Vant en sekk med penger

Av | 14. april, 2019| Nyheter

Tre kamerater fra Florø kunne slippe jubelen løs lørdag kveld da det ble klart at de hadde vunnet en sekk full av penger.

Hvert år er det en fast tradisjon under NM i poker at det arrangeres loddsalg. Hele uken kan man kjøpe lodd for €5 per stykk, og alle pengene som samles inn legges i en stor striesekk. Trekningen gjøres lørdag kveld – med en liten twist!

Gratulerer – du vant ingenting!

For det er nemlig en litt merkelig tradisjon med denne trekningen. Den første som trekkes ut vinner nemlig ingen verdens ting! Dette har fått navnet Eirik Rud Iversen Award etter mannen med samme navn som fikk den noe tvilsomme æren av å bli trukket ut først det aller første året dette lotteriet ble arrangert.

Så, når generalprøven er unnagjort, alle har klappet og ledd litt av den uheldige personen som ble trukket ut til å vinne ingenting, så stiger spenningen. Da skal vinneren trekkes. Årets lotterisalg var det beste noen gang, og det ble solgt hele 7284 lodd! Dette gir en samlet innholdsverdi i sekken på €36 420, som tilsvarer 350 000 norske kroner.

Pengesekken.

Dette er pengesekken alle ville vinne. Foto: Tomas Stacha / Poker.no

Samtlige personer i lokalet holder pusten. Dealere, servitører, spillere, venner, nordmenn, irer…de har kjøpt lodd alle sammen. Så skjer det. Nummeret trekkes ut, og det begynner å scrolles nedover listen på storskjermene i lokalet. Noen blir skuffet når de ser navnet sitt dukke opp og passere igjen. Til slutt er man fremme ved navnet på vinneren, og det bryter ut et jubelbrøl fra bakerst i lokalet. Vinneren er funnet!

Tre kamerater delte seieren

Vinnerloddet tilhørte Otto Magnar Grotle. Han finner veien frem til scenen midt i rommet, og blir møtt av en gedigen bamseklem fra en annen som er minst like glad. Snart dukker også en tredjemann opp og kaster seg rundt halsen på de to første. Det viser seg at disse tre har avtalt å slå sammen sine lodd i trekningen, og derfor har vunnet premien sammen. Da de satt å pratet sammen tidligere i uken viste det seg at alle tre hadde kjøpt lodd for €100 hver, og da ble de enige om å legge alle loddene i samme kurv og dele på premien om de skulle ha flaks å vinne. Og det gjorde de!

Gruppeklemmen

Det var mye glede hos de tre vinnerne da det ble klart at de vant pengesekken. Foto: Tomas Stacha / Poker.no

Feirer med pokertur

– Visst faen blir det feiring!

Det var det åpenbare svaret på et kanskje unødvendig spørsmål. Vinnerne var altså Cato Blystad og Pål Hatteberg, sammen med mannen med vinnerloddet, Otto Magnar Grotle. Trekløveret bruker en liten stund på å komme over gledesrusen, naturlig nok. De forteller at de er en del av en guttegjeng fra Florø som har reist til Dublin for å spille NM i poker. Nå blir det mer poker sammen.

– Pengene går til lommepenger til neste NM. Vi investerer de i poker rett og slett. Kanskje vi reiser på en kul turnering sammen.

Muligens går ferden til selveste gamblinghovedstaden Las Vegas i sommer? Og hvorfor ikke? Det mangler i hvert fall ikke på flaksen…

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund