Daniel Negreanu innfridde løftet om minst 15 WSOP-casher

Av | 18. juli, 2019| Nyheter

Kanadieren var villig til å vedde 43 millioner på at han skulle klare å komme i pengene i minst 15 turneringer i årets World Series of Poker.

Daniel Negreanu gikk inn i årets World Series of Poker (WSOP) med ambisjon om å vinne Årets spiller-rankingen, i så fall for tredje gang i karrieren. Han bestemte seg derfor for at han skulle spille så mange turneringer som mulig.

Normalt holder han seg til de største turneringene, men denne gang stilte han opp i øvelser som kostet alt fra 5-600 dollar til 100.000 dollar.

Årsaken er at de små turneringene tiltrekker seg enormt mange spillere og derfor gir rikelig med poeng i Årets spiller-konkurransen.

Vi finner et eksempel på dette ved å se på Negreanus egne prestasjoner i sommerens World Series:

Negreanu fikk 57,9 poeng for å bli nummer 485 i event nummer ni, en $600 No Limit Hold ‘em Deepstack, mens han fikk 54,7 poeng for å bli nummer 106 i event 31, en No Limit Hold ‘em-turnering som kostet $3000 å spille.

Jo flere øvelser han orket å spille, jo større sjanse vil han ha til å bli Årets spiller. Kanskje for å motivere seg selv ekstra sterkt, gikk han ut med en veddemålsutfordring før WSOP startet:

– Hvis noen vil vedde fem millioner dollar (43 millioner norske kroner, red.anm.) på at jeg ikke klarer 15 casher i årets World Series, gi beskjed. Hvis noen vil gjøre det, så tar jeg det veddemålet, sa Negreanu i en episode av DAT Poker Podcast før World Series startet.

Ingen var dumme nok til å ta veddemålet.

Negreanu holdt motivasjonen oppe og spilte faktisk så mange turneringer han klarte. Resultatet var pengepremie i hele 17 turneringer. Han kom også forsmedelig nær sin sjuende VM-tittel, med andreplass i både event 41 (Seven Card Stud) og event 83 ($100.000 Highroller).

Totalt spilte Negreanu inn 1,8 millioner dollar, eller 16 millioner norske kroner, etter at innkjøpsprisen er trukket fra i de turneringene han cashet. Vi kan vel anslå at overskuddet hans i årets World Series of Poker ligger rundt 15 millioner norske kroner etter at innkjøpsprisen i resten av turneringene hans også er trukket fra.

Selv om «bracelet» nummer sju ikke ble en realitet, må det kunne kalles en god sommer for Daniel Negreanu.

Han ligger på tredjeplass i Årets spiller-rankingen med 3166,24 poeng, 252 poeng bak ledende Robert Campbell og 114 bak Shaun Deeb på andreplass. Kåringen fullføres ikke før de ti eventene i World Series of Poker Europe er ferdigspilt i november.

P.S. Daniel Negreanus 15 casher i årets WSOP er ikke flest. Chris Ferguson klarte 19, mens Steven Wolansky, Jake Schwartz og Marcelo Giordano Mendes landet på 18.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund