Martin Riseng har ikke tid til å feire sin etterlengtede seier

Av | 7. april, 2019| NM2019, Nyheter

Etter fire finalebord uten seier, lyktes endelig Martin Riseng (32) med å ta en NM-tittel.

Under lysene fra TV-bordet kunne Martin Riseng i 20-tiden søndag kveld slippe jubelen løs. Han beseiret Raymond Forsland heads-up i Texas Hold ‘em Fixed Limit-turneringen, og ble den første norgesmesteren i Dublin i 2019.

– Det er mye prestisje å endelig få en tittel. Jeg har vunnet Fixed Limit online tidligere, men det er jo ikke like mye stas. Dette er fryktelig moro! sier Riseng til Poker.no.

Det er aldri kjedelig å komme hjem til pokerlaget i kompisgjengen med en pokal og et par tøfler i bagasjen.

– Hele railen håpte at jeg skulle bli nummer to, så jeg ikke skulle bli så hoven, ler 32-åringen fra Askim, som håver inn €15,550 på seieren.

Foto: Tomas Stacha / Poker.no

Riseng debuterte i NM-sammenheng med finalebord i Main Event i 2011, der han endte på sjetteplass. Året etter ble han nummer sju i Main Event her i Dublin – og ble en av få spillere som har klart finalebord to år på rad i selve filet mignon-turneringen.

I 2016 ble Martin Riseng nummer fire i Omaha Pot Limit-turneringen og i fjor klarte han også å komme seg til et finalebord, bare for å ryke på fjerdeplass – da i 8-game Mixed Limit.

Nå er han endelig norgesmester.

Nå kan han endelig feire en skikkelig triumf.

Eller ikke?

– Late-registreringen på 8-game-turneringen stenger snart, så jeg må komme meg vekk herfra så fort som mulig, så jeg rekker den, forteller Riseng.

– Jeg har som mål å bli årets spiller, forklarer han.

Det er jo vakre ord for alle som har Martin Riseng på fantasilaget sitt …

Foto: Tomas Stacha / Poker.no

– Hva var det som gjorde at du vant?

– I den siste hånda hadde jeg flaks. Jeg semibløffer et open-ender straight-drag og treffer på turn samtidig som Raymond fikk et drag. Men jeg følte at jeg hadde en «edge» på hele finalebordet og hadde ganske god kontroll på de andre gutta, men det hjalp selvfølgelig å ha flyt i de viktige spottene.

– Jeg var aldri all-in i turneringen, så jeg har sluppet å kjempe i turneringen. Jeg hadde egentlig en grei reise inn til finalebordet. Her på finalebordet var nøkkelpotten at jeg vant en fireveis, som gjorde at jeg gikk fra å være shortstack til å lede, oppsummerer Riseng.

Foto: Tomas Stacha / Poker.no

Raymond Forsland ble altså henvist til den bitre andreplassen.

– Akkurat nå er det litt surt, men andreplass er tross alt bra. Jeg har en femte-, en fjerde- og en tredjeplass fra før, og så ble det en andreplass nå, så da vet vi hva det neste blir, sier Forsland.

Forsland har faktisk vært med i NM elleve år på rad og deltok til og med i det aller første norgesmesterskapet, helt tilbake i 2002.

– Hvordan har pokerspillet ditt forandret seg med årene?

– Det var mange år jeg spilte lite, så jeg holdt litt på den gamle måten å spille på, men den er på vei tilbake nå. Disse unge jyplingene har herjet i noen år nå, men nå begynner gamlemåten å bli fin igjen. Jeg har egentlig holdt meg til mitt spill.

Fixed Limit-turneringen satte ny deltakerrekord i år, med 186 deltakere.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund