fbpx
Hjem / Nyheter / Dette skjedde fredag
dealere
To av de mange hyggelige dealerne under NM. Foto: Tomas Stacha / Poker.no

Dette skjedde fredag

Main Event med brutal boble, heads-up semi­fi­naler, Thor Hansen Memo­rial og mer. Fredag ble en innholdsrik dag!

Det første som skjedde på dagen var som vanlig heads-up turne­ringen. Semi­fi­na­lene ble spilt, og det ble tidlig klart at våre to fina­lister var Chris­tian Risøe og Knut Nystedt. De slo henholdsvis Lasse Aastad Kjøs og Tom Atle Storebø i sine semi­fi­naler.

Brutal boble i Main Event

Dagen startet med 445 spil­lere, og disse skulle spille seg ned til penge­pre­miene og et godt stykke videre. Mange røk ut av turne­ringen, men få gjorde det på mer spek­ta­ku­lært vis enn boble­gutten. Han var all in i en meget fordel­aktig situa­sjon med KK mot tier­paret til Niclas Tangen Klein. Floppen kom med både en konge og en tier, noe som gjorde konge­paret til enda større favo­ritt til å vinne. På river­kortet kom imid­lertid den siste tieren i kort­stokken, som ga Klein fire like!

boble

Den uhel­dige spil­leren noen få tideler før han ser det skjebne­svangre river­kortet. Foto: Tomas Stacha /​ Poker​.no

Med boblen unna­gjort ble det natur­ligvis god stem­ning i resten av feltet som alle var sikret premier. De 143 beste var nå sikret €1395 med gode mulig­heter for mer. Spillet fort­satte en god stund til, og da dagen var det bare 85 spil­lere igjen. Disse puttet sjeton­gene sine i poser, og gikk til sengs vel vitende om at de hadde sikret seg en utbe­ta­ling på minst €2130, i tillegg til en god mulighet til å spille seg til finale­bordet lørdag.

Premie­over­sikten til Main Event finner du her.

Noen sov helt sikkert bedre enn andre med en topp 10-plassering før lørdagens spill:

 1. Chris­tian Hauger – 1 190 000
 2. Even Mikkelsen – 1 117 000
 3. Tom Fredrik Rørnes – 1 091 000
 4. Espen Smør­holm Sandvik – 1 070 000
 5. Thomas Syversen – 1 069 000
 6. Trond Bjella – 979 000
 7. Rolf Woods – 870 000
 8. Ruben André Waage – 850 000
 9. Jan Magnus Brevik – 731 000
 10. Ståle Eggen – 730 000

I tillegg til Ståle Eggen som vant denne turne­ringen i 2016 er det flere sterke navn på listen, som Preben Stokkan, Robert Kaggerud og Jan Olav Sjåvik.

Chipcounts på alle spil­lere, samt resul­tater fra alle turne­ringer, finner du i Poker​.no sin app. Den er tilgjen­gelig både for Android og iOS-enheter. Her ser du også hvilke spil­lere som har røket ut. Alle turne­ringer oppda­teres i hver pause.

Du kan laste ned poker.no-appen fra Apple Store her: https://​itunes​.apple​.com/​n​o​/​a​p​p​/​p​o​k​e​r​-​n​o​/​i​d​1​4​4​6​7​2​7​8​7​6​?​mt=8 og fra Google Play her: https://​play​.google​.com/​s​t​o​r​e​/​a​p​p​s​/​d​e​t​a​i​l​s​?​i​d​=​c​o​m​.​p​o​k​e​r.no

Thor Hansen Memorial

406 spil­lere stilte til start i Thor Hansens minne­tur­ne­ring fredag. Dette førte til et bidrag på nesten 50 000 kroner til onko­lo­gisk poli­kli­nikk ved Ullevål sykehus i Oslo, samt nesten 100 000 kroner til Thors enke Marcella. Filmen Smile som handler om Thor Hansen ble også vist på City­west fredag.

Turne­ringen spilles ferdig lørdag, og disse ligger best an før finale­dagen:

 1. Ruslans Nagornijs – 770 000
 2. Lars Juli­ussen – 667 000
 3. Andreas Slun­gård Rush­feldt – 657 000
 4. Morten Hermo – 557 000
 5. Ove Lerbrekk – 545 000

Les mer: Poker-Norge stilte opp for kreft­saken

Om Kjetil Flåten

x

Sjekk også

Rangering: De beste Fixed Limit-spillerne i NM-historien

De beste Fixed Limit-spil­lerne i NM-histo­rien er en samling spil­lere som har levert år ut og år inn. Hvert år er det nye spil­lere som står frem i poker-NM og ...