Bare nesten for Preben Stokkan – men for en rå uke han har bak seg!

Av | 14. april, 2019| NM2019, Nyheter

Han er kjent som Norges beste turneringsspiller. Selv om han ble slått på målstreken i Main Event, har han bevist at omdømmet er høyst fortjent.

Preben Stokkan kom til den siste dagen av Main Event i poker-NM 2019 som sjetongleder på finalebordet. Han var derfor den soleklare favoritten – ettersom han allerede før denne helgen var anerkjent som den beste turneringsspilleren i verden som har norsk pass.

I løpet av noen actiontunge timer der den ene spilleren etter den andre forsvant ut i et uvanlig høyt tempo, ble også Stokkan dratt med i dragsuget.

30-åringen fra Harstad ble slått ut på fjerdeplass.

– Jeg skulle ønske at jeg «runna» bedre mot slutten. Jeg hadde litt uflaks der, i et par potter. Men det er høye blinds, så det skal ikke så mye til at man mister mye chips og ryker ut.

– Hvordan var den avgjørende hånda?

– Det var en limpepott og jeg limpa fra small blind med Q-3 off. Big blind checket tilbake. Jeg floppet toppar. Jeg checker, han byr. Så kommer ess på turn. Jeg checker og han byr, en konge på river. Så kommer det en konge på river. Jeg checker. Så går han all-in og så syner jeg med dama, men han har en bedre dame enn meg.

– Er det noe du skulle ønske du gjorde annerledes på finalebordet i dag?

– Ikke i det hele tatt, faktisk. Jeg tror at jeg spilte alle hendene mine bra i dag. Jeg er faktisk veldig fornøyd.

– Vi ser av spillet ditt at du heller unngår enn oppsøker all-in-situasjoner. Er det riktig å si?

– Jeg har egentlig spilt sånn i hele denne turneringen. Jeg har ikke tatt så veldig store sjanser preflopp, i alle fall. Jeg prøver å spille små potter preflopp og spille veldig aggressivt postflopp. Det har vært min strategi i hele turneringen, forteller Stokkan til Poker.no.

Finalebordet i Main Event 2019. Foto: Tomas Stacha / Poker.no

Selv om han ikke klarte å ta sin andre NM-tittel – Stokkan vant NM på Gardermoen i 2016 – beviste han at omdømmet som turneringsekspert er velfortjent.

Stokkan kom senere enn planlagt til Dublin fordi avreisen ble forsinket av at han vant en stjernespekket nett-turnering med $5200 i innkjøp på Partypoker, og dro inn 1,3 millioner kroner der. Da han kom til Dublin, gikk han rett inn i €2000 Highroller-turneringen og fikk med seg en tredjeplass og ytterligere prispenger der.

Søndag fulgte han altså opp med fjerdeplass blant 1168 spillere i Main Event, og vant 334.000 kroner til.

– Du har vel innfridd forventningene, tross alt?

– Ja, jeg har hatt en helt utrolig uke. Jeg har ikke noe å klage på, sånn sett. Jeg har hatt masse flyt også. Man må ha det for å komme så langt i store turneringer.

Ruben André Waage ble den første på finalebordet som måtte si takk for seg. Hans åttendeplass er verdt 11.480 euro. Trond Bjella ble nummer sju og fikk med seg 13.530 euro, mens Erik Holmebakken Nordstrand på sjetteplass kunne hente ut 15.990 euro hos cashieren.

Trond Helseth røk på femteplass. Det ga ham 19.270 euro i prispenger.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund