Highrolleren minutt for minutt

Av | 10. april, 2019| Nyheter

Preben Stokkan hadde rundt 1,3 millioner unnskyldninger for å ikke rekke PLO-øvelsen tidligere i uka, men han rakk definitivt highrolleren. Det sideturneringen eventuelt manglet i kvantitet, tok den tifold igjen i kvalitet – og for et finalebord det ble!

Samtidig som Sondre Sagstuen leker seg på finalebordet i Pot Limit Omaha og det er hard kniving om å komme i pengene i de rekordstore feltene i turneringene i Ladies og Senior, så er det også et uhyre sterkt finalebord i gang i highrolleren (€ 2.000). Ørjan Skommo, Robert Kaggerud og Tobias Leknes var bare noen få navn blant de mange profilene som hadde sett seg ut øvelse nummer 19 på programmet. Etter at Morten Klein var første mann ut, har de falt fra én etter én, og det er nå bare fem mann igjen når det er klart for boblespill i level 18 (halvtimes levels). Rundt bordet sitter:

Mads Åmot gleder seg over go´følelsen og gla´stacken

  • Sete 1: Laurent Manderlier; belgier som er godt kjent i pokermiljøet i Oslo-området.
  • Sete 2: Tommy Duy Linh Nguyen; en høyt respektert spiller fra trøndelagsmiljøet rundt Ørjan Skommo og Tor Anton Welo.
  • Sete 3: Preben Stokkan; heltidsproff og en av landets absolutt beste pokerspillere og fremste profiler, vinner av Gullhånda 2017.
  • Sete 4: Espen Uhlen Jørstad; Unibet-ambassadør fra Trøndelag, og en gjenganger når det drar seg til i de store turneringene. Han er den femte dyreste spilleren i årets Fantasy Draft, og er altså en av de ti med gullpatch.
  • Sete 6: Mads Åmot; heltidsproff og norsk pokerroyalty i langt over ti år, blant veldig mye annet norgesmester i headsup tilbake i 2010. Gullpatch (#6) i Fantasy Draft.

Tommy Nguyen beskriver gjengen ganske godt:

– Et skikkelig tungt finalebord, med veldig gode spillere.

– Det er ikke akkurat smågutter du møter?

– Nei, når du har Preben Stokkan til venstre for deg så blir det veldig vanskelig: jeg vet ikke helt hvordan jeg skal spille mot ham, på en måte …

 – Og så sitter Espen Uhlen Jørstad på setet etter, og så kommer Mads Åmot etter der igjen?

– Ja, det er et stjernespekka finalebord!

Tommy Nguyen føler på presset ved å ha Preben Stokkan i setet rett etter seg.

Level 18 – boblespill

Average stack på bobla er 680.000, med Åmot som klar chipleader og den markant mest aktive spilleren. Manderlier ligger litt foran de andre tre, men det er svært jevnt. Topp fire er sikret minst € 6.300, mens femteplassen kun gir tresmak i baken når de nå nærmer seg ti timer ved bordet.

Det er meget kontrollert spill og det er tydelig at ingen tar overilte sjanser. Åmot tar hjem en stor pot mot Nguyen, og sistnevnte er plutselig ganske short. Allerede i neste hånd er de to allin preflop. Nguyen med 66 mot Åmots A10. Det kommer en tier på flop, og en ny tier på turn, og Nguyen er på vei ut av turneringen med kun to outs igjen. Han har reist seg og er klar til å gå. Så kommer kløversekseren på river. Uhlen Jørstad, som har begynt å blø sjetonger, utbryter leende til Åmot – “Skal innrømme at jeg heia på deg der!”. Åmot er ikke akkurat uenig, og det er vel bare Tommy Nguyen som er lettet rundt bordet akkurat nå.

Uhlen Jørstad har en leken card protector.

Den som virker mest upåvirket er Stokkan som sitter helt stoisk rolig i enhver situasjon. Det er en stilstudie av kontroll over kropp, pust, blikk, fakter og bevegelser som er rett og slett imponerende. Om Stokkan skulle gå lei av poker har han antagelig en stor karriere foran seg som “levende statue” på torg og gater – han hadde nok dunket ut mesteparten av konkurransen der også.

Mot slutten av level 18 er det Uhlen Jørstads tur til å havne allin mot Åmot – han er short og trenger å bygge stack. Begge har KQ offsuit, men Åmot får et flushedrag på turn. Det ender med en split, og bobla fortsetter inn i level 19 med 25K i storeblind og 10K i LB og ante.

Espen Uhlen Jørstad; Unibet-ambassadør med Gullpatch fra Fantasy Draft (rank #5).

Level 19 – bobla sprekker

Syv minutter ut i level 19, etter drøye åtte timers spill, er Uhlen Jørstad igjen LB og Åmot SB. Uhlen Jørstad, som knapt har spilt en hånd den siste timen (med unntak av KQ sent i level 18), er klar shortstack på bordet og går allin preflop. Han får kjapt syn av Åmot: A8 i hjerter mot Åmots kings. To hjerter i flop og en åtter på turn, men kongene står også etter river og bobla sprekker. De fire som sitter igjen er garantert premie, men det skiller over € 22.000 mellom første- og fjerdeplassen og nå har Mads Åmot nesten halvparten av alle sjetongene som er i spill.

Etter at boblespillet endelig er over, livner det til rundt bordet. Bare noen få minutter etter at Uhlen Jørstad røk ut, er Nguyen i en pot med Stokkan. 26J rainbow i flop som checkes til Q på turn – to spar i bordet. Da går Nguyen allin og får etter relativt kort betenkningstid call fra Stokkan. Nguyen har to par (toere og seksere), mens Stokkan har knektepar med sparesset som kicker. Riverkortet er en femmer og Tommy Nguyen dobler seg. Preben Stokkan er nå klart shortstack.

Allerede i neste hånd går Stokkan allin preflop og får instacall av Manderlier. Hans QQ står seg ikke mot Stokkans AJ, og nå er det plutselig belgieren som har kniven på strupen. Men så roer det seg noe – bortsett fra i Åmots hjørne: han dominerer bordet og henter sjetonger fra alle. Ved oppstart av level 20 har norgesmesteren i headsup (2010) rundt 60% av alle sjetongene og det er en dreven pokerproff som nyter posisjonen og flyten akkurat nå.

Mot slutten av level 20 forsvinner Laurent Manderlier ut til venstre. Men den sympatiske belgieren er fornøyd med egen innsats og som han forteller oss på vei ut: – “Det var ikke mye annet jeg kunne gjøre. Jeg er glad for plasseringen, og de andre spilte veldig bra.”

Level 21 – i den ellevte timen

Med ca. 21 minutter igjen av level 21, er proffene Stokkan og Åmot i budkrig preflop. Flopen viser QhJs4s, Stokkan checker og Åmot byr tungt. Det handler om turneringen for Stokkan nå. Han er allin om han caller – og det gjør han. Stokkan har 10h8h, mens Åmot viser frem ArJh. Åmot med knektepar mot Stokkans hulldrag for straight samt backdoor flushdrag. Kløverfem på turn betyr at Stokkan kun har fire outs igjen. River kommer og det er ruterkongen: Preben Stokkan er ute. Han får med seg rett under 9.500 euro for strevet. Mads Åmot har nå drøyt 2,5 gang så mange sjetonger som Tommy Nguyen når vi er klare for headsup.

Vi får en kjapp kommentar fra alltid vennlige og imøtekommende Preben Stokkan:

– Det ble tredjeplass i den første turneringen jeg spilte her; det er et godt resultat så jeg er fornøyd sånn sett.

– Hva står på programmet for resten av uka?

– Jeg skal egentlig bare spille Main i morgen (Dag 1a), og så skal jeg være veldig sosial resten av uka, spillerfesten på fredag, og …

– Vi regner vel med å se Preben Stokkan videre til Dag 2 og gjerne Dag 3 av Main Event – eller?

– Haha – ja, jeg burde vel egentlig si at jeg forhåpentligvis ikke kommer på spillerfesten, men, ja … vi får se, vi får se

– Gratulerer igjen og lykke til!

– Tusen takk, tusen takk!

Level 22 – avgjørelsen

Det står nå om respektable 18.900 euro til andreplassen og godt og vel 28.000 til vinneren. Ikke mange minuttene etter at Stokkan røk ut, er Tommy Nguyen allin preflop. Selv om han dobler seg, er Mads Åmot fortsatt solid chippie. Og han fortsetter å sette press på Nguyen ved hver anledning, og det virker som om det er anledning i nesten hver hånd. Vi er ikke så langt inn i level 22 før avgjørelsen faller. To billedkort mot A4 offsuit. 468 alle ruter betyr at Åmot både får treff på sin firer og i tillegg har flushedrag med esset. Flushen fyller på river, men fireren hadde faktisk stått alene.

Vinnerhånden

Mads Åmot har sjelden opplevd maken til flyt:

– Siden det var to bord igjen, har jeg runna som en gud! Jeg har nesten ikke hatt så mye gode kort i hele mitt liv! Jeg har mista tellinga på hvor mange ganger jeg har hatt pocket jacks eller bedre.

– Det vare bare en sånn dag?

– Det bare rant inn – det var helt sjukt. Jeg kunne ikke tråkke feil. Alle hadde vunnet med mine kort i dag.

– Nja, hendene skal jo spilles, og du må sørge for å få value også?

– Joa, men det var helt ekstremt hva slags flyt jeg hadde i dag.

– Det var jo ikke akkurat læregutter og nybegynnere du spilte mot heller?

– Nei, langt i fra! Så jeg er veldig fornøyd, absolutt – det var tøff motstand.

Grunn til å smile når du har tjent en kvart million på snaue elleve timers arbeid. Foto: Roy Kvatningen / Poker.no

Midt i seiersintervjuet kommer det løpende en dame som vi mener å dra kjensel på. Margrete Isabell Løvbrekke er Mads Åmots samboer og har nylig avsluttet Dag 1 i Ladies. Det blir klemmer og jubel, før vi rekker å komme med neste spørsmål:

– Hvordan ser resten av uka ut?

– I morgen skal jeg spille Dag 2 av 8 Game, og så skal jeg spille Main. Og så håper jeg at bare skal spille Main, men hvis jeg ryker ut skal jeg spille Turboen – om jeg rekker den.

Margrete: – Og Thor Hansen!

Mads: – Ja, det kan òg hende. Vi får se.

– Er det fruen og manageren som bestemmer programmet?

Mads: – Høhø, det er korrekt – det er helt korrekt.

– Men, så vi ikke deg videre og i pengene i Ladies i dag?

Margrete: – Jo, det er riktig!

– Så vi er vitne til familielykke på høyt nivå her?

Mads: – Kanondag det her!

Hva morgendagen bringer er umulig å spå, men om kortgudene fortsetter å smile slik de gjør denne tirsdagskvelden som faktisk har rukket å bli langt på natt, blir vi ikke veldig overrasket om samboerparet har noe å se frem til også på onsdagen.

Strålende fornøyd med andreplass

En som er nesten like fornøyd som “Dagens Par” i NM, er Tommy Duy Linh Nguyen.

– Tommy, gratulerer så mye med andreplassen i Highrolleren! Eller kondolerer..?

– Nei! Jeg føler det var et veldig tungt finalebord, og jeg har ikke spilt så mye Holdem som jeg burde ha gjort de siste månedene opp til NM. Så jeg er veldig, veldig godt fornøyd. Det er veldig gode spillere på finalebordet her.

– Mads fortalte selv at han har aldri hatt så mange bra kort?

– Han hadde over kortsnittet i dag, ja. Det var queens og kings hele tida. Men jeg unner ham det – han virker som en veldig hyggelig fyr, så all props til ham!

– Men du er Trøndelags-basert, har jeg skjønt?

– Ja hver mandag spiller jeg med Skommo og Welo og disse, så man lærer jo noen triks. Selv om de tar pengene mine, så lærer jeg noe – hehe.

– Og det ble jo en grei pluss i Highrolleren i dag, i hvert fall?

– Ja, jeg er fornøyd!

Laurent Manderlier, Tommy Nguyen og Preben Stokkan i boblespill i #19 Highroller. Espen Uhlen Jørstad skimtes foran til venstre.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund