Zang tok innersvingen på pokerstjernene

Av | 4. august, 2019| Nyheter

Aaron Zang vant tidenes dyreste turnering, foran flere av verdens aller beste spillere.

Triton Million levde opp til forventningene som en spektakulær pokerturnering. Det kostet nesten elleve millioner kroner å delta, og førstepremien ble på svimlende 205 millioner kroner.

Dette er dermed den dyreste turneringen noensinne og den største førstepremien noensinne.

Flott gest av Perkins
Da finalebordet startet, var Vivek Rajkumar i en solid ledelse, men han endte til slutt på femteplass – blant annet etter at Stephen Chidwick gjorde et sensasjonelt syn da Rajkumar satte Chidwick all-in.

Bill Perkins ble nummer seks, men sjarmerte verden med sin flotte gest overfor Igor Kurganov, som røk på bobla og var skuffet over at han ikke fikk muligheten til å gi ti prosent av prispengene sine til veldedighet. Perkins, som slo ut Kurganov, insisterte på at han skulle gi ti prosent av sine prispenger til Kurganovs veldedighet.

Perkins, som satt med 50 prosent i seg selv, fikk 2,2 millioner pund for sjetteplassen. Han ender dermed opp med å gi 1,2 millioner norske kroner til Raising for Effective Giving.

Raising for Effective Giving er et veldedighetsprosjekt Kurganov har startet sammen med samboeren Liv Boeree, som støtter veldedige prosjekter hvor en stor andel av pengene går til det tiltenkte formålet og lite brukes på administrasjon.

Tidenes mestvinnende spillere
Etter at Perkins og Rajkumar var slått ut, satt bare Bryn Kenney, Dan Smith, Stephen Chidwick og Aaron Zang igjen i kampen om førstepremien.

Zang var med andre ord omsvermet av tre av tidenes mestvinnende pokerspillere. Alle tre hadde faktisk mulighet til å overta plassen som nummer én på listen over innspilte penger i poker, en liste som før turneringen ble toppet av Justin Bonomo.

Zang var dessuten short mesteparten av finalebordet. Dan Smith hadde på ett tidspunkt en massiv ledelse, før Bryn Kenney overtok og bygde opp et enda større overtak.

Chidwick tok til slutt sjansen på å syne seg all-in med et sjuerpar mot Kenney, sannsynligvis fordi Kenney kjørte over bordet på dette tidspunktet og Chidwick snart måtte gamble uansett. Kenney traff floppen og Chidwick røk ut på fjerdeplass.

Trøsten er at han får med seg nesten femti millioner norske kroner.

Dan Smith røk på tredjeplass.

Kenney vant mest penger
Kenney satte massivt press på Zang, men kineseren vant noen potter og tok til slutt over ledelsen. Avgjørelsen falt da Kenney synte seg all-in med et flushedrag som aldri traff. Før avgjørelsen falt, hadde de to gjort en deal om distribusjonen av første- og andrepremien som gjorde at Kenney likevel ble den som vant mest penger.

Bryn Kenney fikk 16,89 millioner pund for andreplassen og Zang 13,8 millioner pund for førsteplassen, opplyste programleder Liv Boeree i TV-sendingen til Triton Poker.

– Bryn spilte bedre enn meg, men jeg trodde hele tiden at drømmen kunne bli virkelighet. Jeg er virkelig beæret over å spille mot alle her, sa en beskjeden Zang etter seieren, ifølge PokerNews.com.

Bryn Kenney topper nå Hendon Mobs All Time Money-liste med 55,5 millioner innspilte dollar i karrieren. Det er 10,5 mer enn Justin Bonomo, som ligger på andreplass. Daniel Negreanu er nummer tre med 41,9 millioner dollar, mens Dan Smith rykket opp til fjerdeplass med totalt 36,7 millioner dollar etter at hans tredjeplass i Triton Million ga ham snaut 80 millioner kroner.

Stephen Chidwick rykket opp til åttendeplass med totalt 30,5 millioner innspilte dollar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund