WSOP-finalist blir saksøkt av finansieringsselskap

Av | 10. august, 2019| Nyheter

Et selskap som finansierer pokerspilleres innkjøp i turneringer krever ti prosent av gevinsten til 21-åringen som ble nummer sju i World Series of Poker Main Event.

Nick Marchington endte på sjuendeplass i World Series of Poker Main Event World Championship i sommer. Han fikk 1,525 millioner dollar i prispenger for den innsatsen.

Nå krever selskapet C Biscuit Poker Staking 152.500 dollar av ham.

I poker er det som kjent vanlig at spillere selger andeler av turneringene sine, for å redusere egenkostnaden.

C Biscuit hjalp den unge briten med å kjøpe seg inn i to turneringer i World Series of Poker (WSOP) i sommer. Selskapet betalte ti prosent av innkjøpsprisen til en pris av 1,2 ganger summen i Main Event og 1,1 ganger summen i en $5000 Six Max-turnering. Altså 1200 dollar for Main og 550 dollar for den andre.

Marchington hadde en dyr sommer før suksessen kom, og jaktet på en bedre deal hos andre. Da han fikk noen andre til å betale 1,7 ganger prosentandelen, sendte han C Biscuit en tekstmelding om at han kansellerte avtalen og ville refundere dem 1750 dollar.

Han endte til slutt opp med å spille $5000-turneringen med backing fra C Biscuit, men ikke Main Event. Det førte til en del forvirring. Marchington sendte en melding med et bilde av innkjøpskvitteringen sin i $5000-turneringen. C Biscuit svarte at «Vi antar at Main Event fortsatt er booket hos oss, da?», skriver CalvinAyre.com.

Marchington svarte at han var usikker på om han skulle spille Main Event og beklaget «forvirringen».

Litt senere sendte han en ny melding:

«Jeg skal spille Main Event, men dessverre er deres andel kansellert. Jeg vet at dette er dårlig stil, men jeg må gjøre det som er best for meg siden jeg har tapt på denne turen. Kommer tilbake til dere angående refusjon.», skrev Nick Marchington.

C Biscuit, som eies av David Yee og Colin Hartley, fikk tilbake sine 1200 dollar.

Marchington skriver på Twitter at han kansellerte avtalen før han registrerte seg for Main Event, og at tilbakebetalingen ble gjort før dag 2 av Main Event.

Nå har selskapet tatt ut søksmål, i Clark County. Det ble gjort dagen etter at han ble slått ut av turneringen på sjuendelass, og førte til at Caesars Entertainment har hldt igjen 152.500 dollar av gevinsten hans inntil saken blir avgjort.

C Biscuit argumenterer at ettersom de ikke fikk tilbake pengene før turneringen var i gang, er andelen deres «aktiv».

«For en skam at en enorm personlig prestasjon av meg skal ødelegges av andres grådighet», skriver Marchington på Twitter.

Det er ikke alle som er enige i det synspunktet. Uavhengig av hvor god eller dårlig sak C Biscuit har, de tok tross alt imot refusjonen, er det et ubestridelig faktum at Nick Marchington tok imot C Biscuits hjelp og deretter brøt avtalen da et bedre tilbud kom på banen.

Det som iallfall er sikkert, er at denne situasjonen burde ha blitt håndtert langt bedre.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund