fbpx
Hjem / NM2019 / Dealerdronning om bruddet med Morten Harket
Dealerdronningen Tonje Skjærvik er jublende glad for å være i Dublin igjen. Foto: Tomas Stacha / Poker.no

Dealerdronning om bruddet med Morten Harket

Tonje er hele Norges Dealer­dron­ning og kjent for de fleste, men at hun i unge år hadde et nært forhold til landets popkonge er bare noe av det vi avslører i vår revolver­re­por­tasje. Vi fyrer av våre tilfel­dige spørsmål etter en nøye timet og tilrette­lagt plan. Og når vi flipper spørsmål til Tonje, får vi svar til å bli befippet av.

- Dette er jo bare tilfel­dige spørsmål som vi har plan­lagt på forhånd – så dette blir helt tilfeldig. Er du klar?

- Hehe – ja.

- Vi starter med navn og alder. Vi spør ikke om vekt.

- Hihihi … alder? Jeg heter Tonje Schjer­ving og jeg er i over­kant av tyve..?

- Er du i 20–30-årsalderen, eller 30–40-årsalderen.

- Sånn 30–40 kanskje?

- Sånn 30–40 runt der omtrent – finfint! Hvordan skriver jeg «Scher­ving»?

- S‑K-J-Æ-R-V-I‑K

- Skjærvik? Javel, akkurat … Sivil­status? Eller: bosted og sivil­status?

- Jeg bor på Sjøshvcsh ved Tusen­fryd, og jeg …

- Du bor hvor?!

- Sjøskogen ved Tusen­fryd og jeg er gift.

- Du prater jo fortere enn du dealer. Barn?

- Ja. Jeg har to helt fantas­tiske gutter.

- Hvor gamle er de?

- De er fire og syv – nei! Herregud hva er det jeg sier? De er fire og elleve år gamle. Hahaha!

- Haha, du er helt sikker?

- Hahaha – ja!

- Yrke?

- Jeg er Norges eneste inter­na­sjo­nale pokerdealer.

- Dét er ganske kult!

- Faktisk, ja, jeg må si det.

- Så du er en sånn globe­trotter som farter verden rundt, dealer i Monte Carlo og Las Vegas, og …

- Jeg reiser ikke mye rundt, men jeg er i hvert fall den eneste nord­mannen som reiser rundt. Eneste norske kvinne som har dealet EPT, eneste nord­mann som har dealet i Dublin, jeg har vært på Bahamas, og – ja.

Tonje Skjærvik har vært verden rundt og dealet poker­tur­ne­ringer. Foto: Tomas Stacha /​ Poker​.no

Intimt og raskt – helst under tak

- Favo­ritt­sport – har du det?

- Jeg synes det er litt gøy å se på ishockey.

- Det er jo ikke feil å synes det er gøy med ishockey?

- Abso­lutt ikke! Og jeg liker å se på live. Det er fem mot fem, over­sik­telig bane, og så er det en rask sport. Og det er hall, og det er tak og det er intimt. Og så er det gøy å se på stup.

- Stup? Ja, det ER jo gøy! Er det da svikt eller tårn­stup?

- Jeg synes tårn­stup er gøy.

- Damene eller herrene?

- Herrene.

- Har det noe med fysikken til disse gutta å gjøre … ?

- Njaei, de har jo helt greie kropper og sånn – men så er de også 1,20 høye. Men det er morsomt å se på for det er så ekstrem presi­sjon. Og så blir jeg veldig impo­nert, for selv tør jeg knapt nok hoppe i vannet selv når jeg holder meg for nesa. Og så her i vinter så jeg speed­klat­ring!

- Speed­klat­ring?!

- Det er helt fantas­tisk festlig å se på! Det er én mot én og så klatrer de opp en vegg som er kanskje 10–20 meter høy, det var helt rått.

- Favo­ritt­ar­tist – hvem er det?

- Jeg hører på veldig mye forskjellig, ikke én spesiell.

Mammaverdier og hvor ble det egentlig av Amelia Earhart?

- Hvis vi ser bort fra at vi er på Poker-NM, og hele den lega­li­se­rings­de­batten; hvis du skulle vært stats­mi­nister for en dag, eller startet et poli­tisk parti – hva ville ha vært den viktigste saken for deg?

- Å, det var vans­kelig. Feltet måtte ha vært innenfor sosiale ytelser – som er et fryk­telig stort felt. Hvis man hadde rustet opp skolene, bringer det med seg masse videre for hele samfunnet. Jeg synes vi i Norge burde ha gratis barne­hage. Jeg synes barna burde være 7 år og ikke 6 år når de begynner på skolen, sånn at vi ikke stjeler ett år fra barn­dommen, den er så kort fra før. Jeg synes hele kroppen burde vært inklu­dert i helse­til­budet, gratis helse og sånne ting. De eldre. Det er vel snakk om kjerne­ver­dier – mammaver­dier.

- Mammaver­dier – det høres veldig fint ut. Hvis du kunne velge fritt fra hele verdens­his­to­rien, hvilke tre mennesker ville du ha invi­tert på middag?

- Da ville jeg gjerne ha invi­tert pappa. For han er borte. Og så Madame Curie – en av de første kvin­nene som vant Nobel­priser i natur­fa­gene. Og så tenker jeg nok Amelia Earhart  – for å finne ut av hva som egentlig skjedde, hvor det ble av henne?

- Det var veldig fint. Nå merker jeg at vi ble litt våte i øyekroken begge to …

- Ja.

- Hva skulle dere ha spist?

- Ååh…det er én rett jeg er veldig glad i! Det er duck confit, ande­confit, med pasti­nakk­puré og port­vins­saus.

- Dette var ganske spesi­fikt?

- Ja, men det er drit­godt!

- Er drikken også bestemt da, eller?

- Det er ikke så nøye, jeg drikker ikke noe særlig alkohol. Inge­færøl til meg, det synes jeg er godt, og så kan de andre få det de vil ha.

- Så hva bestiller du i baren?

- Iskaffe!

Tonje og Morten – hele historien

- Husker du din første sommer­jobb, eller deltids­jobb?

- Tror det må ha vært da jeg var vikar­lærer på Bjørne­gård ungdoms­skole.

- Hva med første kyss eller forels­kelse?

- Altså … da jeg gikk på barne­skolen var jeg helt utrolig forelsket i Morten Harket! Jeg skulle gifte meg med ham når jeg ble stor. Jeg så Ah‑a i Dram­mens­hallen og stod ganske langt fremme, og da de sang «Hunting High And Low» så sang Morten Harket til meg – bare meg. Han så ikke på noen andre. Hahaha.

- Hehe, det vare bare deg Morten så, ingen av de andre jentene?

- Haha, ja ikke sant? Hihi. Men så begynte jeg å vanke på Smuget (legen­da­risk utested med live­scene i Oslo, Red.anm.) lenge før jeg var gammel nok – og da møtte jeg ham. Og, jah, da brast den idyllen litt, for å si det sånn.

- Så det ble ikke deg og Morten?

- Nei, det ble Morten og ganske mange andre, haha. Hvem vil vel være der tusener har vært før – hehe.

- Nei, ikke sant – hehe. Apropos det og ingen­ting: kuleis eller softis?

- Jeg er ikke så glad i is, jeg? Tror helst jeg står over.

- Det er lov, det! Chips eller sjetonger?

- Ååå … Pringles Sourcream and onion. Chips!

- Ja, men sier du chips eller sjetonger ved poker­bordet?

- HAHA! Det var dét du lurte på … hihi. Det kommer an på hvem jeg snakker med: chips på engelsk, og sjetonger på norsk.

- Du har vel ikke så mange NM-øvelser som du skal spille selv – men hvilke skal du deale?

- Jeg deler det jeg blir satt til. Men jeg ber alltid om å få lov til å deale mixed games, 8‑game – det synes jeg er veldig gøy. Og så dealet jeg den side­eventen: Bingaloo-en – det er kjempegøy med sånne vari­anter. Det blir nok de fleste NM-øvele­sene, tenker jeg. Om jeg skulle ha spilt selv, så tror jeg nok jeg hadde valgt Dag 1(a) i Main: færrest folk, flest sjetonger og lengst blinder. Selv om det egentlig er litt rart siden jeg ikke eier tålmo­dighet. Men det måtte jag bare ha lært meg.

Om Mattis Koppang

x

Sjekk også

Rangering: De beste Fixed Limit-spillerne i NM-historien

De beste Fixed Limit-spil­lerne i NM-histo­rien er en samling spil­lere som har levert år ut og år inn. Hvert år er det nye spil­lere som står frem i poker-NM og ...