fbpx
Hjem / Nyheter / NM-profilene: Bli bedre kjent med Stian Johannessen
Stian Johannessen ble norgesmester i Riga i 2010. Foto: Paul Weaver.

NM-profilene: Bli bedre kjent med Stian Johannessen

- Jeg husker godt følelsen av ydmykhet da tittelen var i boks, stolt­heten av at en hobby­spiller som meg klarte å hevde seg. Stolt­heten av å bevise overfor fami­lien at dette ikke var bort­kas­tete penger og hasard, foreller Stian Johan­nessen.

Det var en gang et eventyr hvor 760 nord­menn reiste til Latvias hoved­stad Riga for å konkur­rere om å bli norges­mester i poker. For 759 av dem, gikk det ikke. De mislyktes. Men én mann, fra Pors­grunn, lyktes der alle andre feilet.

Stian Johan­nessen satt igjen med alle sjeton­gene da alle kortene hadde blitt delt ut.

Dette var i 2010. Det er ni år siden nå, viser det seg. Stian Johan­nessen bor frem­deles i Pors­grunn, der han driver taktek­ker­fir­maet Gren­land takser­vice AS og har to ansatte. Dette firmaet drev han også før han ble norges­mester.

Og hun som var forlo­veden hans den gang, hun som heter Hilde, er kona hans i dag.

- Jeg har ett bra liv med kone, to barn, hytte samt gode venner, både i og utenfor pokeren, forteller 2010-mesteren til Poker​.no.

I motset­ning til mannen vi inter­vjuet til forrige profilsak, Henrik Tollefsen, spiller altså ikke Stian Johan­nessen poker på heltid. Jobben krever peri­odevis mye.

- Hoved­fo­kuset etter forrige NM i Dublin har vært jobbing, til tider veldig mye, så pokeren har vært i andre rekke. Jeg spiller de store turne­rin­gene lokalt, samt NM på norsk jord, opplyser Johan­nessen.

Etter at han ble nummer to i 8‑Game i Dublin i 2018, merker han at sulten etter NM-tittel nummer to har vokst seg stor. Samtidig føler han at det blir vans­ke­li­gere for hvert år som går.

- Når NM nærmer seg, blir det veldig mye tanker om poker, samt å se alt jeg kommer over av live streams fra rundt i verden. Jeg spilte nordisk mester­skap i Køben­havn, hvor jeg fikk 41. plass. Jeg spiller anner­ledes, mer stødig poker, når jeg reiser uten­lands, bort fra familie over lang tid. Da er jeg veldig seriøs. Ellers er det mye mentale forbe­re­delser.

- Hva husker du fra NM-triumfen i 2010?

- Jeg husker godt følelsen av ydmykhet da tittelen var i boks, stolt­heten av at en hobby­spiller som meg klarte å hevde seg i et mester­skap med så mange utro­lige gode spil­lere, som det jo er i Norge. Jeg husker stolt­heten av å bevise overfor fami­lien at dette ikke var bort­kas­tete penger og hasard, men et bevis på at om du virkelig vil noe og jobber mot det å bli best i noe, så kan det på en god dag skje alle.

- Hva er det beste med å være norges­mester?

- Det begynner jo å bli noen år siden, men respekten folk viste meg i ukene og måne­dene etter tittelen, var jo litt stas. Jeg traff mange nye venner og har blitt kjent med utrolig mange flotte mennesker i miljøet, selv om man stort sett treffer de under store turne­ringer som NM i Dublin og Norge. Jeg gleder meg til å treffe alle igjen.

- Når begynte du å spille poker regel­messig?

- I 2006, da min kompis Jan Erik Sørensen vant NM i Grebbe­stad.

- Hva er den viktigste lærdommen du har fått i poker?

- Man skal Følge drøm­mene sine og jobbe hardt for det man ønsker.

- Hvilken spiller vil du helst ikke sitte på bord sammen med?

- Preben Stokkan vil jeg helst unngå før ett even­tuelt finale­bord. Gutten er jo utenom­jor­disk!

- Og hvilken spiller vil du helst sitte på bord sammen med?

- Roar Aspås, for han er en fantas­tisk fyr å tilbringe en dag rundt bordet med. Han er hyggelig, grei og alltid i godt humør. Dess­uten, hvis det er én person jeg klarer å arres­tere på bløffer, så er det han!

- Helt til slutt: Hvem tror du ville ha vunnet en heads-up-duell mellom Fin Gnatt og Davy Wathne?

- Jeg tror nok at Davy Wathne ville vunnet om det var short deck poker, mens med en fin struktur hadde nok Gnatt gnatt det, sier Johan­nessen.

Og der ble inter­vjuet brått avsluttet, ettersom ordspill­po­li­tiet nettopp arres­terte 2010-mesteren.

Om PokerNM

x

Sjekk også

Rangering: De beste Fixed Limit-spillerne i NM-historien

De beste Fixed Limit-spil­lerne i NM-histo­rien er en samling spil­lere som har levert år ut og år inn. Hvert år er det nye spil­lere som står frem i poker-NM og ...