fbpx
Hjem / Nyheter / Se dette syke synet i tidenes dyreste turnering
Stephen Chidwick. Foto: YouTube/Triton.

Se dette syke synet i tidenes dyreste turnering

Stephen Chid­wick leverte et av de mest impo­ne­rende spil­lene under Triton Million.

Triton Super High Roller Series London er over og må kunne kalles en massiv suksess. Vi ble servert poker­spill på alle høyeste nivå i flere turne­ringer, og det ble satt verdens­re­kord i innkjøps­pris og første­premie i Triton Million for Charity.

Det kostet 1.050.000 pund å delta. 50.000 av dette gikk til velde­dighet. Ettersom man endte opp med 54 spil­lere i turne­ringen, ble det altså samlet inn 2,7 millioner pund – eller 29 millioner norske kroner – til velde­dighet.

Sånt skjer ikke hver dag i poke­rens verden.

Aaron Zang vant Triton Million, som hadde en første­premie på 19 millioner pund eller 205 millioner kroner før Zang gjorde en deal med Bryn Kenney da de var heads-up. Kenney var chiple­ader på det tids­punktet og stakk dermed av med mer penger enn Zang. Kenney fikk 16,9 millioner pund, mens Zang endte med 13,8 millioner pund.

Det var mange spek­ta­ku­lære hender under­veis. En av dem ble spilt mellom Vivek Rajkumar og Stephen Chid­wick.

Du skal få se video av hånden, men la oss først legge premis­sene. Det var sju spil­lere igjen i turne­ringen da denne hånda ble spilt. Sjuende­plassen ga 1,72 millioner pund i pris­penger, mens sjette­plassen ga 2,2 millioner og femte­plassen tre blank. Fjerde­plassen var verdt 4,4 og tredje­plassen 7,2.

Vi snakker om pund, så du kan gange dette med 10,8 for å få det i kroner. Forskjellen på sjette- og sjuende­plassen var for eksempel 5,4 millioner kroner. Forskjellen på sjuende- og fjerde­plassen var hele 30 millioner kroner.

Hver eneste beslut­ning i denne fasen av turne­ringen var mulige million­be­slut­ninger.

La oss se på hånda:

Vivek Rajkumar var chiple­ader i denne fasen av finale­bordet med 18,5 millioner i sjetonger, mens Chid­wick var nede i 4,3 millioner. Rajkumar satt med A‑8 og bommet helt på bordet, som endte med J‑9–4‑Q-6. Det var ikke mulig å ende med flush her, men straight var et alter­nativ.

Rajkumar satt på knappen og bettet 450.000 før flopp – blin­dene var 100.000/200.000 med 200.000 i button-ante – og Chid­wick beskyttet sin store­blind med J‑5. Briten traff i flopp, men hadde ikke en kicker som styrket selv­sik­ker­heten her.

Rajkumar bød 300.000. Chid­wick synte.

En dame på turn hjalp ingen. Rajkumar bød 850.000. 6‑eren på river hjalp heller ingen. Rajkumar var ikke villig til å gi opp potten og satte i stedet Chid­wick all-in.

Chid­wick hadde ingen sterk hånd her. Han kunne slå en ren bløff, og Rajkumar kunne kanskje ha sittet med A‑9, K‑9 eller noe sånt og gjort det samme spillet, men det var nok ikke veldig mange flere hender som Chid­wick kunne slå her.

Stephen Chid­wick ville frem­deles sitte igjen med 2,9 millioner dersom han kastet seg her, hvis grafikken i videoen er korrekt. Det er lite med 200.000 i store­blind, men ikke en helt umulig oppgave å spille seg opp fra.

Han la inn alle tids­bank-chip­sene sine, for å gi seg selv god tid til å tenke. Chid­wick trengte bare ett minutt og åtte sekunder på å bestemme seg for å risi­kere hele turne­ringen sin på at Rajkumar bløffet.

Én ting er å gjøre et sånt syn i hjem­me­laget ditt. Noe annet er å gjøre det når det står mange millioner på spill. Mektig impo­ne­rende av Chid­wick!

Han endte til slutt på fjerde­plass og vant 4,4 millioner pund, eller nærmere 50 millioner kroner. Rajkumar ble nummer fem og fikk 32,5 millioner norske kroner.

Her er et par andre virkelig spek­ta­ku­lære hender fra Triton Super High Roller Series London:

Om PokerNM

x

Sjekk også

De beste pokerspillerne i NM-historien: Heads up-rangering

Morten Klein er utvil­somt en av de norske poker­spil­lerne som har hatt størst suksess i sin sivile karriere. Han er også blant de som har gjort det best i poker-NM ...