fbpx
Hjem / Nyheter / Tobias Leknes vant sin tredje NM-tittel
Tobias Leknes
Tobias Leknes kunne slippe jubelen løs sammen med gode venner etter seieren. Foto: Tomas Stacha / Poker.no

Tobias Leknes vant sin tredje NM-tittel

8‑Game Mixed leverte som alltid et meget sterkt start­felt og et bein­hardt finale­bord. Til slutt var det Tobias Leknes som sto igjen som den beste – igjen.

Seieren onsdag kveld kom tre år og to dager etter hans første NM-tittel. Også den i 8‑Game Mixed. I tillegg vant han sitt andre par med tøfler i fjor­årets NM, den gang i Fixed Limit Hold’em. Posi­sjonen som en av landets desi­dert skar­peste poker­spil­lere er dermed nok en gang bekreftet.

Hadde god kontroll

Tobias Leknes forteller til poker​.no etter seieren at han var komfor­tabel på finale­bordet. Der startet han i ledelse, og følte selv han hadde god kontroll hele veien. Leknes var aldri i fare for å ryke ut, og da motspil­lerne forsvant en etter en satt han til slutt igjen mot Rudi André Johnsen, en annen dobbel norges­mester med en tittel fra 8‑Game Mixed så sent som i fjor sommer.

- Rudi var vans­kelig å spille mot. Veldig aggressiv, og inter­es­sert i å spille store potter. Det fungerte heldigvis til min fordel, og jeg klarte å velge gode situa­sjoner og dra det i land til slutt, forteller Tobias Leknes til Poker​.no

HU i 8-Game 2019

Tobias Leknes i duell med Rudi André Johnsen om NM-tittelen i 8‑Game Mixed. Foto: Tomas Stacha /​ Poker​.no

Motivert av titlene

Med tre NM-titler er det bare Torstein Iversen som har flere med sine fire. Tobias sier han moti­veres av å jakte Iver­sens rekord, og at det føles deilig å svare på Torsteins tittel fra NM i Norge i fjor sommer med en ny seier her.

- Det føltes litt håpløst da Torstein vant sin fjerde i sommer, men nå er vi tilbake til status quo med bare én tittel som skiller oss.

- Hvordan rangerer du denne seieren opp mot de to NM-titlene du har fra før?

- De er vans­ke­lige å sammen­likne. Da jeg vant den første var jeg ukjent i miljøet, og jeg husker det ble skrevet at jeg «snøt» Jan Olav Sjåvik for hans tredje tittel. Etter den andre seieren i fjor kom alle å gratu­lerte meg, så ting har forandret seg. Det var deilig å vinne den første. Den ga meg troen på at jeg kunne hevde meg som mixed games-spiller. Man får selv­tillit av å vinne ting!

Finalebord 8-game

Finale­bordet i 8‑Game Mixed 2019. Fra venstre: Mads Åmot, Tobias Leknes, Thomas Olavsrud, Rudi André Johnsen, Ove Jakobsen, Sture Skår Busch. Foto: Krists Spruksts /​ Poker​.no

Fornøyd med andreplass

Rudi André Johnsen måtte innse at drømmen om den tredje NM-tittelen ble satt på vent en stund til. Tobias Leknes ble for sterk til slutt, og var også den spil­leren han fryktet mest på finale­bordet.

- Jeg følte nesten at jeg ikke hadde sjans mot Tobias. Derfor gikk jeg for å øke vari­ansen i pottene, men det er vans­kelig når vi satt så dypt som vi gjorde. Tobias var den eneste jeg egentlig fryktet på finale­bordet, og han er en veldig verdig vinner, forteller Rudi André til Poker​.no etter duellen.

- Nå reiser vi hjem med mer penger enn da vi kom, så jeg er fornøyd jeg.

Om Kjetil Flåten

x

Sjekk også

Sam Trickett

- En av de mest interessante pokerhendene jeg har sett

Tre av verdens beste spil­lere viste sitt høye nivå i samme hånd. Stephen Chid­wick, Bryn Kenney og Sam Trickett var involvert i en fasci­ne­rende hånd under Triton Super High Roller ...