fbpx
Hjem / NM2019 / Her blir Norges nye pokermester hyllet
Thomas Syversen (i midten), Espen Wiig (til venstre) og Christian Arstad hylles for innsatsen i Main Event. Foto: Tomas Stacha / Poker.no

Her blir Norges nye pokermester hyllet

Thomas Syversen (28) fra Moelv tok knekken på Preben Stokkan og resten av utford­rerne i Main Event 2019.

- Nå har jeg det veldig godt, sier Thomas Syversen til Poker​.no.

Vi sitter på finale­bordet. Konfet­tien har lagt seg. Konkur­ren­tene har gått fra bordet. Den siste beslut­ningen er tatt. Det siste kortet er delt ut. Preben Stokkan er slått ut. Det er bare Thomas Syversen igjen her, pluss jour­na­lis­tene som inter­vjuer ham.

28-åringen virker like rolig som han gjorde under hele finale­bordet, som for øvrig ble unna­gjort i rekord­raskt tempo. Det tok bare fire og en halv time fra man startet spillet med åtte mann og avsluttet det med Thomas Syversen og et par tøfler.

- Jeg er ekstremt sliten. Det var to andre øvelser som jeg kom til dag to i, så det har vært lite søvn, for å si det mildt, smiler Syversen.

Norges­mester Thomas Syversen. Foto: Tomas Stacha /​ Poker​.no

Han ble nummer fire i Pot Limit Omaha-øvelsen og nummer 20 i 8‑game Mixed Limit. Slike resul­tater oppnår du ikke uten å være en eksep­sjo­nelt dyktig poker­spiller. Hvilket jo Syversen er. Mer kjente navn enn Thomas Syversen hadde ham faktisk som favo­ritt alle­rede før årets norges­mes­ter­skap startet.

Nå endte han opp som både norges­mester i Main Event og Årets spiller sammen­lagt, med 2696 poeng. Martin Riseng, som vant Fixed Limit-mester­skapet, endte på andre­plass sammen­lagt med 2393 poeng, mens Afshin Alik­hani ble nummer tre med 1688 poeng.

- Det er litt prestisje (å bli Årets spiller), men jeg gikk ikke inn for å bli det da jeg kom til Dublin. Jeg tok det fra øvelse til øvelse, forklarer Syversen.

- Hvilke tanker hadde du i hodet før finale­bordet startet?

- Jeg tenkte bare at jeg skal spille så godt som jeg kan og legge maks press. Jeg hadde jo Preben på min høyre side, så jeg slapp å tenke på ham. Hvis han hadde kastet, kunne jeg åpne litt ligh­tere. Da måtte jeg legge litt ekstra press på ham.

Det var Syversen selv som slo ut Preben Stokkan i en spek­ta­kulær hånd – iall­fall for oss som ligger noen hakk bak eliten i poker­kom­pe­tanse. Syversen fikk Stokkan til å syne en all-in med en dårli­gere dame­kicker da det var fire spil­lere igjen.

Thomas Syversen tar ikke av når vi disku­terer denne situa­sjonen heller, selv om Preben Stokkan både er norges­mester (Garder­moen 2016) og aner­kjent som en av verdens beste turne­rings­spil­lere.

- Selv om Preben Stokkan ikke hadde hatt en NM-tittel, hadde han fort­satt vært Norges beste turne­rings­spiller, mener Syversen.

Ikke i dag.

I dag var det Thomas Syversen.

Preben Stokkan inter­vjues av TV 2 etter at han røk ut på fjerde­plass. Foto: Krists Spruksts /​ Poker​.no

Chris­tian Arstad er spent før en all-in-hånd skal avgjøres. Foto: Krists Spruksts /​ Poker​.no

Heads-up ble det en ujevn duell mot Chris­tian Arstad, fordi Syversen alle­rede hadde flest sjetonger da han slo ut den andre spil­leren på bordet med store stabler foran seg – Espen Wiig (31). Arstad startet dermed som massiv underdog.

Selv om han klarte å doble seg, klarte han aldri å utligne stabel­høyden til Syversen.

- Heads-up-en er veldig vans­kelig. Når vi er treveis, klin­sjer de to som bigs­takker. Da er jeg i ganske vans­kelig posi­sjon mot en heads-up-spesia­list, sier Arstad til Poker​.no.

- Hva tenker du i den situa­sjonen når de to store kommer mot hver­andre?

- Det er blandet følelse, for jeg vet jo hvilket sprang det er i utbe­ta­lin­gene det er snakk om. Jeg trodde ikke at det kom til å skje, for jeg trodde at de var såpass ruti­nerte at de kom til å skvise meg ut, forklarer 31-åringen som er fra Bardu­foss, men bor i Oslo.

Han ser ikke det minste grad skuffet ut, faktisk, til tross for at det var 560.000 kroner mer i første­premie enn andre­premie – Syversen får 1,345 millioner for seieren, mens Arstad henter hjem 785.000 norske kroner.

- Jeg er ikke skuffa. Jeg er maks happy! bedyrer Arstad og virker troverdig når han sier det.

På finale­bordet er Thomas Syversen ferdig med det siste inter­vjuet. Frem­deles like rolig. Eller trøtt. Og norges­mester.

Nå gjen­står bare feiringen i Dublin, så kan han sove ut.

Om Roy Kvatningen

x

Sjekk også

Bryn kenney

Bryn Kenney kritiserer Stephen Chidwick

Ameri­ka­neren omtaler britens syn i Triton Million som «sjok­ke­rende». I et intervju i septem­ber­ut­gaven av Card­Player snakker Bryn Kenney blant annet om statusen som tidenes mest­vin­nende poker­spiller og om turne­ringen ...