fbpx
Hjem / Nyheter / Daniel Negreanu innfridde løftet om minst 15 WSOP-casher
Daniel Negreanu. Foto: World Poker Tour

Daniel Negreanu innfridde løftet om minst 15 WSOP-casher

Kana­dieren var villig til å vedde 43 millioner på at han skulle klare å komme i pengene i minst 15 turne­ringer i årets World Series of Poker.

Daniel Negreanu gikk inn i årets World Series of Poker (WSOP) med ambi­sjon om å vinne Årets spiller-rankingen, i så fall for tredje gang i karrieren. Han bestemte seg derfor for at han skulle spille så mange turne­ringer som mulig.

Normalt holder han seg til de største turne­rin­gene, men denne gang stilte han opp i øvelser som kostet alt fra 5–600 dollar til 100.000 dollar.

Årsaken er at de små turne­rin­gene tiltrekker seg enormt mange spil­lere og derfor gir rikelig med poeng i Årets spiller-konkur­ransen.

Vi finner et eksempel på dette ved å se på Negreanus egne presta­sjoner i sommerens World Series:

Negreanu fikk 57,9 poeng for å bli nummer 485 i event nummer ni, en $600 No Limit Hold ‘em Deeps­tack, mens han fikk 54,7 poeng for å bli nummer 106 i event 31, en No Limit Hold ‘em-turne­ring som kostet $3000 å spille.

Jo flere øvelser han orket å spille, jo større sjanse vil han ha til å bli Årets spiller. Kanskje for å moti­vere seg selv ekstra sterkt, gikk han ut med en vedde­måls­ut­ford­ring før WSOP startet:

- Hvis noen vil vedde fem millioner dollar (43 millioner norske kroner, red.anm.) på at jeg ikke klarer 15 casher i årets World Series, gi beskjed. Hvis noen vil gjøre det, så tar jeg det vedde­målet, sa Negreanu i en episode av DAT Poker Podcast før World Series startet.

Ingen var dumme nok til å ta vedde­målet.

Negreanu holdt moti­va­sjonen oppe og spilte faktisk så mange turne­ringer han klarte. Resul­tatet var penge­premie i hele 17 turne­ringer. Han kom også forsme­delig nær sin sjuende VM-tittel, med andre­plass i både event 41 (Seven Card Stud) og event 83 ($100.000 Highroller).

Totalt spilte Negreanu inn 1,8 millioner dollar, eller 16 millioner norske kroner, etter at innkjøps­prisen er trukket fra i de turne­rin­gene han cashet. Vi kan vel anslå at over­skuddet hans i årets World Series of Poker ligger rundt 15 millioner norske kroner etter at innkjøps­prisen i resten av turne­rin­gene hans også er trukket fra.

Selv om «bracelet» nummer sju ikke ble en realitet, må det kunne kalles en god sommer for Daniel Negreanu.

Han ligger på tredje­plass i Årets spiller-rankingen med 3166,24 poeng, 252 poeng bak ledende Robert Camp­bell og 114 bak Shaun Deeb på andre­plass. Kåringen full­føres ikke før de ti even­tene i World Series of Poker Europe er ferdig­spilt i november.

P.S. Daniel Negreanus 15 casher i årets WSOP er ikke flest. Chris Ferguson klarte 19, mens Steven Wolansky, Jake Schwartz og Marcelo Giordano Mendes landet på 18.

Om PokerNM

x

Sjekk også

Tror Main-fredagen blir utsolgt under poker-NM

NM-arrangør Thomas Udness forteller om godt salg to uker før norges­mes­ter­skapet i Stokke. Det arran­geres som kjent to norges­mes­ter­skap i poker. Ett uten­lands, som fore­gikk i Dublin i april, og ...