fbpx
Hjem / Nyheter / Highrolleren minutt for minutt

Highrolleren minutt for minutt

Preben Stokkan hadde rundt 1,3 millioner unnskyldninger for å ikke rekke PLO-øvelsen tidligere i uka, men han rakk definitivt highrolleren. Det sideturneringen eventuelt manglet i kvantitet, tok den tifold igjen i kvalitet – og for et finalebord det ble!

Samtidig som Sondre Sagstuen leker seg på finale­bordet i Pot Limit Omaha og det er hard kniving om å komme i pengene i de rekord­store feltene i turne­rin­gene i Ladies og Senior, så er det også et uhyre sterkt finale­bord i gang i highrol­leren (€ 2.000). Ørjan Skommo, Robert Kaggerud og Tobias Leknes var bare noen få navn blant de mange profi­lene som hadde sett seg ut øvelse nummer 19 på programmet. Etter at Morten Klein var første mann ut, har de falt fra én etter én, og det er nå bare fem mann igjen når det er klart for boble­spill i level 18 (halv­times levels). Rundt bordet sitter:

Mads Åmot gleder seg over go´følelsen og gla´stacken

  • Sete 1: Laurent Mander­lier; belgier som er godt kjent i poker­mil­jøet i Oslo-området.
  • Sete 2: Tommy Duy Linh Nguyen; en høyt respek­tert spiller fra trøn­de­lags­mil­jøet rundt Ørjan Skommo og Tor Anton Welo.
  • Sete 3: Preben Stokkan; heltids­proff og en av landets abso­lutt beste poker­spil­lere og fremste profiler, vinner av Gull­hånda 2017.
  • Sete 4: Espen Uhlen Jørstad; Unibet-ambas­sadør fra Trøn­delag, og en gjen­ganger når det drar seg til i de store turne­rin­gene. Han er den femte dyreste spil­leren i årets Fantasy Draft, og er altså en av de ti med gull­patch.
  • Sete 6: Mads Åmot; heltids­proff og norsk poker­royalty i langt over ti år, blant veldig mye annet norges­mester i headsup tilbake i 2010. Gull­patch (#6) i Fantasy Draft.

Tommy Nguyen beskriver gjengen ganske godt:

- Et skik­kelig tungt finale­bord, med veldig gode spil­lere.

- Det er ikke akkurat smågutter du møter?

- Nei, når du har Preben Stokkan til venstre for deg så blir det veldig vans­kelig: jeg vet ikke helt hvordan jeg skal spille mot ham, på en måte …

 – Og så sitter Espen Uhlen Jørstad på setet etter, og så kommer Mads Åmot etter der igjen?

- Ja, det er et stjerne­spekka finale­bord!

Tommy Nguyen føler på presset ved å ha Preben Stokkan i setet rett etter seg.

Level 18 – boblespill

Average stack på bobla er 680.000, med Åmot som klar chiple­ader og den markant mest aktive spil­leren. Mander­lier ligger litt foran de andre tre, men det er svært jevnt. Topp fire er sikret minst € 6.300, mens femte­plassen kun gir tresmak i baken når de nå nærmer seg ti timer ved bordet.

Det er meget kontrol­lert spill og det er tydelig at ingen tar over­ilte sjanser. Åmot tar hjem en stor pot mot Nguyen, og sist­nevnte er plut­selig ganske short. Alle­rede i neste hånd er de to allin preflop. Nguyen med 66 mot Åmots A10. Det kommer en tier på flop, og en ny tier på turn, og Nguyen er på vei ut av turne­ringen med kun to outs igjen. Han har reist seg og er klar til å gå. Så kommer kløver­sek­seren på river. Uhlen Jørstad, som har begynt å blø sjetonger, utbryter leende til Åmot – «Skal innrømme at jeg heia på deg der!». Åmot er ikke akkurat uenig, og det er vel bare Tommy Nguyen som er lettet rundt bordet akkurat nå.

Uhlen Jørstad har en leken card protector.

Den som virker mest upåvirket er Stokkan som sitter helt stoisk rolig i enhver situa­sjon. Det er en stil­studie av kontroll over kropp, pust, blikk, fakter og beve­gelser som er rett og slett impo­ne­rende. Om Stokkan skulle gå lei av poker har han anta­gelig en stor karriere foran seg som «levende statue» på torg og gater – han hadde nok dunket ut meste­parten av konkur­ransen der også.

Mot slutten av level 18 er det Uhlen Jørstads tur til å havne allin mot Åmot – han er short og trenger å bygge stack. Begge har KQ offsuit, men Åmot får et flush­edrag på turn. Det ender med en split, og bobla fort­setter inn i level 19 med 25K i store­blind og 10K i LB og ante.

Espen Uhlen Jørstad; Unibet-ambas­sadør med Gull­patch fra Fantasy Draft (rank #5).

Level 19 – bobla sprekker

Syv minutter ut i level 19, etter drøye åtte timers spill, er Uhlen Jørstad igjen LB og Åmot SB. Uhlen Jørstad, som knapt har spilt en hånd den siste timen (med unntak av KQ sent i level 18), er klar short­stack på bordet og går allin preflop. Han får kjapt syn av Åmot: A8 i hjerter mot Åmots kings. To hjerter i flop og en åtter på turn, men kongene står også etter river og bobla sprekker. De fire som sitter igjen er garan­tert premie, men det skiller over € 22.000 mellom første- og fjerde­plassen og nå har Mads Åmot nesten halv­parten av alle sjeton­gene som er i spill.

Etter at boble­spillet endelig er over, livner det til rundt bordet. Bare noen få minutter etter at Uhlen Jørstad røk ut, er Nguyen i en pot med Stokkan. 26J rainbow i flop som checkes til Q på turn – to spar i bordet. Da går Nguyen allin og får etter rela­tivt kort betenk­ningstid call fra Stokkan. Nguyen har to par (toere og seksere), mens Stokkan har knek­tepar med spar­esset som kicker. River­kortet er en femmer og Tommy Nguyen dobler seg. Preben Stokkan er nå klart short­stack.

Alle­rede i neste hånd går Stokkan allin preflop og får insta­call av Mander­lier. Hans QQ står seg ikke mot Stok­kans AJ, og nå er det plut­selig belgi­eren som har kniven på strupen. Men så roer det seg noe – bort­sett fra i Åmots hjørne: han domi­nerer bordet og henter sjetonger fra alle. Ved oppstart av level 20 har norges­mes­teren i headsup (2010) rundt 60% av alle sjeton­gene og det er en dreven poker­proff som nyter posi­sjonen og flyten akkurat nå.

Mot slutten av level 20 forsvinner Laurent Mander­lier ut til venstre. Men den sympa­tiske belgi­eren er fornøyd med egen innsats og som han forteller oss på vei ut: – «Det var ikke mye annet jeg kunne gjøre. Jeg er glad for plas­se­ringen, og de andre spilte veldig bra.»

Level 21 – i den ellevte timen

Med ca. 21 minutter igjen av level 21, er prof­fene Stokkan og Åmot i budkrig preflop. Flopen viser QhJs4s, Stokkan checker og Åmot byr tungt. Det handler om turne­ringen for Stokkan nå. Han er allin om han caller – og det gjør han. Stokkan har 10h8h, mens Åmot viser frem ArJh. Åmot med knek­tepar mot Stok­kans hull­drag for straight samt back­door flush­drag. Kløverfem på turn betyr at Stokkan kun har fire outs igjen. River kommer og det er ruter­kongen: Preben Stokkan er ute. Han får med seg rett under 9.500 euro for strevet. Mads Åmot har nå drøyt 2,5 gang så mange sjetonger som Tommy Nguyen når vi er klare for headsup.

Vi får en kjapp kommentar fra alltid venn­lige og imøte­kom­mende Preben Stokkan:

- Det ble tredje­plass i den første turne­ringen jeg spilte her; det er et godt resultat så jeg er fornøyd sånn sett.

- Hva står på programmet for resten av uka?

- Jeg skal egentlig bare spille Main i morgen (Dag 1a), og så skal jeg være veldig sosial resten av uka, spil­ler­festen på fredag, og …

- Vi regner vel med å se Preben Stokkan videre til Dag 2 og gjerne Dag 3 av Main Event – eller?

- Haha – ja, jeg burde vel egentlig si at jeg forhå­pent­ligvis ikke kommer på spil­ler­festen, men, ja … vi får se, vi får se

- Gratu­lerer igjen og lykke til!

- Tusen takk, tusen takk!

Level 22 – avgjørelsen

Det står nå om respek­table 18.900 euro til andre­plassen og godt og vel 28.000 til vinneren. Ikke mange minut­tene etter at Stokkan røk ut, er Tommy Nguyen allin preflop. Selv om han dobler seg, er Mads Åmot fort­satt solid chippie. Og han fort­setter å sette press på Nguyen ved hver anled­ning, og det virker som om det er anled­ning i nesten hver hånd. Vi er ikke så langt inn i level 22 før avgjø­relsen faller. To billed­kort mot A4 offsuit. 468 alle ruter betyr at Åmot både får treff på sin firer og i tillegg har flush­edrag med esset. Flushen fyller på river, men fireren hadde faktisk stått alene.

Vinner­hånden

Mads Åmot har sjelden opplevd maken til flyt:

- Siden det var to bord igjen, har jeg runna som en gud! Jeg har nesten ikke hatt så mye gode kort i hele mitt liv! Jeg har mista tellinga på hvor mange ganger jeg har hatt pocket jacks eller bedre.

- Det vare bare en sånn dag?

- Det bare rant inn – det var helt sjukt. Jeg kunne ikke tråkke feil. Alle hadde vunnet med mine kort i dag.

- Nja, hendene skal jo spilles, og du må sørge for å få value også?

- Joa, men det var helt ekstremt hva slags flyt jeg hadde i dag.

- Det var jo ikke akkurat lære­gutter og nybe­gyn­nere du spilte mot heller?

- Nei, langt i fra! Så jeg er veldig fornøyd, abso­lutt – det var tøff motstand.

Grunn til å smile når du har tjent en kvart million på snaue elleve timers arbeid. Foto: Roy Kvat­ningen /​ Poker​.no

Midt i seiers­in­ter­vjuet kommer det løpende en dame som vi mener å dra kjensel på. Margrete Isabell Løvbrekke er Mads Åmots samboer og har nylig avsluttet Dag 1 i Ladies. Det blir klemmer og jubel, før vi rekker å komme med neste spørsmål:

- Hvordan ser resten av uka ut?

- I morgen skal jeg spille Dag 2 av 8 Game, og så skal jeg spille Main. Og så håper jeg at bare skal spille Main, men hvis jeg ryker ut skal jeg spille Turboen – om jeg rekker den.

Margrete: – Og Thor Hansen!

Mads: – Ja, det kan òg hende. Vi får se.

- Er det fruen og mana­geren som bestemmer programmet?

Mads: – Høhø, det er korrekt – det er helt korrekt.

- Men, så vi ikke deg videre og i pengene i Ladies i dag?

Margrete: – Jo, det er riktig!

- Så vi er vitne til fami­lie­lykke på høyt nivå her?

Mads: – Kanondag det her!

Hva morgen­dagen bringer er umulig å spå, men om kort­gu­dene fort­setter å smile slik de gjør denne tirs­dags­kvelden som faktisk har rukket å bli langt på natt, blir vi ikke veldig over­rasket om samboer­paret har noe å se frem til også på onsdagen.

Strålende fornøyd med andreplass

En som er nesten like fornøyd som «Dagens Par» i NM, er Tommy Duy Linh Nguyen.

- Tommy, gratu­lerer så mye med andre­plassen i Highrol­leren! Eller kondo­lerer..?

- Nei! Jeg føler det var et veldig tungt finale­bord, og jeg har ikke spilt så mye Holdem som jeg burde ha gjort de siste måne­dene opp til NM. Så jeg er veldig, veldig godt fornøyd. Det er veldig gode spil­lere på finale­bordet her.

- Mads fortalte selv at han har aldri hatt så mange bra kort?

- Han hadde over kort­snittet i dag, ja. Det var queens og kings hele tida. Men jeg unner ham det – han virker som en veldig hyggelig fyr, så all props til ham!

- Men du er Trøn­de­lags-basert, har jeg skjønt?

- Ja hver mandag spiller jeg med Skommo og Welo og disse, så man lærer jo noen triks. Selv om de tar pengene mine, så lærer jeg noe – hehe.

- Og det ble jo en grei pluss i Highrol­leren i dag, i hvert fall?

- Ja, jeg er fornøyd!

Laurent Mander­lier, Tommy Nguyen og Preben Stokkan i boble­spill i #19 Highroller. Espen Uhlen Jørstad skimtes foran til venstre.

Om Mattis Koppang

x

Sjekk også

Sam Trickett

- En av de mest interessante pokerhendene jeg har sett

Tre av verdens beste spil­lere viste sitt høye nivå i samme hånd. Stephen Chid­wick, Bryn Kenney og Sam Trickett var involvert i en fasci­ne­rende hånd under Triton Super High Roller ...