fbpx
Hjem / Nyheter / - Denne NM-tittelen har jeg ventet på i 15 år
Christian Lund Risøe er norgesmester i heads-up 2019. Foto: Krists Spruksts / Poker.no

- Denne NM-tittelen har jeg ventet på i 15 år

Chris­tian Risøe er norges­mester i Heads-up No Limit Hold ‘em.

110 spil­lere stilte til start i den mest nåde­løse NM-øvelsen av alle: Heads-up. Mann mot mann. Mann mot kvinne. Kvinne mot kvinne. Kvinne mot mann.

Som i en god western­film møttes de to siste til duell klokken 12:00 lørdag. Knut Nystedt mot Chris­tian Lund Risøe.

En drøy time senere var duellen over og Risøe satt igjen med alle sjeton­gene. Dermed er det Chris­tian Lund Risøe som kan kalle seg norges­mester i Heads-up No Limit Hold ‘em 2019.

- Denne NM-tittelen har jeg ventet på i 15 år! Jeg har spilt poker sammen med Frode Fagerli siden den spede start i 2002. Jeg har spilt nesten alle NM – jeg har bare hoppet over tre, forteller Risøe til Poker​.no.

Han har en tredje­plass i Fixed Limit for to år siden som beste resultat før lørda­gens triumf. Risøe var på ingen måte sikker på at det skulle bli seier her heller, selv om han slo ut en impo­ne­rende rekke med svært gode poker­spil­lere på veien til finalen.

I støv­skyen bak ham ligger navn som Robert Kaggerud, Roar Aspås, Trygve Leite og Lasse Aastad Kjøs.

- Det her var den kampen jeg hadde mest motstand i, abso­lutt. Jeg var litt ned i en annen kamp også, men den snudde fortere. Knut føltes bedre enn meg, faktisk. Jeg må innrømme det. Jeg vekslet litt om på stra­te­gien da jeg skjønte at han kanskje var et hakk bedre enn det jeg var og begynte å raise litt mer enn det som er normalt, forklarer Risøe.

Den mest avgjø­rende hånda kom da Risøe fikk utdelt essepar og Knut Nystedt ble servert AJ.

- Da fikk jeg tatt knekken på det ene livet han hadde. Den hånda var veldig avgjø­rende.

- Hva betyr denne tittelen for deg?

- Den betyr mer enn pengene, konstateer Risøe.

- Hvordan skal triumfen feires?

- Det blir en stille film på rommet, tror jeg. Jeg drikker ikke, så det blir ikke drik­king, iall­fall. Kanskje en god middag.

Om Roy Kvatningen

x

Sjekk også

Tror Main-fredagen blir utsolgt under poker-NM

NM-arrangør Thomas Udness forteller om godt salg to uker før norges­mes­ter­skapet i Stokke. Det arran­geres som kjent to norges­mes­ter­skap i poker. Ett uten­lands, som fore­gikk i Dublin i april, og ...