Tobias Leknes vant sin tredje NM-tittel

Av | 11. april, 2019| Nyheter

8-Game Mixed leverte som alltid et meget sterkt startfelt og et beinhardt finalebord. Til slutt var det Tobias Leknes som sto igjen som den beste – igjen.

Seieren onsdag kveld kom tre år og to dager etter hans første NM-tittel. Også den i 8-Game Mixed. I tillegg vant han sitt andre par med tøfler i fjorårets NM, den gang i Fixed Limit Hold’em. Posisjonen som en av landets desidert skarpeste pokerspillere er dermed nok en gang bekreftet.

Hadde god kontroll

Tobias Leknes forteller til poker.no etter seieren at han var komfortabel på finalebordet. Der startet han i ledelse, og følte selv han hadde god kontroll hele veien. Leknes var aldri i fare for å ryke ut, og da motspillerne forsvant en etter en satt han til slutt igjen mot Rudi André Johnsen, en annen dobbel norgesmester med en tittel fra 8-Game Mixed så sent som i fjor sommer.

– Rudi var vanskelig å spille mot. Veldig aggressiv, og interessert i å spille store potter. Det fungerte heldigvis til min fordel, og jeg klarte å velge gode situasjoner og dra det i land til slutt, forteller Tobias Leknes til Poker.no

HU i 8-Game 2019

Tobias Leknes i duell med Rudi André Johnsen om NM-tittelen i 8-Game Mixed. Foto: Tomas Stacha / Poker.no

Motivert av titlene

Med tre NM-titler er det bare Torstein Iversen som har flere med sine fire. Tobias sier han motiveres av å jakte Iversens rekord, og at det føles deilig å svare på Torsteins tittel fra NM i Norge i fjor sommer med en ny seier her.

– Det føltes litt håpløst da Torstein vant sin fjerde i sommer, men nå er vi tilbake til status quo med bare én tittel som skiller oss.

– Hvordan rangerer du denne seieren opp mot de to NM-titlene du har fra før?

– De er vanskelige å sammenlikne. Da jeg vant den første var jeg ukjent i miljøet, og jeg husker det ble skrevet at jeg “snøt” Jan Olav Sjåvik for hans tredje tittel. Etter den andre seieren i fjor kom alle å gratulerte meg, så ting har forandret seg. Det var deilig å vinne den første. Den ga meg troen på at jeg kunne hevde meg som mixed games-spiller. Man får selvtillit av å vinne ting!

Finalebord 8-game

Finalebordet i 8-Game Mixed 2019. Fra venstre: Mads Åmot, Tobias Leknes, Thomas Olavsrud, Rudi André Johnsen, Ove Jakobsen, Sture Skår Busch. Foto: Krists Spruksts / Poker.no

Fornøyd med andreplass

Rudi André Johnsen måtte innse at drømmen om den tredje NM-tittelen ble satt på vent en stund til. Tobias Leknes ble for sterk til slutt, og var også den spilleren han fryktet mest på finalebordet.

– Jeg følte nesten at jeg ikke hadde sjans mot Tobias. Derfor gikk jeg for å øke variansen i pottene, men det er vanskelig når vi satt så dypt som vi gjorde. Tobias var den eneste jeg egentlig fryktet på finalebordet, og han er en veldig verdig vinner, forteller Rudi André til Poker.no etter duellen.

– Nå reiser vi hjem med mer penger enn da vi kom, så jeg er fornøyd jeg.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund