fbpx
Hjem / Nyheter / Rangering av pokerspillere: Sjåvik og Høivold er i hæla på Odd-Erlend Jensen
Odd-Erlend Jensen har toppet norsk pokers adelskalender i NM-sammenheng i en årrekke. Nå utfordres han kraftig av Andreas Høivold (øverst til høyre) og Jan Olav Sjåvik.

Rangering av pokerspillere: Sjåvik og Høivold er i hæla på Odd-Erlend Jensen

En komplett rangering av alle pokerspillere som har deltatt i NM i utlandet er oppdatert.

Og i år som i fjor og i mange år før det er det Odd-Erlend Jensen som topper listen. Han har gjennom en serie solide prestasjoner inntatt en ledelse på alle konkurrenter når samtlige poeng i NM-historien er regnet inn. Denne våren slapp han imidlertid rivalene tett innpå seg da han for første gang siden starten i 2002, sto over norgesmesterskapet i utlandet.

Poker-NM har vært arrangert hvert år siden 2002. Det fire første årene ble det spilt i Oslo, men fra 2006 har det vært spilt i utlandet – siden 2012 i den irske hovedstaden i Dublin. Det brukes en formel der antall spillere til start og størrelsen på innkjøpet vektes, for å regne ut rangeringspoeng. Alle som slår halve startfeltet i en turnering, får rangeringspoeng. I vår app (Apple-brukere trykk her / android-brukere trykk her) ser man komplette rangeringslister sammenlagt i alle øvelser. Det er også mulig å søke frem seg selv med totalt antall poeng og plasseringer.  

Siden 2016 har det også blitt spilt NM på norsk jord. Poeng herfra er ikke regnet inn i vår rangering av pokerspillere i NM-sammenheng. 

Odd-Erlend Jensen har samlet sin anseelige mengde rangeringspoeng ved å vinne to NM-titler (i Fixed Limit i 2003 og PLO i 2011). Han har også en rekke finalebord å vise til.

Nærmest ham finner vi svært velrenommerte navn fra norsk poker: Jan Olav Sjåvik har også vært sentral i NM siden starten i 2002. Han har i likhet med Jensen to titler (begge i Fixed Limit, i 2010 og 2016).  Sjåvik har ledende Jensen på godt skuddhold foran det neste poker-NM i Dublin våren 2020. Han er med 11 996 poeng bare 279 poeng bak, og står Jensen over også dette mesterskapet, kan Sjåvik fort være forbi før vi tar påskeferie. For å gi et bilde av hvor close race det er, fikk Sjåvik 1363 poeng i Dublin våren 2019 – da Jensen ikke fikk med seg noen poeng.

Også Andreas Høivold har los på toppen av norsk pokers adelskalender. Han har også fått med seg to NM-titler (H.O.R.S.E i 2009 og Fixed Limit i 2016) og ble årets spiller i Dublin i 2015. Prestasjonene gjør at han har 11579 rangeringspoeng i sammendraget, bare 696 færre enn Odd-Erlend Jensen. Opp til Sjåvik på andreplass er det bare 417 poeng.

Topp ti av pokerspillere i NM – alle events inkludert

  1. Odd-Erlend Jensen 12275
  2. Jan Olav Sjåvik 11996
  3. Andreas Høivold 11579
  4. Jan-Erik Sørensen 10847
  5. Vegard Nygaard 10326
  6. Henrik Tollefsen 10090
  7. Torstein Iversen 9433
  8. Ørjan Skommo 8975
  9. Marius Høgtun 8874
  10. Tor-Arne Fenes 8837

Komplett rangering av pokerspillere

Du kan se en komplett rangering av alle pokerspillere som har deltatt i NM i utlandet i vår app. Der kan du også søke på deg selv – eller en venn. Den gir også en oversikt over resultater fra tidligere år, turneringer som skal spilles i Dublin i 2020 og resultater fra tidligere mesterskap.

Appen kan lastes ned her:

Poker.no i Google Play

Poker.no i App Store

Om Poker NM

x

Sjekk også

Fredagsprofilen – heads up med Merethe Krohn

Det må tas beslutninger i poker.no sin sommerserie, der vi møter et knippe profiler fra det norske pokermiljøet. Merethe Krohn er ikke bare en meget habil pokerspiller, hun har også ...

Privacy Policy