Intervju med Tom Dwan

Av | 9. mars, 2019| Nyheter

Tom “durrrr” Dwan er en av de største profilene poker har sett i moderne tid. Her kan du se et sjeldent intervju hvor han snakker om den nye farsotten short deck poker og hvordan pokeren og livet hans har forandret seg de siste ti årene.

Ti år har gått siden “durrrr” tok pokerverdenen med storm. Mannen bak nicket, Tom Dwan, ble raskt en av de mest omtalte, fryktede og myteomspunnede figurene i pokerens verden. Etter noen intense og turbulente år, både live og online, forsvant Tom Dwan fra rampelyset.

Nå, ti år senere har Tom Dwan blitt 32 år gammel. I et intervju med Peter Latham fra pokerserien Triton forteller han om hvordan livet og pokeren har forandret seg i løpet av årene siden det store gjennombruddet for over ti år siden.

Alt er snudd opp ned

En av observasjonene til Tom Dwan er at pokeren er snudd på hodet. Der han før spilte mot de samme spillerne hver gang han spilte cash game, og masse nye spillere hver gang han spilte turneringer, er det i dag motsatt. Turneringene har fått et så høyt innkjøp at spillergruppen er liten, og derfor er det de samme spillerne som møtes nesten hver gang. Cashlagene derimot, har fått en mye større tilstrømning, og nye fjes dukker stadig opp.

I tillegg har de fjernet en tredjedel av kortstokken i short deck poker, som kanskje er det mest populære spillet i high stakes-lagene, spesielt i Asia. For Tom Dwan sin del er denne formen for kaos antagelig velkomment. For det var nemlig akkurat det han skapte seg et navn på for over ti år siden. Han snudde opp ned på pokeren slik de etablerte veteranene kjente det, og han forandret rett og slett hvordan poker ble spilt.

Her kan du se et eksempel. Ansiktsuttrykket til Howard Lederer sier det meste om hvor uortodoks Tom Dwans spillestil var den gangen, tilbake i 2009.

https://www.youtube.com/watch?v=7NnmIt2Mzho

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund