fbpx
Hjem / Nyheter / Zang tok innersvingen på pokerstjernene
Grunnlegger Paul Phua gir Aaron Zang trofeet etter seieren i Triton Million. Foto: TV2sumo.no

Zang tok innersvingen på pokerstjernene

Aaron Zang vant tidenes dyreste turne­ring, foran flere av verdens aller beste spil­lere.

Triton Million levde opp til forvent­nin­gene som en spek­ta­kulær poker­tur­ne­ring. Det kostet nesten elleve millioner kroner å delta, og første­pre­mien ble på svim­lende 205 millioner kroner.

Dette er dermed den dyreste turne­ringen noen­sinne og den største første­pre­mien noen­sinne.

Flott gest av Perkins
Da finale­bordet startet, var Vivek Rajkumar i en solid ledelse, men han endte til slutt på femte­plass – blant annet etter at Stephen Chid­wick gjorde et sensa­sjo­nelt syn da Rajkumar satte Chid­wick all-in.

Bill Perkins ble nummer seks, men sjar­merte verden med sin flotte gest overfor Igor Kurganov, som røk på bobla og var skuffet over at han ikke fikk mulig­heten til å gi ti prosent av pris­pen­gene sine til velde­dighet. Perkins, som slo ut Kurganov, insis­terte på at han skulle gi ti prosent av sine pris­penger til Kurganovs velde­dighet.

Perkins, som satt med 50 prosent i seg selv, fikk 2,2 millioner pund for sjette­plassen. Han ender dermed opp med å gi 1,2 millioner norske kroner til Raising for Effec­tive Giving.

Raising for Effec­tive Giving er et velde­dig­hets­pro­sjekt Kurganov har startet sammen med sambo­eren Liv Boeree, som støtter velde­dige prosjekter hvor en stor andel av pengene går til det tiltenkte formålet og lite brukes på admi­ni­stra­sjon.

Tidenes mest­vin­nende spil­lere
Etter at Perkins og Rajkumar var slått ut, satt bare Bryn Kenney, Dan Smith, Stephen Chid­wick og Aaron Zang igjen i kampen om første­pre­mien.

Zang var med andre ord omsvermet av tre av tidenes mest­vin­nende poker­spil­lere. Alle tre hadde faktisk mulighet til å overta plassen som nummer én på listen over innspilte penger i poker, en liste som før turne­ringen ble toppet av Justin Bonomo.

Zang var dess­uten short meste­parten av finale­bordet. Dan Smith hadde på ett tids­punkt en massiv ledelse, før Bryn Kenney overtok og bygde opp et enda større overtak.

Chid­wick tok til slutt sjansen på å syne seg all-in med et sjuerpar mot Kenney, sann­syn­ligvis fordi Kenney kjørte over bordet på dette tids­punktet og Chid­wick snart måtte gamble uansett. Kenney traff floppen og Chid­wick røk ut på fjerde­plass.

Trøsten er at han får med seg nesten femti millioner norske kroner.

Dan Smith røk på tredje­plass.

Kenney vant mest penger
Kenney satte massivt press på Zang, men kine­seren vant noen potter og tok til slutt over ledelsen. Avgjø­relsen falt da Kenney synte seg all-in med et flush­edrag som aldri traff. Før avgjø­relsen falt, hadde de to gjort en deal om distri­bu­sjonen av første- og andre­pre­mien som gjorde at Kenney likevel ble den som vant mest penger.

Bryn Kenney fikk 16,89 millioner pund for andre­plassen og Zang 13,8 millioner pund for første­plassen, opplyste program­leder Liv Boeree i TV-sendingen til Triton Poker.

- Bryn spilte bedre enn meg, men jeg trodde hele tiden at drømmen kunne bli virke­lighet. Jeg er virkelig beæret over å spille mot alle her, sa en beskjeden Zang etter seieren, ifølge Poker​News​.com.

Bryn Kenney topper nå Hendon Mobs All Time Money-liste med 55,5 millioner innspilte dollar i karrieren. Det er 10,5 mer enn Justin Bonomo, som ligger på andre­plass. Daniel Negreanu er nummer tre med 41,9 millioner dollar, mens Dan Smith rykket opp til fjerde­plass med totalt 36,7 millioner dollar etter at hans tredje­plass i Triton Million ga ham snaut 80 millioner kroner.

Stephen Chid­wick rykket opp til åttende­plass med totalt 30,5 millioner innspilte dollar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om PokerNM

x

Sjekk også

De beste pokerspillerne i NM-historien: Heads up-rangering

Morten Klein er utvil­somt en av de norske poker­spil­lerne som har hatt størst suksess i sin sivile karriere. Han er også blant de som har gjort det best i poker-NM ...