fbpx
Hjem / NM2019 / Bare nesten for Preben Stokkan – men for en rå uke han har bak seg!
Preben Stokkan. Foto: Tomas Stacha / Poker.no.

Bare nesten for Preben Stokkan – men for en rå uke han har bak seg!

Han er kjent som Norges beste turne­rings­spiller. Selv om han ble slått på målstreken i Main Event, har han bevist at omdømmet er høyst fortjent.

Preben Stokkan kom til den siste dagen av Main Event i poker-NM 2019 som sjetong­leder på finale­bordet. Han var derfor den sole­klare favo­ritten – ettersom han alle­rede før denne helgen var aner­kjent som den beste turne­rings­spil­leren i verden som har norsk pass.

I løpet av noen actiont­unge timer der den ene spil­leren etter den andre forsvant ut i et uvanlig høyt tempo, ble også Stokkan dratt med i drag­suget.

30-åringen fra Harstad ble slått ut på fjerde­plass.

- Jeg skulle ønske at jeg «runna» bedre mot slutten. Jeg hadde litt uflaks der, i et par potter. Men det er høye blinds, så det skal ikke så mye til at man mister mye chips og ryker ut.

- Hvordan var den avgjø­rende hånda?

- Det var en limpe­pott og jeg limpa fra small blind med Q‑3 off. Big blind checket tilbake. Jeg floppet toppar. Jeg checker, han byr. Så kommer ess på turn. Jeg checker og han byr, en konge på river. Så kommer det en konge på river. Jeg checker. Så går han all-in og så syner jeg med dama, men han har en bedre dame enn meg.

- Er det noe du skulle ønske du gjorde anner­ledes på finale­bordet i dag?

- Ikke i det hele tatt, faktisk. Jeg tror at jeg spilte alle hendene mine bra i dag. Jeg er faktisk veldig fornøyd.

- Vi ser av spillet ditt at du heller unngår enn oppsøker all-in-situa­sjoner. Er det riktig å si?

- Jeg har egentlig spilt sånn i hele denne turne­ringen. Jeg har ikke tatt så veldig store sjanser preflopp, i alle fall. Jeg prøver å spille små potter preflopp og spille veldig aggres­sivt post­flopp. Det har vært min stra­tegi i hele turne­ringen, forteller Stokkan til Poker​.no.

Finale­bordet i Main Event 2019. Foto: Tomas Stacha /​ Poker​.no

Selv om han ikke klarte å ta sin andre NM-tittel – Stokkan vant NM på Garder­moen i 2016 – beviste han at omdømmet som turne­rings­eks­pert er velfor­tjent.

Stokkan kom senere enn plan­lagt til Dublin fordi avreisen ble forsinket av at han vant en stjerne­spekket nett-turne­ring med $5200 i innkjøp på Party­poker, og dro inn 1,3 millioner kroner der. Da han kom til Dublin, gikk han rett inn i €2000 Highroller-turne­ringen og fikk med seg en tredje­plass og ytter­li­gere pris­penger der.

Søndag fulgte han altså opp med fjerde­plass blant 1168 spil­lere i Main Event, og vant 334.000 kroner til.

- Du har vel innfridd forvent­nin­gene, tross alt?

- Ja, jeg har hatt en helt utrolig uke. Jeg har ikke noe å klage på, sånn sett. Jeg har hatt masse flyt også. Man må ha det for å komme så langt i store turne­ringer.

Ruben André Waage ble den første på finale­bordet som måtte si takk for seg. Hans åttende­plass er verdt 11.480 euro. Trond Bjella ble nummer sju og fikk med seg 13.530 euro, mens Erik Holme­bakken Nord­strand på sjette­plass kunne hente ut 15.990 euro hos cash­ieren.

Trond Helseth røk på femte­plass. Det ga ham 19.270 euro i pris­penger.

Om Roy Kvatningen

x

Sjekk også

Bryn kenney

Bryn Kenney kritiserer Stephen Chidwick

Ameri­ka­neren omtaler britens syn i Triton Million som «sjok­ke­rende». I et intervju i septem­ber­ut­gaven av Card­Player snakker Bryn Kenney blant annet om statusen som tidenes mest­vin­nende poker­spiller og om turne­ringen ...