Short Deck Poker

Av | 30. mars, 2019| Nyheter

Den nye poker-farsotten har kastet alle de lave kortene, og spiller med en kortstokk som bare har 36 kort. Det forandrer alt, og det kan være lurt å kaste seg på trenden tidlig.

Det skjer med ujevne mellomrom. En ny hype som tar pokermiljøet verden over med storm. Vi hadde i mange år kinapoker. Så kom utviklingen til OFC, som igjen ble til pineapple OFC og det tok helt av. Alle, fra bestemødre på hytta til proffer og super highrollerne spilte det, både live og via mobil. Det perfekte pausespillet kinapoker klarte nesten å ta over fokuset fra den “vanlige” pokeren.

Nå er den neste store greia her: Short Deck Poker, også kjent som Six Plus Poker eller bare 6+, er highrollernes nye favorittspill. Spesielt i Asia, hvor spillet har vært meget populært en god stund. Resten av verden er i ferd med å følge etter, og de store aktørene har lansert spillet online.

Dette er Short Deck Poker

Hvis du tar en helt vanlig kortstokk, så inneholder den 52 kort. Tretten forskjellige fra esset til kongen, fire av hver. Men om du tar alle toere, treere, firere og femmere og legger de bort, da sitter du igjen med 36 kort. Og plutselig består nesten halvparten av kortstokken av bildekort! En blackjack-spillers våte drøm.

Når du har fjernet alle de lave kortene spiller du videre på vanlig måte, med vanlige regler fra Texas Hold’em. Med noen små justeringer, som at en flush nå slår fullt hus, og at både lilleblind og storeblind er fjernet. I Short Deck må alle spillerne poste en ante, og spilleren på knappen må poste en ekstra ante. Spilleren til venstre for dealeren, altså den som tidligere satt i lilleblind, åpner runden. Minste tillatte høyning er to ganger anten.

Esset teller fortsatt både høyt og lavt, slik at den lave straighten blir A-6-7-8-9, og den høye straighten er fortsatt T-J-Q-K-A. På samme måte vil A-6-7-8-9 i samme suit være den lave straightflushen. Verre er det ikke! Om du liker poker, så kommer du til å elske Short Deck!

Lær Short Deck i Dublin

Short Deck eller 6+ har vært tilgjengelig online en liten stund allerede, men den siste store aktøren til å kaste seg på dette toget er partypoker. De lanserte denne spillformen tidligere denne uken. Derfor er det ikke overraskende at det er i nettopp loungen til partypoker du vil få muligheten til å lære deg dette spillet under NM i Dublin.

Her kan du stikke innom når du har tid og teste denne nye farsotten. Det kan lønne seg å være tidlig ute med nye spill. Ta med deg det du har lært hjem og vis det til vennene dine. Moro for alle, men ekstra moro for deg som har et lite forsprang!

Populært blant proffene

Dessverre er det ikke partypoker-ambassadøren Jason Koon som vil stå for opplæringen. Han er kanskje verdens beste i Short Deck poker akkurat nå, og har vunnet nesten 30 millioner kroner på denne spillformen så langt i 2019, kun medregnet turneringer.

De største Short Deck-turneringene spilles ofte i forbindelse med Triton-serien. Dette er en kjent Super High Roller-turneringsserie med innkjøp i millionklassen. Neste stopp er i Montenegro tidlig i mai måned, og her vil så mye som halvparten av turneringene på programmet spilles som Short Deck! Den billigste koster 107 000 kroner å delta i, og den dyreste 10,7 millioner kroner.

Her kan du få en kjapp forklaring fra en annen kjent Highroller, nemlig Tom “durrrr” Dwan:

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund