Norgesmester på første forsøk

Av | 14. april, 2019| Nyheter

Andreas Johannessen bestemte seg for å reise til Dublin for første gang. Han tar med seg NM-pokalen hjem igjen.

Faktisk hadde førstereisgutt Andreas Johannessen planlagt å spille NM Virgin-turneringen. Den er forbehold alle som besøker NM i Dublin for aller første gang. Da han oppdaget at det var en NM-øvelse samme dag valgte han å heller spille denne.

– Det er den beste avgjørelsen jeg har tatt i mitt liv!

Det sa den nybakte norgesmesteren om avgjørelsen han tok om å spille Turbo-turneringen. Det er lett å forstå med tanke på at han sitter igjen med en heftig pengepremie, nye tøfler og selvsagt tittelen som norgesmester.

Vurderer å utsette hjemreisen

Planen til Andreas Johannessen var å reise hjem søndag morgen, bare noen få timer etter seieren var sikret. Nå er det mye som tyder på at han blir værende en god stund lenger.

– Jeg har Flex-billett hjem. Og nå kommer jo Irish Open rett rundt hjørnet. Jeg kan ikke gi slipp på det greiene her nå, jeg må bare kjøre på videre. Alle muligheter er åpne.

– Hvordan skal du feire dette?

– Nå blir det cashlag! Vi feirer med mer poker. Cashgame helt til flyet går, om vi reiser hjem da. Med tøflene på!

– Hva tror du familien sier nå som du kommer hjem som norgesmester?

– De blir nok veldig overrasket. De har ikke noe forhold til poker. Jeg tror de tenker som mange andre at poker bare er gambling og tull, selv om de alltid har vært støttende.

Poker i sommerferien

– Det blir ny pokertur til sommeren. Kanskje Las Vegas. Det er muligheter nå. Sommerferien går til en pokerdestinasjon, det er helt sikkert.

Finalebord turbo

Finalebordet i Turbo-turneringen. Foto: Tomas Stacha / Poker.no

Rett før finalebordet ble klart ble profiler som Eirik Bjørklund og Sigurd Eskeland slått ut. Da det bare var tre spillere igjen var det Andreas Johannessen mot de to bergenserne Erik Dalland og Martin Gudvangen. Dalland ble norgesmester i PLO for fire år siden, og Gudvangen har levert imponerende resultater over langt tid både live og online.

No deal!

Så snart Erik Dalland ble slått ut på 3. plass begynte Andreas Johannessen og Martin Gudvangen å diskutere en mulig deal, altså en flatere fordeling av pengepremiene. På dette tidspunktet hadde Johannessen ca dobbelt så mye sjetonger som Gudvangen. Etter en god stund med utregninger og forhandlinger sto Martin Gudvangen fast på at han ville ha mer enn hva utregningen basert på sjetongene viste. Andreas Johannessen avslo, og spillet ble satt i gang igjen med den opprinnelige premiefordelingen.

Gudvangen startet heads-up duellen best, og spiste seg sakte men sikkert innpå helt til de hadde like mange sjetonger. Så smalt det! Alle sjetongene havnet i potten før floppen, men Gudvangens to åttere klarte ikke å slå kongeparet til Andreas Johannessen. Når fintellingen var gjort viste det seg at Gudvangen hadde igjen 145 000, som tilsvarte en lilleblind. Johannessen satt med over 15 millioner og en hånd i et godt grep om pokalen. Det hele ble avgjort i neste hånd, hvor Anders Johannessen traff par med 9-5 mot Gudvangens A-4.

Dermed var Andreas Johannessen norgesmester i poker! Snakk om maksimal uttelling på hans første tur til NM i Dublin!

Her er resultatlisten fra Turbo-NM:

  1. Andreas Johannessen
  2. Martin Gudvangen
  3. Erik Dalland
  4. Espen Swan-Rørvik
  5. Lene Emilie Kathrine Bredli
  6. Nikolai Hovland

 

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund