Årets mest omtalte kast

Av | 9. januar, 2019| Nyheter

PokerStars Players Championship er nede i 38 spillere og dypt inne i pengene, men det alle snakker om er kastet til Thi Xoa Nguyen. Se hånden her.

Se for deg at du spiller ditt livs største turnering. Det koster en kvart million kroner bare å delta. Det er et par hundre spillere igjen fra de tusen som startet, og pengepremiene er rett rundt hjørnet. Pengepremiene varierer fra en liten årslønn opp til en stor lotto-gevinst. Du spiller en stor pott og får fullt hus på river. Og ender opp med å kaste hånden din.

Akkurat det skjedde for kinesiske Thi Xoa Nguyen. Hun har riktignok spilt mange store turneringer tidligere, men etter det vi kjenner til aldri noen i denne størrelsen. Så hva skjedde egentlig? Det starter med at hun høyner fra knappen sent på Dag 2, og får en re-raise til 37 000 fra Athanasios Polychronopoulos i storeblind. Resten kan du se her:

Hånden omtales allerede som turneringens beste kast, og årets beste kast. De to er i stor grad det samme, ettersom dette er den første store turneringen i 2019. Andre påstår at dette er et relativt enkelt kast og blir ikke like imponert. Vi lar analysene være opp til hver enkelt. Spør deg selv: hva hadde du gjort, og hvorfor?

Stian Ustad røk ut, fikk betalt

Med en forskjell på 0 kroner og 216 000 kroner fra 182. plass til 181. plass var det naturligvis en intens boble å spille gjennom. Flere spillere var all in og overlevde, før irske Paul Lecky var veldig uheldig. Han fikk utdelt to konger, men var oppe mot den eneste hånden som er bedre, nemlig to ess.

Ingen luck of the irish for Lecky der, og resten av feltet var dermed sikret en heftig utbetaling!

I går skrev vi om den siste gjenværende nordmannen i turneringen, Stian Ustad. Han klarte å komme seg inn blant de 181 spillerne som fikk med seg en kvart million kroner i premie. Han klarte også å henge med en liten stund til, men det holdt ikke hele veien gjennom Dag 3. Til slutt ble det en 144. plass for Stian, som endte med en premie på $35 000, tilsvarende tre hundre tusen norske kroner.

Pengepremier ble det også på alle de tre brødrene Greenwood. Det endte faktisk med at alle tre kom seg inn blant de hundre beste. Luc Greenwood røk ut på 98. plass. Deretter fulgte Sam på 49. plass og Max rett etter på 47. plassen. Det ble neppe noen krangling om hvem som skulle betale for middagen og drinkene etterpå for de tre brødrene Greenwood.

Også våre to hovedroller fra den spektakulære hånden du kan se lenger opp her kom seg i pengene. Thi Xoa Nguyen endte på en 153. plass for den laveste utbetalingen på 216 000 kroner. Athanasios Polychronopoulos hang med et stykke lenger til en 72. plass, verdt 389 000 kroner. Hadde han klart å henge med én plassering lenger ville det blitt ytterligere 95 000 kroner på kontoen. Polychronopoulos klarer seg nok uansett, han har spilt inn over 20 millioner kroner i sin live-karriære. Inkludert to WSOP-bracelets.

Etter tre dagers spill er det nå bare 38 spillere igjen. Alle er sikret 735 000 norske kroner i premie, og finalebordet kommer stadig nærmere. Vinneren vil ta med seg 43,4 millioner kroner hjem. Du kan følge turneringen live på blant annet Twitch.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund