Dealerdronning om bruddet med Morten Harket

Av | 12. april, 2019| NM2019, Nyheter

Tonje er hele Norges Dealerdronning og kjent for de fleste, men at hun i unge år hadde et nært forhold til landets popkonge er bare noe av det vi avslører i vår revolverreportasje. Vi fyrer av våre tilfeldige spørsmål etter en nøye timet og tilrettelagt plan. Og når vi flipper spørsmål til Tonje, får vi svar til å bli befippet av.

– Dette er jo bare tilfeldige spørsmål som vi har planlagt på forhånd – så dette blir helt tilfeldig. Er du klar?

– Hehe – ja.

– Vi starter med navn og alder. Vi spør ikke om vekt.

– Hihihi … alder? Jeg heter Tonje Schjerving og jeg er i overkant av tyve..?

– Er du i 20-30-årsalderen, eller 30-40-årsalderen.

– Sånn 30-40 kanskje?

– Sånn 30-40 runt der omtrent – finfint! Hvordan skriver jeg “Scherving”?

– S-K-J-Æ-R-V-I-K

– Skjærvik? Javel, akkurat … Sivilstatus? Eller: bosted og sivilstatus?

– Jeg bor på Sjøshvcsh ved Tusenfryd, og jeg …

– Du bor hvor?!

– Sjøskogen ved Tusenfryd og jeg er gift.

– Du prater jo fortere enn du dealer. Barn?

– Ja. Jeg har to helt fantastiske gutter.

– Hvor gamle er de?

– De er fire og syv – nei! Herregud hva er det jeg sier? De er fire og elleve år gamle. Hahaha!

– Haha, du er helt sikker?

– Hahaha – ja!

– Yrke?

– Jeg er Norges eneste internasjonale pokerdealer.

– Dét er ganske kult!

– Faktisk, ja, jeg må si det.

– Så du er en sånn globetrotter som farter verden rundt, dealer i Monte Carlo og Las Vegas, og …

– Jeg reiser ikke mye rundt, men jeg er i hvert fall den eneste nordmannen som reiser rundt. Eneste norske kvinne som har dealet EPT, eneste nordmann som har dealet i Dublin, jeg har vært på Bahamas, og – ja.

Tonje Skjærvik har vært verden rundt og dealet pokerturneringer. Foto: Tomas Stacha / Poker.no

Intimt og raskt – helst under tak

– Favorittsport – har du det?

– Jeg synes det er litt gøy å se på ishockey.

– Det er jo ikke feil å synes det er gøy med ishockey?

– Absolutt ikke! Og jeg liker å se på live. Det er fem mot fem, oversiktelig bane, og så er det en rask sport. Og det er hall, og det er tak og det er intimt. Og så er det gøy å se på stup.

– Stup? Ja, det ER jo gøy! Er det da svikt eller tårnstup?

– Jeg synes tårnstup er gøy.

– Damene eller herrene?

– Herrene.

– Har det noe med fysikken til disse gutta å gjøre … ?

– Njaei, de har jo helt greie kropper og sånn – men så er de også 1,20 høye. Men det er morsomt å se på for det er så ekstrem presisjon. Og så blir jeg veldig imponert, for selv tør jeg knapt nok hoppe i vannet selv når jeg holder meg for nesa. Og så her i vinter så jeg speedklatring!

– Speedklatring?!

– Det er helt fantastisk festlig å se på! Det er én mot én og så klatrer de opp en vegg som er kanskje 10-20 meter høy, det var helt rått.

– Favorittartist – hvem er det?

– Jeg hører på veldig mye forskjellig, ikke én spesiell.

Mammaverdier og hvor ble det egentlig av Amelia Earhart?

– Hvis vi ser bort fra at vi er på Poker-NM, og hele den legaliseringsdebatten; hvis du skulle vært statsminister for en dag, eller startet et politisk parti – hva ville ha vært den viktigste saken for deg?

– Å, det var vanskelig. Feltet måtte ha vært innenfor sosiale ytelser – som er et fryktelig stort felt. Hvis man hadde rustet opp skolene, bringer det med seg masse videre for hele samfunnet. Jeg synes vi i Norge burde ha gratis barnehage. Jeg synes barna burde være 7 år og ikke 6 år når de begynner på skolen, sånn at vi ikke stjeler ett år fra barndommen, den er så kort fra før. Jeg synes hele kroppen burde vært inkludert i helsetilbudet, gratis helse og sånne ting. De eldre. Det er vel snakk om kjerneverdier – mammaverdier.

– Mammaverdier – det høres veldig fint ut. Hvis du kunne velge fritt fra hele verdenshistorien, hvilke tre mennesker ville du ha invitert på middag?

– Da ville jeg gjerne ha invitert pappa. For han er borte. Og så Madame Curie – en av de første kvinnene som vant Nobelpriser i naturfagene. Og så tenker jeg nok Amelia Earhart  – for å finne ut av hva som egentlig skjedde, hvor det ble av henne?

– Det var veldig fint. Nå merker jeg at vi ble litt våte i øyekroken begge to …

– Ja.

– Hva skulle dere ha spist?

– Ååh…det er én rett jeg er veldig glad i! Det er duck confit, andeconfit, med pastinakkpuré og portvinssaus.

– Dette var ganske spesifikt?

– Ja, men det er dritgodt!

– Er drikken også bestemt da, eller?

– Det er ikke så nøye, jeg drikker ikke noe særlig alkohol. Ingefærøl til meg, det synes jeg er godt, og så kan de andre få det de vil ha.

– Så hva bestiller du i baren?

– Iskaffe!

Tonje og Morten – hele historien

– Husker du din første sommerjobb, eller deltidsjobb?

– Tror det må ha vært da jeg var vikarlærer på Bjørnegård ungdomsskole.

– Hva med første kyss eller forelskelse?

– Altså … da jeg gikk på barneskolen var jeg helt utrolig forelsket i Morten Harket! Jeg skulle gifte meg med ham når jeg ble stor. Jeg så Ah-a i Drammenshallen og stod ganske langt fremme, og da de sang “Hunting High And Low” så sang Morten Harket til meg – bare meg. Han så ikke på noen andre. Hahaha.

– Hehe, det vare bare deg Morten så, ingen av de andre jentene?

– Haha, ja ikke sant? Hihi. Men så begynte jeg å vanke på Smuget (legendarisk utested med livescene i Oslo, Red.anm.) lenge før jeg var gammel nok – og da møtte jeg ham. Og, jah, da brast den idyllen litt, for å si det sånn.

– Så det ble ikke deg og Morten?

– Nei, det ble Morten og ganske mange andre, haha. Hvem vil vel være der tusener har vært før – hehe.

– Nei, ikke sant – hehe. Apropos det og ingenting: kuleis eller softis?

– Jeg er ikke så glad i is, jeg? Tror helst jeg står over.

– Det er lov, det! Chips eller sjetonger?

– Ååå … Pringles Sourcream and onion. Chips!

– Ja, men sier du chips eller sjetonger ved pokerbordet?

– HAHA! Det var dét du lurte på … hihi. Det kommer an på hvem jeg snakker med: chips på engelsk, og sjetonger på norsk.

– Du har vel ikke så mange NM-øvelser som du skal spille selv – men hvilke skal du deale?

– Jeg deler det jeg blir satt til. Men jeg ber alltid om å få lov til å deale mixed games, 8-game – det synes jeg er veldig gøy. Og så dealet jeg den sideeventen: Bingaloo-en – det er kjempegøy med sånne varianter. Det blir nok de fleste NM-øvelesene, tenker jeg. Om jeg skulle ha spilt selv, så tror jeg nok jeg hadde valgt Dag 1(a) i Main: færrest folk, flest sjetonger og lengst blinder. Selv om det egentlig er litt rart siden jeg ikke eier tålmodighet. Men det måtte jag bare ha lært meg.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund