NM-profilene: Bli bedre kjent med Stian Johannessen

Av | 22. februar, 2019| Nyheter, Spillerprofiler

– Jeg husker godt følelsen av ydmykhet da tittelen var i boks, stoltheten av at en hobbyspiller som meg klarte å hevde seg. Stoltheten av å bevise overfor familien at dette ikke var bortkastete penger og hasard, foreller Stian Johannessen.

Det var en gang et eventyr hvor 760 nordmenn reiste til Latvias hovedstad Riga for å konkurrere om å bli norgesmester i poker. For 759 av dem, gikk det ikke. De mislyktes. Men én mann, fra Porsgrunn, lyktes der alle andre feilet.

Stian Johannessen satt igjen med alle sjetongene da alle kortene hadde blitt delt ut.

Dette var i 2010. Det er ni år siden nå, viser det seg. Stian Johannessen bor fremdeles i Porsgrunn, der han driver taktekkerfirmaet Grenland takservice AS og har to ansatte. Dette firmaet drev han også før han ble norgesmester.

Og hun som var forloveden hans den gang, hun som heter Hilde, er kona hans i dag.

– Jeg har ett bra liv med kone, to barn, hytte samt gode venner, både i og utenfor pokeren, forteller 2010-mesteren til Poker.no.

I motsetning til mannen vi intervjuet til forrige profilsak, Henrik Tollefsen, spiller altså ikke Stian Johannessen poker på heltid. Jobben krever periodevis mye.

– Hovedfokuset etter forrige NM i Dublin har vært jobbing, til tider veldig mye, så pokeren har vært i andre rekke. Jeg spiller de store turneringene lokalt, samt NM på norsk jord, opplyser Johannessen.

Etter at han ble nummer to i 8-Game i Dublin i 2018, merker han at sulten etter NM-tittel nummer to har vokst seg stor. Samtidig føler han at det blir vanskeligere for hvert år som går.

– Når NM nærmer seg, blir det veldig mye tanker om poker, samt å se alt jeg kommer over av live streams fra rundt i verden. Jeg spilte nordisk mesterskap i København, hvor jeg fikk 41. plass. Jeg spiller annerledes, mer stødig poker, når jeg reiser utenlands, bort fra familie over lang tid. Da er jeg veldig seriøs. Ellers er det mye mentale forberedelser.

– Hva husker du fra NM-triumfen i 2010?

– Jeg husker godt følelsen av ydmykhet da tittelen var i boks, stoltheten av at en hobbyspiller som meg klarte å hevde seg i et mesterskap med så mange utrolige gode spillere, som det jo er i Norge. Jeg husker stoltheten av å bevise overfor familien at dette ikke var bortkastete penger og hasard, men et bevis på at om du virkelig vil noe og jobber mot det å bli best i noe, så kan det på en god dag skje alle.

– Hva er det beste med å være norgesmester?

– Det begynner jo å bli noen år siden, men respekten folk viste meg i ukene og månedene etter tittelen, var jo litt stas. Jeg traff mange nye venner og har blitt kjent med utrolig mange flotte mennesker i miljøet, selv om man stort sett treffer de under store turneringer som NM i Dublin og Norge. Jeg gleder meg til å treffe alle igjen.

– Når begynte du å spille poker regelmessig?

– I 2006, da min kompis Jan Erik Sørensen vant NM i Grebbestad.

– Hva er den viktigste lærdommen du har fått i poker?

– Man skal Følge drømmene sine og jobbe hardt for det man ønsker.

– Hvilken spiller vil du helst ikke sitte på bord sammen med?

– Preben Stokkan vil jeg helst unngå før ett eventuelt finalebord. Gutten er jo utenomjordisk!

– Og hvilken spiller vil du helst sitte på bord sammen med?

– Roar Aspås, for han er en fantastisk fyr å tilbringe en dag rundt bordet med. Han er hyggelig, grei og alltid i godt humør. Dessuten, hvis det er én person jeg klarer å arrestere på bløffer, så er det han!

– Helt til slutt: Hvem tror du ville ha vunnet en heads-up-duell mellom Fin Gnatt og Davy Wathne?

– Jeg tror nok at Davy Wathne ville vunnet om det var short deck poker, mens med en fin struktur hadde nok Gnatt gnatt det, sier Johannessen.

Og der ble intervjuet brått avsluttet, ettersom ordspillpolitiet nettopp arresterte 2010-mesteren.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund