt til torsdag. Selveste Joe Ingram tok på seg jobben med å sette opp en live-sending, og mange fulgte med fra de var 18 spil­lere igjen. Etter­hvert ble det klart for finale­bord, og til slutt var det bare to spil­lere igjen. Så skjedde det noe ingen hadde forventet. Du kan se hva som skjedde i videoen under. Reak­sjonen til Joe Ingram sier det meste om situa­sjonen:
(Om du vil se hele sendingen må du spole tilbake til start. Denne videoen starter når det er to spil­lere igjen)

Det ble ikke kåret noen vinner! Verdens største nett-turne­ring, som har blitt hauset opp i et helt år, endte altså i tidenes anti­kli­maks hvor turne­ringen bare ble avsluttet da de to siste spil­lerne ble enige om å dele resten av premie­pen­gene. Spil­leren med nicket Shepa­rentao vil stå igjen som vinneren, fordi han hadde litt flere sjetonger og fikk litt mer premie­penger enn ForMat­her­Russia som ble nummer to, men de spilte aldri om seieren.

Fra en femtilapp til dollarmillionær

En fin historie fra denne turne­ringen er Aske­pott-even­tyret som nesten ble oppfylt. Som alltid i slike store turne­ringer er det noen spil­lere som har kvali­fi­sert seg inn gjennom billige satel­litter på forhånd. Disse har betalt en brøkdel av innkjøpet på $5300 fra egen lomme. En av de var spil­leren med nicket Scarmak3r. Han kvali­fi­serte seg hele veien til hoved­tur­ne­ringen fra et utgangs­punkt på bare fem dollar! Dette er snaue 43 kroner med dagens kurs. For denne beskjedne innsatsen endte han til slutt på en tredje­plass i MILLIONS online, og fikk med seg en premie på over $1,3 millioner, tilsva­rende nesten 11,7 millioner kroner!

Det var faktisk hele fire spil­lere som ble dollar­mil­lio­nærer fra denne turne­ringen. Her kan du se resul­ta­tene fra finale­bordet:

  1. Shepa­rentao (Manuel Ruivo), Neder­land – $2 329 944 (etter deal)
  2. ForMat­her­Russia (Pim de Goede), Malta – $2 309 995 (etter deal)
  3. Scarmak3r, Slovenia – $1 364 688
  4. Maddonaa (Pedro Marques), Neder­land – $1 091 750
  5. j2805667, Malta – $818 813
  6. COL_​Moutarde, Canada – $655 050
  7. what­fors­heep, Mexico – $491 288
  8. orgi­nALUS, Litauen – $327 525

Om Jørgen Hansen

x

Sjekk også

De beste pokerspillerne i NM-historien: Heads up-rangering

Morten Klein er utvil­somt en av de norske poker­spil­lerne som har hatt størst suksess i sin sivile karriere. Han er også blant de som har gjort det best i poker-NM ...