Her blir Norges nye pokermester hyllet

Av | 14. april, 2019| NM2019, Nyheter

Thomas Syversen (28) fra Moelv tok knekken på Preben Stokkan og resten av utfordrerne i Main Event 2019.

– Nå har jeg det veldig godt, sier Thomas Syversen til Poker.no.

Vi sitter på finalebordet. Konfettien har lagt seg. Konkurrentene har gått fra bordet. Den siste beslutningen er tatt. Det siste kortet er delt ut. Preben Stokkan er slått ut. Det er bare Thomas Syversen igjen her, pluss journalistene som intervjuer ham.

28-åringen virker like rolig som han gjorde under hele finalebordet, som for øvrig ble unnagjort i rekordraskt tempo. Det tok bare fire og en halv time fra man startet spillet med åtte mann og avsluttet det med Thomas Syversen og et par tøfler.

– Jeg er ekstremt sliten. Det var to andre øvelser som jeg kom til dag to i, så det har vært lite søvn, for å si det mildt, smiler Syversen.

Norgesmester Thomas Syversen. Foto: Tomas Stacha / Poker.no

Han ble nummer fire i Pot Limit Omaha-øvelsen og nummer 20 i 8-game Mixed Limit. Slike resultater oppnår du ikke uten å være en eksepsjonelt dyktig pokerspiller. Hvilket jo Syversen er. Mer kjente navn enn Thomas Syversen hadde ham faktisk som favoritt allerede før årets norgesmesterskap startet.

Nå endte han opp som både norgesmester i Main Event og Årets spiller sammenlagt, med 2696 poeng. Martin Riseng, som vant Fixed Limit-mesterskapet, endte på andreplass sammenlagt med 2393 poeng, mens Afshin Alikhani ble nummer tre med 1688 poeng.

– Det er litt prestisje (å bli Årets spiller), men jeg gikk ikke inn for å bli det da jeg kom til Dublin. Jeg tok det fra øvelse til øvelse, forklarer Syversen.

– Hvilke tanker hadde du i hodet før finalebordet startet?

– Jeg tenkte bare at jeg skal spille så godt som jeg kan og legge maks press. Jeg hadde jo Preben på min høyre side, så jeg slapp å tenke på ham. Hvis han hadde kastet, kunne jeg åpne litt lightere. Da måtte jeg legge litt ekstra press på ham.

Det var Syversen selv som slo ut Preben Stokkan i en spektakulær hånd – iallfall for oss som ligger noen hakk bak eliten i pokerkompetanse. Syversen fikk Stokkan til å syne en all-in med en dårligere damekicker da det var fire spillere igjen.

Thomas Syversen tar ikke av når vi diskuterer denne situasjonen heller, selv om Preben Stokkan både er norgesmester (Gardermoen 2016) og anerkjent som en av verdens beste turneringsspillere.

– Selv om Preben Stokkan ikke hadde hatt en NM-tittel, hadde han fortsatt vært Norges beste turneringsspiller, mener Syversen.

Ikke i dag.

I dag var det Thomas Syversen.

Preben Stokkan intervjues av TV 2 etter at han røk ut på fjerdeplass. Foto: Krists Spruksts / Poker.no

Christian Arstad er spent før en all-in-hånd skal avgjøres. Foto: Krists Spruksts / Poker.no

Heads-up ble det en ujevn duell mot Christian Arstad, fordi Syversen allerede hadde flest sjetonger da han slo ut den andre spilleren på bordet med store stabler foran seg – Espen Wiig (31). Arstad startet dermed som massiv underdog.

Selv om han klarte å doble seg, klarte han aldri å utligne stabelhøyden til Syversen.

– Heads-up-en er veldig vanskelig. Når vi er treveis, klinsjer de to som bigstakker. Da er jeg i ganske vanskelig posisjon mot en heads-up-spesialist, sier Arstad til Poker.no.

– Hva tenker du i den situasjonen når de to store kommer mot hverandre?

– Det er blandet følelse, for jeg vet jo hvilket sprang det er i utbetalingene det er snakk om. Jeg trodde ikke at det kom til å skje, for jeg trodde at de var såpass rutinerte at de kom til å skvise meg ut, forklarer 31-åringen som er fra Bardufoss, men bor i Oslo.

Han ser ikke det minste grad skuffet ut, faktisk, til tross for at det var 560.000 kroner mer i førstepremie enn andrepremie – Syversen får 1,345 millioner for seieren, mens Arstad henter hjem 785.000 norske kroner.

– Jeg er ikke skuffa. Jeg er maks happy! bedyrer Arstad og virker troverdig når han sier det.

På finalebordet er Thomas Syversen ferdig med det siste intervjuet. Fremdeles like rolig. Eller trøtt. Og norgesmester.

Nå gjenstår bare feiringen i Dublin, så kan han sove ut.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund