Se dette syke synet i tidenes dyreste turnering

Av | 7. august, 2019| Nyheter

Stephen Chidwick leverte et av de mest imponerende spillene under Triton Million.

Triton Super High Roller Series London er over og må kunne kalles en massiv suksess. Vi ble servert pokerspill på alle høyeste nivå i flere turneringer, og det ble satt verdensrekord i innkjøpspris og førstepremie i Triton Million for Charity.

Det kostet 1.050.000 pund å delta. 50.000 av dette gikk til veldedighet. Ettersom man endte opp med 54 spillere i turneringen, ble det altså samlet inn 2,7 millioner pund – eller 29 millioner norske kroner – til veldedighet.

Sånt skjer ikke hver dag i pokerens verden.

Aaron Zang vant Triton Million, som hadde en førstepremie på 19 millioner pund eller 205 millioner kroner før Zang gjorde en deal med Bryn Kenney da de var heads-up. Kenney var chipleader på det tidspunktet og stakk dermed av med mer penger enn Zang. Kenney fikk 16,9 millioner pund, mens Zang endte med 13,8 millioner pund.

Det var mange spektakulære hender underveis. En av dem ble spilt mellom Vivek Rajkumar og Stephen Chidwick.

Du skal få se video av hånden, men la oss først legge premissene. Det var sju spillere igjen i turneringen da denne hånda ble spilt. Sjuendeplassen ga 1,72 millioner pund i prispenger, mens sjetteplassen ga 2,2 millioner og femteplassen tre blank. Fjerdeplassen var verdt 4,4 og tredjeplassen 7,2.

Vi snakker om pund, så du kan gange dette med 10,8 for å få det i kroner. Forskjellen på sjette- og sjuendeplassen var for eksempel 5,4 millioner kroner. Forskjellen på sjuende- og fjerdeplassen var hele 30 millioner kroner.

Hver eneste beslutning i denne fasen av turneringen var mulige millionbeslutninger.

La oss se på hånda:

Vivek Rajkumar var chipleader i denne fasen av finalebordet med 18,5 millioner i sjetonger, mens Chidwick var nede i 4,3 millioner. Rajkumar satt med A-8 og bommet helt på bordet, som endte med J-9-4-Q-6. Det var ikke mulig å ende med flush her, men straight var et alternativ.

Rajkumar satt på knappen og bettet 450.000 før flopp – blindene var 100.000/200.000 med 200.000 i button-ante – og Chidwick beskyttet sin storeblind med J-5. Briten traff i flopp, men hadde ikke en kicker som styrket selvsikkerheten her.

Rajkumar bød 300.000. Chidwick synte.

En dame på turn hjalp ingen. Rajkumar bød 850.000. 6-eren på river hjalp heller ingen. Rajkumar var ikke villig til å gi opp potten og satte i stedet Chidwick all-in.

Chidwick hadde ingen sterk hånd her. Han kunne slå en ren bløff, og Rajkumar kunne kanskje ha sittet med A-9, K-9 eller noe sånt og gjort det samme spillet, men det var nok ikke veldig mange flere hender som Chidwick kunne slå her.

Stephen Chidwick ville fremdeles sitte igjen med 2,9 millioner dersom han kastet seg her, hvis grafikken i videoen er korrekt. Det er lite med 200.000 i storeblind, men ikke en helt umulig oppgave å spille seg opp fra.

Han la inn alle tidsbank-chipsene sine, for å gi seg selv god tid til å tenke. Chidwick trengte bare ett minutt og åtte sekunder på å bestemme seg for å risikere hele turneringen sin på at Rajkumar bløffet.

Én ting er å gjøre et sånt syn i hjemmelaget ditt. Noe annet er å gjøre det når det står mange millioner på spill. Mektig imponerende av Chidwick!

Han endte til slutt på fjerdeplass og vant 4,4 millioner pund, eller nærmere 50 millioner kroner. Rajkumar ble nummer fem og fikk 32,5 millioner norske kroner.

Her er et par andre virkelig spektakulære hender fra Triton Super High Roller Series London:

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund