fbpx
Hjem / Nyheter / Rangering av pokerspillere: Sjåvik og Høivold er i hæla på Odd-Erlend Jensen
Odd-Erlend Jensen har toppet norsk pokers adelskalender i NM-sammenheng i en årrekke. Nå utfordres han kraftig av Andreas Høivold (øverst til høyre) og Jan Olav Sjåvik.

Rangering av pokerspillere: Sjåvik og Høivold er i hæla på Odd-Erlend Jensen

En komplett range­ring av alle poker­spil­lere som har deltatt i NM i utlandet er oppda­tert.

Og i år som i fjor og i mange år før det er det Odd-Erlend Jensen som topper listen. Han har gjennom en serie solide presta­sjoner inntatt en ledelse på alle konkur­renter når samt­lige poeng i NM-histo­rien er regnet inn. Denne våren slapp han imid­lertid riva­lene tett innpå seg da han for første gang siden starten i 2002, sto over norges­mes­ter­skapet i utlandet.

Poker-NM har vært arran­gert hvert år siden 2002. Det fire første årene ble det spilt i Oslo, men fra 2006 har det vært spilt i utlandet – siden 2012 i den irske hoved­staden i Dublin. Det brukes en formel der antall spil­lere til start og stør­relsen på innkjøpet vektes, for å regne ut range­rings­poeng. Alle som slår halve start­feltet i en turne­ring, får range­rings­poeng. I vår app (Apple-brukere trykk her /​ android-brukere trykk her) ser man komplette range­rings­lister sammen­lagt i alle øvelser. Det er også mulig å søke frem seg selv med totalt antall poeng og plas­se­ringer.  

Siden 2016 har det også blitt spilt NM på norsk jord. Poeng herfra er ikke regnet inn i vår range­ring av poker­spil­lere i NM-sammen­heng. 

Odd-Erlend Jensen har samlet sin anse­elige mengde range­rings­poeng ved å vinne to NM-titler (i Fixed Limit i 2003 og PLO i 2011). Han har også en rekke finale­bord å vise til.

Nærmest ham finner vi svært velre­nom­merte navn fra norsk poker: Jan Olav Sjåvik har også vært sentral i NM siden starten i 2002. Han har i likhet med Jensen to titler (begge i Fixed Limit, i 2010 og 2016).  Sjåvik har ledende Jensen på godt skudd­hold foran det neste poker-NM i Dublin våren 2020. Han er med 11 996 poeng bare 279 poeng bak, og står Jensen over også dette mester­skapet, kan Sjåvik fort være forbi før vi tar påske­ferie. For å gi et bilde av hvor close race det er, fikk Sjåvik 1363 poeng i Dublin våren 2019 – da Jensen ikke fikk med seg noen poeng.

Også Andreas Høivold har los på toppen av norsk pokers adels­ka­lender. Han har også fått med seg to NM-titler (H.O.R.S.E i 2009 og Fixed Limit i 2016) og ble årets spiller i Dublin i 2015. Presta­sjo­nene gjør at han har 11579 range­rings­poeng i sammen­draget, bare 696 færre enn Odd-Erlend Jensen. Opp til Sjåvik på andre­plass er det bare 417 poeng.

Topp ti av pokerspillere i NM – alle events inkludert

  1. Odd-Erlend Jensen 12275
  2. Jan Olav Sjåvik 11996
  3. Andreas Høivold 11579
  4. Jan-Erik Sørensen 10847
  5. Vegard Nygaard 10326
  6. Henrik Tollefsen 10090
  7. Torstein Iversen 9433
  8. Ørjan Skommo 8975
  9. Marius Høgtun 8874
  10. Tor-Arne Fenes 8837

Komplett rangering av pokerspillere

Du kan se en komplett range­ring av alle poker­spil­lere som har deltatt i NM i utlandet i vår app. Der kan du også søke på deg selv – eller en venn. Den gir også en over­sikt over resul­tater fra tidli­gere år, turne­ringer som skal spilles i Dublin i 2020 og resul­tater fra tidli­gere mester­skap.

Appen kan lastes ned her:

Poker​.no i Google Play

Poker​.no i App Store

Om Poker NM

x

Sjekk også

Rangering: De beste Fixed Limit-spillerne i NM-historien

De beste Fixed Limit-spil­lerne i NM-histo­rien er en samling spil­lere som har levert år ut og år inn. Hvert år er det nye spil­lere som står frem i poker-NM og ...