Annette Obrestad med i kommende dokumentarfilm

Av | 17. juni, 2019| Nyheter

Filmen «Poker Queens» kommer på Amazon Prime i november.

Filmprodusenten Sandra Mohr jobber med en dokumentarfilm om kvinnelige pokerspillere, som foreløpig bærer tittelen «Poker Queens: Glamour, Glitz, Guts, Glory: They’re All In».

Filmen tar utgangspunkt i at Main Event i World Series of Poker (WSOP) i løpet av sin 50 år lange historie aldri har hatt en kvinnelig vinner, og at det er dyktige spillere som jobber for å forandre dette faktum.

Få kvinner spiller live

«Gjennom intervjuer, personlige videoer fra spillerne, dramatisering, bilder fra virkeligheten og turneringsdeltagelse fulgt på nært hold, vil «Poker Queens» følge de mest populære spillerne i dag, i deres reise til den 50. utgaven av WSOP. Dette er deres historie og deres kamp for den største premien i World Series of Poker», forteller filmens nettside.

Der listes det også opp hvilke spillere filmen skal ta for seg. Listen er lang og spennende, og inneholder Norges pokerdronning Annette Obrestad, legendariske Alice Ivers (kjent som «Poker Alice»), Kristen Kicknell, Jennifer Harman, Jennifer Tilly og mange andre.

«Denne norske pokerspilleren er den yngste noensinne som har vunnet et WSOP-bracelet, noe hun gjorde i 2007 under WSOP Europa, dagen før hun fylte 19 år. Hun begynte å spille på nettet 15 år gammel. I 2007 skal hun ha vunnet en 180-spillers turnering uten å se på kortene sine, noe hun gjorde for å studere betydningen av posisjon og iakttagelse av andre spillere», skriver nettsiden om Obrestad.

Under Main Event i WSOP i fjor utgjorde kvinner bare 3,4 prosent av spillerne. Den eneste kvinnelige spilleren som har nådd finalebordet i verdens største turnering, er Barbara Enright, som gjorde det i 1995.

Optimistisk

Filmskaper Sandra Mohr mener at det bare er et spørsmål om tid før kvinnelige spillere markerer seg i større grad i World Series of Poker, og hevder i et intervju med PokerNews at andelen kvinner i nettpoker har økt til rundt 30 prosent.

– Jeg lover at kvinner kommer til å herje i år, og at flere kvinner kommer til å begynne med dette, sier Mohr.

De kvinnelige spillerne som deltar i filmdokumentaren, vil under World Series of Poker i Las Vegas få tilgang til en svær suite på Rio, hvor de kan slappe av, spise, drikke og samtale med hverandre, samt spille inn intervjuer.

Filmen lanseres på Amazon Prime i november, hvis alt går etter planen.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund