fbpx
Hjem / Nyheter / Vant en sekk med penger
Sekk med penger
De tre kameratene Otto, Cato og Pål kunne slippe jubelen løs etter å ha vunnet en sekk med 350 000 kroner oppi. Foto: Tomas Stacha / Poker.no

Vant en sekk med penger

Tre kame­rater fra Florø kunne slippe jubelen løs lørdag kveld da det ble klart at de hadde vunnet en sekk full av penger.

Hvert år er det en fast tradi­sjon under NM i poker at det arran­geres lodd­salg. Hele uken kan man kjøpe lodd for €5 per stykk, og alle pengene som samles inn legges i en stor strie­sekk. Trek­ningen gjøres lørdag kveld – med en liten twist!

Gratulerer – du vant ingenting!

For det er nemlig en litt merkelig tradi­sjon med denne trek­ningen. Den første som trekkes ut vinner nemlig ingen verdens ting! Dette har fått navnet Eirik Rud Iversen Award etter mannen med samme navn som fikk den noe tvil­somme æren av å bli trukket ut først det aller første året dette lotte­riet ble arran­gert.

Så, når gene­ral­prøven er unna­gjort, alle har klappet og ledd litt av den uhel­dige personen som ble trukket ut til å vinne ingen­ting, så stiger spen­ningen. Da skal vinneren trekkes. Årets lotteri­salg var det beste noen gang, og det ble solgt hele 7284 lodd! Dette gir en samlet innholds­verdi i sekken på €36 420, som tilsvarer 350 000 norske kroner.

Pengesekken.

Dette er penge­sekken alle ville vinne. Foto: Tomas Stacha /​ Poker​.no

Samt­lige personer i lokalet holder pusten. Dealere, servi­tører, spil­lere, venner, nord­menn, irer…de har kjøpt lodd alle sammen. Så skjer det. Nummeret trekkes ut, og det begynner å scrolles nedover listen på stor­skjer­mene i lokalet. Noen blir skuffet når de ser navnet sitt dukke opp og passere igjen. Til slutt er man fremme ved navnet på vinneren, og det bryter ut et jubel­brøl fra bakerst i lokalet. Vinneren er funnet!

Tre kamerater delte seieren

Vinner­loddet tilhørte Otto Magnar Grotle. Han finner veien frem til scenen midt i rommet, og blir møtt av en gedigen bamse­klem fra en annen som er minst like glad. Snart dukker også en tredje­mann opp og kaster seg rundt halsen på de to første. Det viser seg at disse tre har avtalt å slå sammen sine lodd i trek­ningen, og derfor har vunnet premien sammen. Da de satt å pratet sammen tidli­gere i uken viste det seg at alle tre hadde kjøpt lodd for €100 hver, og da ble de enige om å legge alle loddene i samme kurv og dele på premien om de skulle ha flaks å vinne. Og det gjorde de!

Gruppeklemmen

Det var mye glede hos de tre vinnerne da det ble klart at de vant penge­sekken. Foto: Tomas Stacha /​ Poker​.no

Feirer med pokertur

- Visst faen blir det feiring!

Det var det åpen­bare svaret på et kanskje unød­vendig spørsmål. Vinnerne var altså Cato Blystad og Pål Hatte­berg, sammen med mannen med vinner­loddet, Otto Magnar Grotle. Treklø­veret bruker en liten stund på å komme over gledes­rusen, naturlig nok. De forteller at de er en del av en gutte­gjeng fra Florø som har reist til Dublin for å spille NM i poker. Nå blir det mer poker sammen.

- Pengene går til lomme­penger til neste NM. Vi inves­terer de i poker rett og slett. Kanskje vi reiser på en kul turne­ring sammen.

Muli­gens går ferden til selveste gambling­ho­ved­staden Las Vegas i sommer? Og hvorfor ikke? Det mangler i hvert fall ikke på flaksen…

Om Kjetil Flåten

x

Sjekk også

Bryn kenney

Bryn Kenney kritiserer Stephen Chidwick

Ameri­ka­neren omtaler britens syn i Triton Million som «sjok­ke­rende». I et intervju i septem­ber­ut­gaven av Card­Player snakker Bryn Kenney blant annet om statusen som tidenes mest­vin­nende poker­spiller og om turne­ringen ...