fbpx
Hjem / Nyheter / Annette Obrestad med i kommende dokumentarfilm
Annette Obrestad.

Annette Obrestad med i kommende dokumentarfilm

Filmen «Poker Queens» kommer på Amazon Prime i november.

Film­pro­du­senten Sandra Mohr jobber med en doku­men­tar­film om kvin­ne­lige poker­spil­lere, som fore­løpig bærer tittelen «Poker Queens: Glamour, Glitz, Guts, Glory: They’re All In».

Filmen tar utgangs­punkt i at Main Event i World Series of Poker (WSOP) i løpet av sin 50 år lange historie aldri har hatt en kvin­nelig vinner, og at det er dyktige spil­lere som jobber for å forandre dette faktum.

Få kvinner spiller live

«Gjennom inter­vjuer, person­lige videoer fra spil­lerne, drama­ti­se­ring, bilder fra virke­lig­heten og turne­rings­del­ta­gelse fulgt på nært hold, vil «Poker Queens» følge de mest popu­lære spil­lerne i dag, i deres reise til den 50. utgaven av WSOP. Dette er deres historie og deres kamp for den største premien i World Series of Poker», forteller filmens nett­side.

Der listes det også opp hvilke spil­lere filmen skal ta for seg. Listen er lang og spen­nende, og inne­holder Norges poker­dron­ning Annette Obre­stad, legen­da­riske Alice Ivers (kjent som «Poker Alice»), Kristen Kick­nell, Jennifer Harman, Jennifer Tilly og mange andre.

«Denne norske poker­spil­leren er den yngste noen­sinne som har vunnet et WSOP-bracelet, noe hun gjorde i 2007 under WSOP Europa, dagen før hun fylte 19 år. Hun begynte å spille på nettet 15 år gammel. I 2007 skal hun ha vunnet en 180-spil­lers turne­ring uten å se på kortene sine, noe hun gjorde for å studere betyd­ningen av posi­sjon og iakt­ta­gelse av andre spil­lere», skriver nett­siden om Obre­stad.

Under Main Event i WSOP i fjor utgjorde kvinner bare 3,4 prosent av spil­lerne. Den eneste kvin­ne­lige spil­leren som har nådd finale­bordet i verdens største turne­ring, er Barbara Enright, som gjorde det i 1995.

Optimistisk

Film­skaper Sandra Mohr mener at det bare er et spørsmål om tid før kvin­ne­lige spil­lere markerer seg i større grad i World Series of Poker, og hevder i et intervju med Poker­News at andelen kvinner i nett­poker har økt til rundt 30 prosent.

- Jeg lover at kvinner kommer til å herje i år, og at flere kvinner kommer til å begynne med dette, sier Mohr.

De kvin­ne­lige spil­lerne som deltar i film­do­ku­men­taren, vil under World Series of Poker i Las Vegas få tilgang til en svær suite på Rio, hvor de kan slappe av, spise, drikke og samtale med hver­andre, samt spille inn inter­vjuer.

Filmen lanseres på Amazon Prime i november, hvis alt går etter planen.

Om PokerNM

x

Sjekk også

Rangering: De beste Fixed Limit-spillerne i NM-historien

De beste Fixed Limit-spil­lerne i NM-histo­rien er en samling spil­lere som har levert år ut og år inn. Hvert år er det nye spil­lere som står frem i poker-NM og ...