– Denne NM-tittelen har jeg ventet på i 15 år

Av | 13. april, 2019| Nyheter

Christian Risøe er norgesmester i Heads-up No Limit Hold ‘em.

110 spillere stilte til start i den mest nådeløse NM-øvelsen av alle: Heads-up. Mann mot mann. Mann mot kvinne. Kvinne mot kvinne. Kvinne mot mann.

Som i en god westernfilm møttes de to siste til duell klokken 12:00 lørdag. Knut Nystedt mot Christian Lund Risøe.

En drøy time senere var duellen over og Risøe satt igjen med alle sjetongene. Dermed er det Christian Lund Risøe som kan kalle seg norgesmester i Heads-up No Limit Hold ‘em 2019.

– Denne NM-tittelen har jeg ventet på i 15 år! Jeg har spilt poker sammen med Frode Fagerli siden den spede start i 2002. Jeg har spilt nesten alle NM – jeg har bare hoppet over tre, forteller Risøe til Poker.no.

Han har en tredjeplass i Fixed Limit for to år siden som beste resultat før lørdagens triumf. Risøe var på ingen måte sikker på at det skulle bli seier her heller, selv om han slo ut en imponerende rekke med svært gode pokerspillere på veien til finalen.

I støvskyen bak ham ligger navn som Robert Kaggerud, Roar Aspås, Trygve Leite og Lasse Aastad Kjøs.

– Det her var den kampen jeg hadde mest motstand i, absolutt. Jeg var litt ned i en annen kamp også, men den snudde fortere. Knut føltes bedre enn meg, faktisk. Jeg må innrømme det. Jeg vekslet litt om på strategien da jeg skjønte at han kanskje var et hakk bedre enn det jeg var og begynte å raise litt mer enn det som er normalt, forklarer Risøe.

Den mest avgjørende hånda kom da Risøe fikk utdelt essepar og Knut Nystedt ble servert AJ.

– Da fikk jeg tatt knekken på det ene livet han hadde. Den hånda var veldig avgjørende.

– Hva betyr denne tittelen for deg?

– Den betyr mer enn pengene, konstateer Risøe.

– Hvordan skal triumfen feires?

– Det blir en stille film på rommet, tror jeg. Jeg drikker ikke, så det blir ikke drikking, iallfall. Kanskje en god middag.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund