fbpx
Hjem / Nyheter / Årets mest omtalte kast
Thi Nguyen i PSPC
Thi Xoa Nguyen intervjues etter en spektakulær pott hun spilte i PSPC. Se potten i saken under. Foto: Neil Stoddart / PokerStars

Årets mest omtalte kast

Poker­Stars Players Champion­ship er nede i 38 spil­lere og dypt inne i pengene, men det alle snakker om er kastet til Thi Xoa Nguyen. Se hånden her.

Se for deg at du spiller ditt livs største turne­ring. Det koster en kvart million kroner bare å delta. Det er et par hundre spil­lere igjen fra de tusen som startet, og penge­pre­miene er rett rundt hjørnet. Penge­pre­miene varierer fra en liten årslønn opp til en stor lotto-gevinst. Du spiller en stor pott og får fullt hus på river. Og ender opp med å kaste hånden din.

Akkurat det skjedde for kine­siske Thi Xoa Nguyen. Hun har riktignok spilt mange store turne­ringer tidli­gere, men etter det vi kjenner til aldri noen i denne stør­relsen. Så hva skjedde egentlig? Det starter med at hun høyner fra knappen sent på Dag 2, og får en re-raise til 37 000 fra Atha­na­sios Poly­chronopoulos i store­blind. Resten kan du se her:

Hånden omtales alle­rede som turne­rin­gens beste kast, og årets beste kast. De to er i stor grad det samme, ettersom dette er den første store turne­ringen i 2019. Andre påstår at dette er et rela­tivt enkelt kast og blir ikke like impo­nert. Vi lar analy­sene være opp til hver enkelt. Spør deg selv: hva hadde du gjort, og hvorfor?

Stian Ustad røk ut, fikk betalt

Med en forskjell på 0 kroner og 216 000 kroner fra 182. plass til 181. plass var det natur­ligvis en intens boble å spille gjennom. Flere spil­lere var all in og over­levde, før irske Paul Lecky var veldig uheldig. Han fikk utdelt to konger, men var oppe mot den eneste hånden som er bedre, nemlig to ess.

Ingen luck of the irish for Lecky der, og resten av feltet var dermed sikret en heftig utbe­ta­ling!

I går skrev vi om den siste gjen­væ­rende nord­mannen i turne­ringen, Stian Ustad. Han klarte å komme seg inn blant de 181 spil­lerne som fikk med seg en kvart million kroner i premie. Han klarte også å henge med en liten stund til, men det holdt ikke hele veien gjennom Dag 3. Til slutt ble det en 144. plass for Stian, som endte med en premie på $35 000, tilsva­rende tre hundre tusen norske kroner.

Penge­pre­mier ble det også på alle de tre brød­rene Green­wood. Det endte faktisk med at alle tre kom seg inn blant de hundre beste. Luc Green­wood røk ut på 98. plass. Deretter fulgte Sam på 49. plass og Max rett etter på 47. plassen. Det ble neppe noen krang­ling om hvem som skulle betale for middagen og drin­kene etterpå for de tre brød­rene Green­wood.

Også våre to hoved­roller fra den spek­ta­ku­lære hånden du kan se lenger opp her kom seg i pengene. Thi Xoa Nguyen endte på en 153. plass for den laveste utbe­ta­lingen på 216 000 kroner. Atha­na­sios Poly­chronopoulos hang med et stykke lenger til en 72. plass, verdt 389 000 kroner. Hadde han klart å henge med én plas­se­ring lenger ville det blitt ytter­li­gere 95 000 kroner på kontoen. Poly­chronopoulos klarer seg nok uansett, han har spilt inn over 20 millioner kroner i sin live-karriære. Inklu­dert to WSOP-brace­lets.

Etter tre dagers spill er det nå bare 38 spil­lere igjen. Alle er sikret 735 000 norske kroner i premie, og finale­bordet kommer stadig nærmere. Vinneren vil ta med seg 43,4 millioner kroner hjem. Du kan følge turne­ringen live på blant annet Twitch.

Om Jørgen Hansen

x

Sjekk også

Åtte nordmenn i pengene hittil i WSOP 2019

Her er oversikten over hvilke norske spillere som har kommet i pengene i en turnering i årets World Series of Poker (WSOP).