fbpx
Hjem / Nyheter / Fersking vant senior
Norgesmester Senior: Ansgar Østebøvik. Foto: Tomas Stacha / Poker.no

Fersking vant senior

Kona insisterte på å kjøpe champagnen på flyplassen hjemme i Norge – hun var skråsikker på seier før avreise!

Etter et to lange dager og en ganske seig og innbitt batalje headsup – et vaske­ekte vest­lands­derby mellom Hauge­sund og Bergen – var det hauge­sun­deren Ansgar Øste­bøvik som tok hjem tittel, pokal og tøfler i Norges­mes­ter­skapet for Senior.

En strå­lende blid Ansgar Øste­bøvik med pokal, tøfler og patch som beviser at han er Norges beste senior­spiller. Foto: Krists Spruksts /​ Poker​.no

Ansgar Øste­bøvik anser seg selv som en fers­king i poker­gamet, og sier han bare har spilt et par-tre år. Han har tyde­ligvis brukt årene godt, for i head­supen mot Norges­mes­teren i Texas Holdem No Limit Turbo fra 2015 (Se alle norges­mes­terne her!), Roger Johan­nessen, var det ingen ting som tydet på noe annet enn at det her var to garvede spil­lere som møttes til dyst.

Det var bare smil, lykke­ønsk­ninger og respekt da de to pratet etterpå. «Mitt head­sup­mønster mot deg, det er utrolig vans­kelig. Og det visste jeg på forhånd. Du var den jeg abso­lutt ikke ville møte til slutt» sa Roger. En Ansgar i lykkerus var tydelig full av respekt for sin motstander: «Det er jo et kompli­ment fra en sånn mann – jeg bare happy jeg nå! Thank you!».

De to hadde gjorde en deal om penge­pre­mien før head­supen startet, og spilte om de siste € 2.000 og om tittelen.

Roger Johan­nessen og Ansgar Øste­bøvik er enige om en deal før head­supen. Foto: Krists Spruksts /​ Poker​.no

 

Ansgar Øste­bøik får seiersk­lemmen fra kona Hilde. Foto: Krists Spruksts /​ Poker​.no

Poker som avkobling fra bryllupsforberedelser

Hilde, kona til Ansgar, hadde fulgt med ring­side og var minst like begeistret som vinneren selv:

- Hvordan er det å være gift med en Norges­mester?

- Det er helt fantas­tisk! Jeg er jo så kry!

- Har det tatt lang tid?

- Hvordan det?

- Han måtte jo vente helt til han kom til senior­klassen?

- Jeg synes det har gått fort jeg; det er ikke så lang tid siden han begynte – det er bare to år siden han …

Ansgar bryter inn: – Jeg har jo bare spilt poker i par-tre år, jeg.

- Dét er jo helt fantas­tisk?! Det virker ikke sånn når vi ser deg spille?

Hilde: – Vi har vært gift i to år, han begynte å spille mens vi hadde bryl­lups­for­be­re­delser.

- Så da måtte han ut?

Hilde: – Han måtte ut av hus for å koble av. Så når det begynner å koke litt hjemme, ja – så han bruker det bevisst, Jeg har sagt nei til ham én gang, og det skjer aldri igjen. Aldri hatt en så sur mann hjemme, haha.

- Hvordan er egentlig poker­mil­jøet i Hauge­sund?

Ansgar: – Det er et fantas­tisk miljø. Det er en fire-fem klubber. Rolig men kjekt miljø.

Vi blir stadig avbrutt av en mengde gratu­lanter som kommer strøm­mende bort. Det er klemmer, smil og veldig mye glede, og Ansgar tar i mot med strå­lende smil. Hilde forteller oss at champagnen ble kjøpt på flyplassen hjemme på vei til Dublin. Ansgar prøvde å si at de kanskje ikke behøvde å kjøpe ekte champagne, at de kunne klare seg meg noe enklere og billi­gere, men Hilde hadde en mage­fø­lelse og insis­terte på en flaske «Gul Enke». Det viste seg jo å slå til så nå skulle det bli tøffel- og champagne­fest på rommet!

Norges­mester Ansgar Øste­bøvik er klar for tøffel- og champagne­fest med fami­lien. Foto: Tomas Stacha /​ Poker​.no

Hauge­sunds Avis har også publi­sert en sak om den ferske Norges­mes­teren (krever abon­ne­ment).

Om Mattis Koppang

x

Sjekk også

Bryn kenney

Bryn Kenney kritiserer Stephen Chidwick

Ameri­ka­neren omtaler britens syn i Triton Million som «sjok­ke­rende». I et intervju i septem­ber­ut­gaven av Card­Player snakker Bryn Kenney blant annet om statusen som tidenes mest­vin­nende poker­spiller og om turne­ringen ...