fbpx
Hjem / Nyheter / Intervju med Tom Dwan
Tom Dwan

Intervju med Tom Dwan

Tom «durrrr» Dwan er en av de største profi­lene poker har sett i moderne tid. Her kan du se et sjel­dent intervju hvor han snakker om den nye farsotten short deck poker og hvordan pokeren og livet hans har forandret seg de siste ti årene.

Ti år har gått siden «durrrr» tok poker­ver­denen med storm. Mannen bak nicket, Tom Dwan, ble raskt en av de mest omtalte, fryk­tede og myte­om­spun­nede figu­rene i poke­rens verden. Etter noen intense og turbu­lente år, både live og online, forsvant Tom Dwan fra rampe­lyset.

Nå, ti år senere har Tom Dwan blitt 32 år gammel. I et intervju med Peter Latham fra poker­se­rien Triton forteller han om hvordan livet og pokeren har forandret seg i løpet av årene siden det store gjen­nom­bruddet for over ti år siden.

Alt er snudd opp ned

En av obser­va­sjo­nene til Tom Dwan er at pokeren er snudd på hodet. Der han før spilte mot de samme spil­lerne hver gang han spilte cash game, og masse nye spil­lere hver gang han spilte turne­ringer, er det i dag motsatt. Turne­rin­gene har fått et så høyt innkjøp at spil­ler­gruppen er liten, og derfor er det de samme spil­lerne som møtes nesten hver gang. Cash­la­gene derimot, har fått en mye større tilstrøm­ning, og nye fjes dukker stadig opp.

I tillegg har de fjernet en tredjedel av kort­stokken i short deck poker, som kanskje er det mest popu­lære spillet i high stakes-lagene, spesielt i Asia. For Tom Dwan sin del er denne formen for kaos anta­gelig velkom­ment. For det var nemlig akkurat det han skapte seg et navn på for over ti år siden. Han snudde opp ned på pokeren slik de etab­lerte vete­ra­nene kjente det, og han forandret rett og slett hvordan poker ble spilt.

Her kan du se et eksempel. Ansikts­ut­trykket til Howard Lederer sier det meste om hvor uorto­doks Tom Dwans spille­stil var den gangen, tilbake i 2009.

Om Jørgen Hansen

x

Sjekk også

Tysker vant poker-VM og 85 millioner kroner

55-åringen Hossein Ensan ble den andre Main Event-vinneren fra Tysk­land og den tredje som er født i Iran. - Dette er den beste følelsen i mitt liv! Utrolig! Jeg er ...